Hol és ki számíthat a NAV revizoraira? – Itt a 32. heti lista

2019. 08. 05., 08:42

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az augusztus 5-én kezdődő 32. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Bács-Kiskun megye          

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus hónapban kiemelten ellenőrzik a megye vendéglátással foglalkozó adózóit, a szabadstrandok és fürdők területén üzemelő adózókat, a fagyizókat, a közterületi gyümölcsárusokat, illetve a kitelepült értékesítőket.

Adóellenőrök megjelenésére lehet számítani a megye nagyobb rendezvényein, fesztiváljain is.

A NAV munkatársai az alábbi településeken és időpontokban ellenőriznek:

 • augusztus 5-11. között: Solt
 • augusztus 12-18. között: Kiskunmajsa
 • augusztus 19-25. között: Dunapataj
 • augusztus 26-31. között: Tiszakécske

Az ellenőrök hétvégén is dolgoznak. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Békés megye

2019. augusztus 5. és 10. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a gyulai, orosházi, gyomaendrődi és békéscsabai fürdők üzleteit ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 5. és 16. között az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken – Miskolc, Sárospatak, Tiszaújváros, Bogács, Mezőkövesd – található strandokon, illetve a bányatavaknál ellenőrzik a kereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai augusztus 5. és 9. között fokozottan ellenőrzik a fagylaltozókat, illetve a cukrászdákat a megyében.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 5. és 10. között a közterületi zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 5. hétfő: Mátrafüred
 • augusztus 6. kedd: Parád
 • augusztus 7. szerda: Sarud
 • augusztus 8. csütörtök: Füzesabony
 • augusztus 9. péntek: Egerszalók
 • augusztus 10. szombat: Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai egész augusztusban fokozottan ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozásokat. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 32. héten:

 • augusztus 5. hétfő: Tiszafüred és környéke
 • augusztus 6. kedd: Martfű és környéke
 • augusztus 7. szerda: Karcag és környéke
 • augusztus 8. csütörtök: Mezőtúr és környéke
 • augusztus 9. péntek: Jászberény és környéke
 • augusztus 10. szombat: Kisújszállás és környéke

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, a készpénzkészletet, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai, 2019. augusztus 5. és 16. között elsősorban a piacokon, a közterületeken és a közutak mentén értékesítő zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet, az áruk eredetét és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. augusztus 5. és 9. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 5. hétfő: Érsekvadkert és környéke
 • augusztus 6. kedd: Karancslapujtő és környéke
 • augusztus 7. szerda: Salgótarján és környéke
 • augusztus 8. csütörtök: Balassagyarmat és környéke
 • augusztus 9. péntek: Szécsény és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a pizzériákban, a gyros- és hamburgerárusoknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten kiemelten ellenőrzi a piacokat, vásárokat, a fagylaltozókat, a fesztiválokat és az építkezéseket. Az ellenőrzések a Balaton teljes déli partját érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 5. hétfő: Kótaj, Buj
 • augusztus 6. kedd: Kisléta, Nyírbogát
 • augusztus 7. szerda: Rohod, Nyírmada
 • augusztus 8. csütörtök: Kocsord, Győrtelek
 • augusztus 9. péntek: Újfehértó
 • augusztus 10. szombat: Nyíregyháza

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 5. és 10. között Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Tihanyban végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlálást is végezhetnek. Azok a vállalkozások, akik a nyári szezon alatt valamilyen mulasztást követtek el, ismételt ellenőrzésekre számíthatnak.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 1. és 10. között fokozottan ellenőrzik a dinnye-, valamint az egyéb szezonálisgyümölcs-árusokat.

Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS