Bagettsütésben most az Artizán Pékség a király

2020. 08. 24., 19:00

Hagyományosan augusztus 20-án rendezték meg a Kenyérlelke fesztivált. Ez volt immár a hatodik.

A fesztivál a kenyér szerelmeseit hozza össze évente egy alkalommal, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat – írja a Gusto.

A cél, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

Idén 28 pékség vett részt a versenyben.

A zsűri: Molnár B. Tamás, az MGE elnöke, Pesti István, Vomberg Frigyes, Mészáros Ádám, Akács István és Tóth Szilárd séfek és Cristian Maurice, a Ferrandi Paris világhírű pékiskola oktatója volt.

A nyertesek:

  • Fehér, illetve félbarna kenyér – Pipacs pékség
  • Teljes kiörlésű kenyér – Panel Pékség
  • Bagett - Artizán Pékség
  • Croissant – Frejya
  • Kendermagos kenyér – Artizán Pékség
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS