Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai? – Itt a 15. heti lista

2019. 04. 08., 12:45

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 8-án kezdődő 15. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 15. és 16. héten elsősorban a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket sonka, tojás, édesség, illatszer értékesítőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun megyei munkatársai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit a húsvéti ünnepeket megelőző időszakban a megyei piacokon, közterületeken. Az ellenőrzések időpontjai és helyszínei a 16. héten:

 • április 16. kedd: Kiskunfélegyháza, Soltvadkert
 • április 17. szerda: Baja, Kalocsa, Kiskőrös
 • április 18. csütörtök: Kecel

Az igazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 8. és 14. között

 • Harkányban, Komlón, Mohácson, Sellyén, Siklóson, Szentlőrincen, Szigetváron, Vajszlón és Pécsen

végeznek ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A hivatal munkatársai, a közelgő ünnepre tekintettel, fokozottan ellenőrzik a piaci kitelepülőket, a tojás- és édességkereskedőket, a füstölt árut értékesítőket, és a vendéglátóhelyeket.

A NAV munkatársai a társhatóságokkal együttműködve, továbbra is végeznek ellenőrzéseket a megyében zajló építkezéseken.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 9. és 12. között a miskolci Búza téri piacon ellenőrzik a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó termékeket értékesítőket, illetve a vendéglátóhelyeket. Vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 8. és 12. között fokozottan ellenőrzik a vetőmagokat, palántákat, csemetéket árusítókat és a gazdaboltokat. Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását, a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 12-én és 13-án fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Az igazgatóság munkatársai a húsvétra tekintettel 2019. április 1. és 22. között fokozottan ellenőrzik az ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit az üzletekben és a piacokon. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. április 8. és 12. között:

 • április 8. hétfő: Nyírábrány, Debrecen
 • április 9. kedd: Pallag, Bocskaikert Debrecen
 • április 10. szerda: Egyek, Debrecen
 • április 11. csütörtök: Berettyóújfalu, Debrecen
 • április 12. péntek: Debrecen

A munkatársak elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 15. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 8. hétfő: Hatvan
 • április 9. kedd: Heves
 • április 10. szerda: Szilvásvárad
 • április 11. csütörtök: Pétervására
 • április 12. péntek: Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai 2019 áprilisban a társhatóságokkal együtt fokozottan ellenőrzik a megyei piacokat, vásárokat. A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. április 8. és 14. között kiemelten vizsgálják a festék- és barkácsboltokat, a piaci kereskedőket és a gépjárműalkatrész-kereskedőket.

Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 8. és 18. között fokozottan ellenőrzik a húsvéti termékek árusítóit az üzletekben és a piacokon. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. április 8. és 12. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 8. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • április 9. kedd: Szécsény és környéke
 • április 10. szerda: Pásztó és környéke
 • április 11. csütörtök: Bátonyterenye és környéke
 • április 12. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok elsősorban az édesség- és az illatszer-kiskereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a hús-, tojás- és az édességkereskedéseket 2019. április 8. és 18. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 15. héten megkezdi a húsvéti ünnepekhez köthető kereskedők, szolgáltatók ellenőrzését. A NAV munkatársai fokozottan vizsgálják a füstölt húsáruk, tojás, édesség és ajándékok árusítóit.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják az üzletekben, a piacokon, vásárokon.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 8. és 18. között kiemelten ellenőrzik a húsvéthoz kapcsolódóan a tojás-, hús- és édesség-kiskereskedőket. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.: teljesítését, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálások végzésére is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • április 8. hétfő: Hőgyész, Szakály
 • április 9. kedd: Bonyhád
 • április 10. szerda: Dunaföldvár
 • április 11. csütörtök: Tamási
 • április 12. péntek: Paks

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 8. és 12. között fokozottan ellenőrzik a pékáru boltokat.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta-, számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 8. és 12. között kiemelten ellenőrzik a kisállat-kereskedéseket, a hús- és füstöltárukat értékesítőket, valamint a gazdaboltokat.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • április 8. hétfő: Veszprém és környéke
 • április 9. kedd: Pápa és környéke
 • április 10. szerda: Ajka és környéke
 • április 11. csütörtök: Tapolca és környéke
 • április 12. péntek: Várpalota és környéke

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS