Hol bukkannak fel a NAV revizorai? – Itt a 23. heti lista

2019. 06. 03., 09:31

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 3-án kezdődő 23. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 3. és 7. között fokozottan ellenőrzik a távol-keleti árukkal kereskedőket a piacokon és bevásárlóközpontokban. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai június 3. és 9. között Komlón, Magyarszéken, Mohácson, Sásdon, Szentlőrincen, Szigetváron, valamint Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A revizorok érkezésére számíthatnak a zöldség- és gyümölcskereskedők, a vendéglátóhelyek, a piacokon és közterületeken értékesítők, valamint a személyszállítók. A megye területén zajló építkezéseken továbbra is végeznek vizsgálatokat a hivatal munkatársai.

A POSZT-on és a Sétatér Fesztiválon kiemelten ellenőrzik a revizorok az online pénztárgépes nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

Békés megye

2019. június 3. és 7. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a piacokon, közterületeken és a közutak mellett szezonálisgyümölcs-árusítókat ellenőrzik a megye egész területén. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az áruk eredét vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei június első hetében a Velencei-tó partján ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét és az online pénztárgép megfelelő használatát.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. június 3. és 7. között:

 • június 3. hétfő: Debrecen, Hajdúszoboszló
 • június 4. kedd: Debrecen, Tiszacsege
 • június 5. szerda: Debrecen, Berettyóújfalu
 • június 6. csütörtök: Debrecen, Létavértes
 • június 7. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 23. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • június 3. hétfő: Hatvan
 • június 4. kedd: Bodony
 • június 5. szerda: Sirok
 • június 6. csütörtök: Pétervására
 • június 7. péntek: Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 23. héten:

 • június 3. hétfő: Kunszentmárton
 • június 4. kedd: Kenderes, Kisújszállás
 • június 5. szerda: Mezőtúr, Túrkeve
 • június 6. csütörtök: Fegyvernek, Kunhegyes
 • június 7. péntek: Vezseny, Tószeg

A revizorok kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, a készpénzkészletet és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 3. és 7 között fokozottan ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. június 3. és 7. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • június 3. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • június 4. kedd: Pásztó és környéke
 • június 5. szerda: Salgótarján és környéke
 • június 6. csütörtök: Rétság és környéke
 • június 7. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban a fagylaltozóknál és a cukrászdákban ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik Szentendrén a belvárosi és Duna-parti vállalkozásokat 2019. június 3. és 16. között. Elsősorban a vendéglátóhelyek, kereskedések, mozgóárusok, taxisok számíthatnak kiemelt figyelemre. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai 2019. június 1. és 30. között kiemelten ellenőrzik a piacokon, vásárcsarnokokban és ezek környékén működő vállalkozásokat.A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 3. és 7. között kiemelten ellenőrzik a vendéglátósokat. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • június 3. hétfő: Őcsény, Decs
 • június 4. kedd: Dunaföldvár
 • június 5. szerda: Harc, Kölesd, Gyönk
 • június 6. csütörtök: Dombóvár
 • június 7. péntek: Paks

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 3. és 7. között kiemelten ellenőrzik a sportszerek kiskereskedelmével foglalkozókat, valamint a zöldség- és gyümölcskereskedőket.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • június 3. hétfő: Balatonfüred
 • június 4. kedd: Várpalota
 • június 5. szerda: Pápa
 • június 6. csütörtök: Tapolca
 • június 7. péntek: Ajka

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 3. és 7. között fokozottan ellenőrzik az eperárusokat. Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS