Hajléktalan „háziszolga” volt az adócsaló cég ügyvezetője

2021. 03. 30., 13:45

Fiát, feleségét és édesanyját is bevonta az adócsalásba az a dél-dunántúli férfi, aki mobiltelefonokkal üzletelve csaknem 55 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A családnak tíz éve nincs kimutatható jövedelme, mégis luxusautókkal jártak.

A gyanú szerint a banda internetes webáruházat üzemeltetett, ahol közismert márkájú, Szlovákiából beszerzett mobiltelefonokat értékesítettek Magyarországon. Bevételeiket úgy próbálták meg eltitkolni, hogy a telefonok vételárát a tényleges irányítást végző férfi feleségének és fiatalkorú gyermekének magánbankszámlájára utaltatták, az értékesítő cég bevallásait pedig valótlan tartalommal nyújtották be.

A megrendelt telefonok kiszállításával is trükköztek: a weboldalon hirdetett futárszolgálattal nem álltak szerződéses kapcsolatban, a csomagokat egy, a bűnbandába beszervezett egyéni vállalkozó szállította.

A webshop üzemeltetésére alapított cég „ügyvezetője” egy hajléktalan férfi volt, aki valójában az irányító férfi családjánál, méltatlan körülmények között lakott, és a ház körüli munkákat végeztették vele.

Az elkövető család tagjai az elmúlt tíz évben nem rendelkeztek kimutatható jövedelemmel, az elmúlt időszakban mégis hét ingatlannal és öt luxusautóval gazdagodtak. A családfő, vagyonának nagy részét – tartván a hatóságoktól – édesanyja és fia nevére íratta.

Az elkövetők csaknem 55 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek. A kárösszeg megtérülésére, és a bűncselekmény-sorozat megszakítására szervezett akcióban a nyomozók 33 millió forint értékben biztosítottak luxusautókat, négy ingatlant, és lefoglalták a banda fejénél talált több mint 13 millió forint készpénzt is.

A NAV valós tény elhallgatásával jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS