Hol jelennek meg a NAV revizorai? – Itt a 18. heti lista

2019. 04. 29., 08:45

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 19-én kezdődő 18. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 29. és május 5. között Kozármislenyben, Mohácson, Szentlőrincen, Szigetváron, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják, továbbá forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A hivatal munkatársai kiemelten ellenőrzik a virág-, ajándék-, és ékszerkereskedőket, valamint a vendéglátóhelyeket. A megye építkezésein dolgozók szabályos foglalkoztatását továbbra is vizsgálják az ellenőrök.

Békés megye

2019. május elsején a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a majálisokat és a közterületi rendezvényeket. A revizorok a nyugta-, számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzésekre elsősorban az alábbi településeken lehet számítani: Vésztő, Sarkad, Szeghalom, Füzesgyarmat, Orosháza, Csorvás, Szarvas és Gyomaendrőd.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 2-án az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 18. héten az alkalmi rendezvényeken, kitelepüléseken ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. április 29. és május 3. között:

 • április 29. hétfő: Debrecen, Balmazújváros
 • április 30. kedd: Debrecen, Nádudvar
 • május 2. csütörtök: Debrecen, Létavértes
 • május 3. péntek: Debrecen

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 áprilisban a társhatóságokkal együtt fokozottan ellenőrzik a megyei piacokat, vásárokat. A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. április 29. és május 3. között fokozottan ellenőrzik a virág-, ajándékkereskedőket és az ékszerüzleteket.

Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 29. és május 3. között fokozottan ellenőrzik a virág- és dísznövény-kereskedőket és a kertészeteket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. április 29. és május 3. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 29. hétfő: Szécsény és környéke
 • április 30. kedd: Pásztó és környéke
 • május 2. csütörtök: Balassagyarmat és környéke
 • május 3. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok elsősorban a virág- és ajándék-kiskereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedéseket 2019. április 29. és május 5. között, akár online vásárlással.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 18. héten kiemelten ellenőrzi a vendéglátókat. Fokozottan számíthatnak a revizorok megjelenésére a cukrászdák, a fagylaltozók, az éttermi szolgáltatók és az italboltok.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 18. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 29. hétfő: Nyíregyháza
 • április 30. kedd: Mátészalka, Porcsalma, Tyukod
 • május 2. csütörtök: Tiszavasvári, Tiszalök
 • május 3. péntek: Kálmánháza

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 23. és 30. között kiemelten ellenőrzik a mezőgazdasági üzleteket és a kertészeteket. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 29. és május 3. között kiemelten ellenőrzik a kórházi- és iskolabüféket.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • április 29. hétfő: Veszprém
 • április 30. kedd: Ajka
 • május 2. csütörtök: Pápa
 • május 3. péntek: Balatonfüred

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlást is végezhetnek.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 23. és május 3. között fokozottan ellenőrzik azokat az üzleteket, ahol az online pénztárgépek nem kommunikálnak a NAV szerverével.

A revizorok a pénztárgépek éves felülvizsgálatát, a készpénzkészletet, a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését is vizsgálhatják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS