Az elmúlt évek legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre az Indotek Group

2021. 05. 25., 15:00

Öt belgrádi üzleti park 11 irodaházát vásárolta meg az Indotek Group a Globe Trade Centre S.A.-tól, amellyel az elmúlt évek legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre a közép-kelet-európai ingatlanpiacon. A tranzakcióval a cégcsoport egy több mint 122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkező irodaház-portfólióval lép be a szerb ingatlanpiacra, amely nagymértékben megerősíti régiós piaci jelenlétét. Az Indotek Group üzleti stratégiájának mentén dinamikusan terjeszkedik a régióban, különösképpen a közép-kelet-európai, illetve dél-európai országokban, amelynek keretében nemrég Lengyelországban is jelentős tranzakciót bonyolított le. A nemzetközi terjeszkedési tevékenysége révén az Indotek Group jelenleg már 10 országban van jelen, portfóliója pedig több mint 300 ingatlanból áll.

Az Indotek Group a közép-kelet-európai régió egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztő társaságával kötött megállapodást Szerbiában. Az irodaházak állagmegóvásában, üzemeltetésében és bérbeadásában kiemelkedő tapasztalattal rendelkező Indotek Group az ügylet során 5 belgrádi üzleti park 11 prémium irodaházával bővíti ingatlanportfólióját.

A szerb főváros központjában található 5 üzleti park, a Green Heart, a FortyOne, a Belgrade Business Center, a 19 Avenue és a GTC House, összesen több mint 122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkezik, és 11 épületet foglal magába. Az adásvételi tranzakció, amelynek értéke 267,6 millió euró, lezárása 2021 második félévében várható.

A tranzakció során az Indotek Group számára a jogi támogatást a Lakatos Köves and Partners és a BDK Advokati ügyvédi irodák biztosították.

Az Indotek Group már több mint húsz éve végzi ingatlanbefektetői és ingatlanfejlesztői tevékenységét a magyar piacon, amelynek keretében a társaság folyamatosan keresi a felújításra, átalakításra vagy állaguk megóvására szoruló ingatlanokat. Az elmúlt években az üzleti stratégiája mentén a cégcsoport egy diverzifikált ingatlanportfólió kialakítására törekedett, amelynek részét képezi a földrajzi terjeszkedés is, így a nemzetközi akvizíciós lehetőségeket is kiemelten figyelte.

A külföldi piacokat érintő stratégiai célkitűzések fókuszában a közép-kelet-európai, illetve a dél-európai régió áll, amelynek mentén a társaság ezzel az ügylettel Szerbiában, nemrég pedig Lengyelországban is megjelent az ingatlanpiacon. Lengyelországban a társasághoz került 4 irodaház, amelyet az osztrák Immofinanz-tól vásárolt meg az Indotek Group. Úgy a közelmúltbeli lengyel, mint a szerb ingatlan tranzakciók finanszírozó partnere az OTP Csoport.

Az Indotek Group nemzetközi terjeszkedési tevékenysége révén jelenleg már 10 országban van jelen, ingatlanportfóliója pedig több mint 300 ingatlanból áll.

„Az Indotek Group stratégiájának egyik alappillére az ingatlanportfólió diverzifikálása, amely egyszerre jelenti az ingatlantípusok közötti és a földrajzi diverzifikálást. Ennek mentén már régóta figyeljük a régiós lehetőségeket, így a szerb piacot is. Az adásvételi megállapodás révén lehetővé vált, hogy belépjünk a szerb piacra és megvalósítsuk az egyik legjelentősebb ingatlanpiaci tranzakciót az Indotek Group történetében. A tranzakció mérete továbbá hozzásegít minket, hogy máris kiemelt pozíciót foglaljunk el a szerb ingatlanpiacon” – mondta a tranzakció kapcsán Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS