Hol és kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 7. heti lista

2020. 02. 10., 08:30

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 10-én kezdődő 7. héten.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február közepéig ellenőrzik a sport-, szórakoztató és szabadidős szolgáltatókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 10. és 14. között Budapesten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 10. és 14. között ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás teljesítését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 10. és 16. között az ajándéküzleteket, a parfümériákat és az édességboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják. Az igazgatóság felhívja az adózók figyelmét, hogy határidőben, szabályszerűen jelentsék be foglalkoztatottjaikat, mivel az ellenőrzések e kötelezettség teljesítésére is kiterjednek.

Az igazgatóság munkatársai február 10. és 16. között Madarason ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, azt követően a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság mindezeken túl egész évben ellenőrzi a vendéglátókat (éttermi vendéglátás, italszolgáltatás). Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 10. és 16. között is folytatják a takarítók ellenőrzését a megyeszékhely oktatási és egészségügyi intézményeiben.

A revizorok a héten Pécsett, Siklóson, Szigetváron, Szászváron és Mohácson a farsangi ünnepekhez kapcsolódóan, a kereskedőknél és szolgáltatóknál vizsgálják az online pénztárgép használatát, a számla- és nyugtaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését.

A szerelmesek ünnepéről sem feledkeznek meg az ellenőrök, ezért az ajándék-, édesség-, és virágkereskedők, valamint a piacokon, közterületeken értékesítők is számíthatnak a megjelenésükre.

A megye építkezésein dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét továbbra is vizsgálják a revizorok.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei február második hetében ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét a jelmezkölcsönzőkben és szórakozóhelyeken.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket (éves felülvizsgálat, adatkommunikáció, szüneteltetés vagy selejtezés bejelentése) ellenőrzik.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2020. február 10. és 14. között:

 • február 10. hétfő: Debrecen, Kaba
 • február 11. kedd: Debrecen, Hajdúsámson
 • február 12. szerda: Debrecen, Hajdúböszörmény
 • február 13. csütörtök: Debrecen, Nagyrábé
 • február 14. péntek: Debrecen

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 10. hétfő: Tiszanána
 • február 11. kedd: Visznek
 • február 12. szerda: Hatvan
 • február 13. csütörtök: Gyöngyöstarján
 • február 14. péntek: Eger

A NAV munkatársai ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai egész februárban ellenőrzik a megyei ajándéküzleteknél, vendéglátóhelyeknél, éttermeknél a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 3. és 14. között a jelmez- és ruhakölcsönzőket, továbbá a használtruha-árusokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik 2020. február 10. és 16. között a virág- és ajándékkereskedőket, akár online vásárlással is.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága február második hetében főként a Valentin-naphoz kapcsolódóan ellenőriz. Ellenőrzésekre számíthatnak a virágüzletek, az édességet és ajándéktárgyakat forgalmazók, valamint a vendéglátóhelyek, cukrászdák.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Emellett a vizsgálatok arra is figyelmet fordítanak, hogy az ellenőrzött vállalkozás elkészítette-e az év végi záróleltárát, valamint a melegkonyhás vendéglátóhelyekben a kedvezményes áfagyűjtőt a szabályoknak megfelelően használják-e.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 10. hétfő: Biri, Balkány
 • február 11. kedd: Nyírtelek, Rakamaz
 • február 12. szerda: Kállósemjén, Nyírbátor
 • február 13. csütörtök: Vásárosnamény
 • február 14. péntek: Nyíregyháza

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is ellenőrzik.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 10. és 14. között az ajándék-, virág- és ékszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • február 10. hétfő: Dunaföldvár
 • február 11. kedd: Paks
 • február 12. szerda: Szekszárd
 • február 13. csütörtök: Bátaszék
 • február 14. péntek: Tolna

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 10. és 14. között az egész megye területén ellenőrzik a vendéglátóhelyeket és a cukrászdákat, elsősorban az alábbi járások területén:

 • február 10. hétfő: Balatonfüred
 • február 11. kedd: Veszprém
 • február 12. szerda: Ajka
 • február 13. csütörtök: Pápa
 • február 14. péntek: Balatonalmádi

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 10. és 21. között a farsangi időszak és a Valentin-nap közeledtével a virág- és ajándékboltokat, a vendéglátóhelyeket, a jelmezkölcsönzőket, valamint a ruhakereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják. Az érintett helyszíneken forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS