Bukta Mezőhegyesen: számla nem volt, csak egy hamis fuvarokmány

2020. 03. 23., 16:45

A NAV munkatársai Békés megyében ellenőrizték azt a kamiont, amelynek sofőrje a raktérben szállított áru eredetét nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök Mezőhegyes külterületén ellenőrizték azt a román teherautót, amit nem találtak az EKÁER-rendszerben annak ellenére, hogy bejelentésköteles árut szállított. A sofőr számlát nem, csak egy sorszám nélküli fuvarokmányt tudott bemutatni, amiről hamar kiderült, hogy hamis, a papíron megjelölt feladó nem is tudott a szállítmányról.

Az ellenőrzéskor a termékek csomagolásának minősége, a külső ismertetőjegyek, védjegyek, valamint gyártási kódok hiányának alapján a NAV munkatársai megállapították, hogy az összesen 6200 liter (Persil, Lenor, Ariel) folyékony mosószer hamisítvány. A nagy mennyiség miatt a járművet is mérlegre állították a pénzügyőrök, ami az engedélyezett 3,5 tonna össztömeg helyett több mint 9 tonnát mutatott.

A NAV munkatársai az összesen ötmillió forint értékű mosószert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást, a jelentős túlsúly miatt pedig feljelentést tettek a rendőrséghez.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS