Hol és ki számíthat a NAV revizoraira? – Itt a 33. heti lista

2019. 08. 12., 08:25

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az augusztus 12-én kezdődő 33. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egész héten ellenőriz a SZIGET Fesztiválon és a rendezvény környékén.

Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Ellenőrzésre számíthatnak a fesztivál területén és annak környékén működő kereskedők és szolgáltatók, többek között a jövedéki termékeket értékesítők, a vendéglátósok, az élelmiszerüzletek, a személyszállítók, és az engedélyezett dohányboltok.

A fesztivál ideje alatt a hamis termékek kiszűrésére is figyelnek a NAV munkatársai, mert szellemi tulajdonjog védelemmel kapcsolatos ellenőrzéseket is végeznek.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2019. augusztusban kiemelten ellenőrzik a székhelyhasználatot biztosító vállalkozásokat, továbbá azokat az adózókat, akik áfa-bevallásukat elmulasztották benyújtani és székhelyüket szolgáltatókhoz jelentették be.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus hónapban kiemelten ellenőrzik a megye vendéglátással foglalkozó adózóit, a szabadstrandok és fürdők területén üzemelő adózókat, a fagyizókat, a közterületi gyümölcsárusokat illetve a kitelepült értékesítőket.

Adóellenőrök megjelenésére lehet számítani a megye nagyobb rendezvényein, fesztiváljain is.

A NAV munkatársai az alábbi településeken és időpontokban ellenőriznek:

 • augusztus 12-18. között: Kiskunmajsa
 • augusztus 19-25. között: Dunapataj
 • augusztus 26-31. között: Tiszakécske

Az ellenőrök hétvégén is dolgoznak. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai augusztus 12. és 18. között, Harkányban, Komlón, Kozármislenyben, Mohácson, Nagypeterden, Palkonyán és Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Továbbá, ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A revizorok fokozott figyelmére számíthatnak a pékségek, cukrászdák, szezonális zöldséget és gyümölcsöt értékesítők, közterületen értékesítők, piaci kiskereskedők, a vendéglátóhelyek, illetve az építőipari adózók.

A megye nagyobb rendezvényein, így a „Palkonya Hangja” zenés borfesztiválon is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 5. és 16. között az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken – Miskolc, Sárospatak, Tiszaújváros, Bogács, Mezőkövesd – található strandokon, illetve a bányatavaknál ellenőrzik a kereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 10. és 20. között Székesfehérváron a Királyi Napok rendezvényen ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. augusztus 12. és 16. között:

 • augusztus 12. hétfő: Debrecen, Püspökladány
 • augusztus 13. kedd: Debrecen, Hajdúböszörmény
 • augusztus 14. szerda: Debrecen, Bocskaikert, Hajdúhadház
 • augusztus 15. csütörtök: Debrecen, Derecske
 • augusztus 16. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 33. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 12. hétfő: Hatvan
 • augusztus 13. kedd: Poroszló
 • augusztus 14. szerda: Maklár
 • augusztus 15. csütörtök: Gyöngyös
 • augusztus 16. péntek: Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai egész augusztusban fokozottan ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozásokat. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 33. héten:

 • augusztus 12. hétfő: Tiszavárkony és környéke
 • augusztus 13. kedd: Öcsöd és környéke
 • augusztus 14. szerda: Szolnok és környéke
 • augusztus 15. csütörtök: Jászárokszállás és környéke

Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai, 2019. augusztus 5. és 16. között elsősorban a piacokon, a közterületeken és a közutak mentén értékesítő zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet, az áruk eredetét és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. augusztus 12. és 16. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 12. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • augusztus 13. kedd: Bátonyterenye és környéke
 • augusztus 14. szerda: Pásztó és környéke
 • augusztus 15. csütörtök: Szécsény és környéke
 • augusztus 16. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a kávézókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 33. héten kiemelten ellenőrzi a piacokat, vásárokat, a strandokat, a fesztiválokat és az építkezéseket.

Az ellenőrzések a Balaton teljes déli partját érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 33. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 12. hétfő: Döge, Fényeslitke
 • augusztus 13. kedd: Nyíregyháza
 • augusztus 14. szerda: Fehérgyarmat
 • augusztus 15. csütörtök: Mátészalka
 • augusztus 16. péntek: Biri, Bököny

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 12. és 23. között kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcsárusokat, valamint a fagylaltozókat. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • augusztus 12. hétfő: Dunaföldvár
 • augusztus 13. kedd: Paks
 • augusztus 14. szerda: Simontornya
 • augusztus 15. csütörtök: Dombóvár
 • augusztus 16. péntek: Decs

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 12. és 16. között Alsóörsön, Csopakon, Balatonkenesén, Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Tihanyban végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlálást is végezhetnek. Azok a vállalkozások, akik a nyári szezon alatt valamilyen mulasztást követtek el, ismételt ellenőrzésekre számíthatnak.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2019. augusztus 12. és 31. között fokozottan ellenőrzik a papír- és írószer-kereskedőket a közelgő iskolakezdés miatt. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint a készpénzkészletet vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS