Görögországból Spanyolországba tartott, de csak Lajosmizséig jutott a „gyűjtőáru”

2023. 05. 08., 14:48

Görögországban pakolták tele különféle „gyűjtőáruval” azt a bolgár rendszámú kamiont, amit a NAV pénzügyőrei Lajosmizsénél megállítottak. Az ellenőrzéskor több mint 1 milliárd forint értékű utánzatot (plüssfigurákat, kulcstartókat, matricákat, okosórákat és sapkákat) foglaltak le.

A fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepelt a teherautó rakománya, amit a NAV járőrei tételesen átvizsgáltak. A kamion hátuljában, a rendben lévő háztartási műanyagáruk mögött azonban különböző márkajelzésű gyerekjátékokat találtak a pénzügyőrök. A szakértő szerint valamennyi termék hamisítvány, amelyeket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt termékek eredetét nem tudta igazolni, állítása szerint azokról nem volt tudomása, kizárólag a fuvar teljesítése volt a feladata. 

Az óriási árukészlet összeszámolása fél napig tartott. A hatalmas zsákokban lévő 8 ezer Lilo és Stitch-plüssfigura többek között a 12 ezer Disney-figurás kulcstartóval, a 10 ezernél is több Marvel- és Disney-figurás matricával, az 5 ezer Pokémon- és Pikachu-játékkal, a 17 ezer Rubik-kockával, a 12 ezer Adidas- és Burberry-sapkával, a háromszáz Apple-okosórával, sőt, egy Dior-feliratos gyerekbútorral együtt, már biztosan nem jutnak el Spanyolországba.

A NAV munkatársai a mintegy 80 ezer hamis terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS