Az elmúlt évek legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre az Indotek Group

2021. 05. 25., 15:00

Öt belgrádi üzleti park 11 irodaházát vásárolta meg az Indotek Group a Globe Trade Centre S.A.-tól, amellyel az elmúlt évek legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre a közép-kelet-európai ingatlanpiacon. A tranzakcióval a cégcsoport egy több mint 122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkező irodaház-portfólióval lép be a szerb ingatlanpiacra, amely nagymértékben megerősíti régiós piaci jelenlétét. Az Indotek Group üzleti stratégiájának mentén dinamikusan terjeszkedik a régióban, különösképpen a közép-kelet-európai, illetve dél-európai országokban, amelynek keretében nemrég Lengyelországban is jelentős tranzakciót bonyolított le. A nemzetközi terjeszkedési tevékenysége révén az Indotek Group jelenleg már 10 országban van jelen, portfóliója pedig több mint 300 ingatlanból áll.

Az Indotek Group a közép-kelet-európai régió egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztő társaságával kötött megállapodást Szerbiában. Az irodaházak állagmegóvásában, üzemeltetésében és bérbeadásában kiemelkedő tapasztalattal rendelkező Indotek Group az ügylet során 5 belgrádi üzleti park 11 prémium irodaházával bővíti ingatlanportfólióját.

A szerb főváros központjában található 5 üzleti park, a Green Heart, a FortyOne, a Belgrade Business Center, a 19 Avenue és a GTC House, összesen több mint 122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkezik, és 11 épületet foglal magába. Az adásvételi tranzakció, amelynek értéke 267,6 millió euró, lezárása 2021 második félévében várható.

A tranzakció során az Indotek Group számára a jogi támogatást a Lakatos Köves and Partners és a BDK Advokati ügyvédi irodák biztosították.

Az Indotek Group már több mint húsz éve végzi ingatlanbefektetői és ingatlanfejlesztői tevékenységét a magyar piacon, amelynek keretében a társaság folyamatosan keresi a felújításra, átalakításra vagy állaguk megóvására szoruló ingatlanokat. Az elmúlt években az üzleti stratégiája mentén a cégcsoport egy diverzifikált ingatlanportfólió kialakítására törekedett, amelynek részét képezi a földrajzi terjeszkedés is, így a nemzetközi akvizíciós lehetőségeket is kiemelten figyelte.

A külföldi piacokat érintő stratégiai célkitűzések fókuszában a közép-kelet-európai, illetve a dél-európai régió áll, amelynek mentén a társaság ezzel az ügylettel Szerbiában, nemrég pedig Lengyelországban is megjelent az ingatlanpiacon. Lengyelországban a társasághoz került 4 irodaház, amelyet az osztrák Immofinanz-tól vásárolt meg az Indotek Group. Úgy a közelmúltbeli lengyel, mint a szerb ingatlan tranzakciók finanszírozó partnere az OTP Csoport.

Az Indotek Group nemzetközi terjeszkedési tevékenysége révén jelenleg már 10 országban van jelen, ingatlanportfóliója pedig több mint 300 ingatlanból áll.

„Az Indotek Group stratégiájának egyik alappillére az ingatlanportfólió diverzifikálása, amely egyszerre jelenti az ingatlantípusok közötti és a földrajzi diverzifikálást. Ennek mentén már régóta figyeljük a régiós lehetőségeket, így a szerb piacot is. Az adásvételi megállapodás révén lehetővé vált, hogy belépjünk a szerb piacra és megvalósítsuk az egyik legjelentősebb ingatlanpiaci tranzakciót az Indotek Group történetében. A tranzakció mérete továbbá hozzásegít minket, hogy máris kiemelt pozíciót foglaljunk el a szerb ingatlanpiacon” – mondta a tranzakció kapcsán Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.
2023-02-02 14:18:20
A már jól ismert folyamatok és a legújabb innovációk együttesen alakítják át a bankok működését. Az Accenture globális kutatása 10 trendet tart a legfontosabbnak 2023-ra a bankszektorban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.