Görögországból Spanyolországba tartott, de csak Lajosmizséig jutott a „gyűjtőáru”

2023. 05. 08., 14:48

Görögországban pakolták tele különféle „gyűjtőáruval” azt a bolgár rendszámú kamiont, amit a NAV pénzügyőrei Lajosmizsénél megállítottak. Az ellenőrzéskor több mint 1 milliárd forint értékű utánzatot (plüssfigurákat, kulcstartókat, matricákat, okosórákat és sapkákat) foglaltak le.

A fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepelt a teherautó rakománya, amit a NAV járőrei tételesen átvizsgáltak. A kamion hátuljában, a rendben lévő háztartási műanyagáruk mögött azonban különböző márkajelzésű gyerekjátékokat találtak a pénzügyőrök. A szakértő szerint valamennyi termék hamisítvány, amelyeket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt termékek eredetét nem tudta igazolni, állítása szerint azokról nem volt tudomása, kizárólag a fuvar teljesítése volt a feladata. 

Az óriási árukészlet összeszámolása fél napig tartott. A hatalmas zsákokban lévő 8 ezer Lilo és Stitch-plüssfigura többek között a 12 ezer Disney-figurás kulcstartóval, a 10 ezernél is több Marvel- és Disney-figurás matricával, az 5 ezer Pokémon- és Pikachu-játékkal, a 17 ezer Rubik-kockával, a 12 ezer Adidas- és Burberry-sapkával, a háromszáz Apple-okosórával, sőt, egy Dior-feliratos gyerekbútorral együtt, már biztosan nem jutnak el Spanyolországba.

A NAV munkatársai a mintegy 80 ezer hamis terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS