Hol jelennek meg a NAV revizorai? – Itt a 21. heti lista

2019. 05. 20., 09:31

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 20-án kezdődő 21. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2019. május 20. és 26. között – a tavalyi évhez hasonlóan – fokozottan ellenőrzi a VI. és VII. kerületi jövedéki kiskereskedőket. A NAV munkatársai a jövedéki előírások betartása mellett a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az adótartozást is vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai május 20. és 26. között Bólyban, Komlón, Mohácson, Sásdon, Szigetváron, valamint Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a forgalmazott áruk eredetét, valamint forgalomszámlálást is végeznek.

A revizorok kiemelt figyelmet fordítanak a ruha-, a zöldség-gyümölcskereskedőkre, a piacokon és közterületeken árusítókra, valamint a vendéglátóhelyekre. A NAV munkatársai az építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét továbbra is kiemelten ellenőrzik.

Békés megye

A NAV Békés megyei munkatársai 2019. május 21. és 22. között Vésztő város területén fokozott ellenőrzéseket végeznek. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást és ezzel összefüggésben kiemelten vizsgálják az online pénztárgépek bevételi adatait, akár ismétlődő jelleggel.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei május 20. és 25. között ismét ellenőrzik az eperárusokat. Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. május 20. és 24. között:

 • május 20. hétfő: Debrecen, Hajdúnánás
 • május 21. kedd: Debrecen, Nyíradony
 • május 22. szerda: Debrecen, Görbeháza
 • május 23. csütörtök: Debrecen, Hajdúvid
 • május 24. péntek: Debrecen

Az adóhivatal munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 21. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 20. hétfő: Eger
 • május 21. kedd: Ecséd
 • május 22. szerda: Mátraderecske
 • május 23. csütörtök: Visonta
 • május 24. péntek: Parád

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai 2019. májusban fokozottan ellenőrzik a megyei zöldség-gyümölcs és virágkereskedőket. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 21. héten:

 • május 20. hétfő: Túrkeve
 • május 21. kedd: Jászberény
 • május 22. szerda: Jászladány
 • május 23. csütörtök: Tiszafüred
 • május 24. péntek: Mezőtúr

A revizorok fokozottan ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket a piacokon és a közterületeken. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 20. és 24. között fokozottan ellenőrzik a bútor- és barkácsboltokat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. május 20. és 24. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 20. hétfő: Rétság és környéke
 • május 21. kedd: Nógrádmegyer és környéke
 • május 22. szerda: Balassagyarmat és környéke
 • május 23. csütörtök: Pásztó és környéke
 • május 24. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok elsősorban a zöldség- és gyümölcskereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 21. héten az alábbi tevékenységi köröket ellenőrzi a megye egész területén: építőipari kivitelezési munkák, vendéglátóhelyek, szezonális gyümölcsöt árusítók. A kereskedőknél és vendéglátóknál a nyugta- és számlaadást, valamint a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások megtartását, az építkezéseken pedig foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják az ellenőrök.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 6. hétfő: Nyíregyháza
 • május 7. kedd: Nyírlugos, Nyírbéltek
 • május 8. szerda: Nyíregyháza
 • május 9. csütörtök: Napkor, Magy
 • május 10. péntek: Nagyhalász

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 20. és 24. között kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • május 20. hétfő: Tamási
 • május 21. kedd: Bonyhád
 • május 22. szerda: Hőgyész, Szakály, Gyönk
 • május 23. csütörtök: Pincehely, Simontornya
 • május 24. péntek: Paks

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 20. és június 02. között kiemelten ellenőrzik a szálláshely szolgáltatással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 20. és 24. között kiemelten ellenőrzik a dohányáru-kiskereskedőket. Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • május 20. hétfő: Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Felsőörs
 • május 21. kedd: Pápa, Nyirád, Ugod, Vaszar
 • május 22. szerda: Veszprém, Berhida, Öskü
 • május 23. csütörtök: Tapolca, Lesencefalu, Badacsonytomaj
 • május 24. péntek: Balatonfüred, Alsóörs, Pécsely

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 20. és 24. között fokozottan ellenőrzik a kerékpárboltokat és -szervizeket. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS