Az elmúlt évek legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre az Indotek Group

2021. 05. 25., 15:00

Öt belgrádi üzleti park 11 irodaházát vásárolta meg az Indotek Group a Globe Trade Centre S.A.-tól, amellyel az elmúlt évek legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre a közép-kelet-európai ingatlanpiacon. A tranzakcióval a cégcsoport egy több mint 122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkező irodaház-portfólióval lép be a szerb ingatlanpiacra, amely nagymértékben megerősíti régiós piaci jelenlétét. Az Indotek Group üzleti stratégiájának mentén dinamikusan terjeszkedik a régióban, különösképpen a közép-kelet-európai, illetve dél-európai országokban, amelynek keretében nemrég Lengyelországban is jelentős tranzakciót bonyolított le. A nemzetközi terjeszkedési tevékenysége révén az Indotek Group jelenleg már 10 országban van jelen, portfóliója pedig több mint 300 ingatlanból áll.

Az Indotek Group a közép-kelet-európai régió egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztő társaságával kötött megállapodást Szerbiában. Az irodaházak állagmegóvásában, üzemeltetésében és bérbeadásában kiemelkedő tapasztalattal rendelkező Indotek Group az ügylet során 5 belgrádi üzleti park 11 prémium irodaházával bővíti ingatlanportfólióját.

A szerb főváros központjában található 5 üzleti park, a Green Heart, a FortyOne, a Belgrade Business Center, a 19 Avenue és a GTC House, összesen több mint 122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkezik, és 11 épületet foglal magába. Az adásvételi tranzakció, amelynek értéke 267,6 millió euró, lezárása 2021 második félévében várható.

A tranzakció során az Indotek Group számára a jogi támogatást a Lakatos Köves and Partners és a BDK Advokati ügyvédi irodák biztosították.

Az Indotek Group már több mint húsz éve végzi ingatlanbefektetői és ingatlanfejlesztői tevékenységét a magyar piacon, amelynek keretében a társaság folyamatosan keresi a felújításra, átalakításra vagy állaguk megóvására szoruló ingatlanokat. Az elmúlt években az üzleti stratégiája mentén a cégcsoport egy diverzifikált ingatlanportfólió kialakítására törekedett, amelynek részét képezi a földrajzi terjeszkedés is, így a nemzetközi akvizíciós lehetőségeket is kiemelten figyelte.

A külföldi piacokat érintő stratégiai célkitűzések fókuszában a közép-kelet-európai, illetve a dél-európai régió áll, amelynek mentén a társaság ezzel az ügylettel Szerbiában, nemrég pedig Lengyelországban is megjelent az ingatlanpiacon. Lengyelországban a társasághoz került 4 irodaház, amelyet az osztrák Immofinanz-tól vásárolt meg az Indotek Group. Úgy a közelmúltbeli lengyel, mint a szerb ingatlan tranzakciók finanszírozó partnere az OTP Csoport.

Az Indotek Group nemzetközi terjeszkedési tevékenysége révén jelenleg már 10 országban van jelen, ingatlanportfóliója pedig több mint 300 ingatlanból áll.

„Az Indotek Group stratégiájának egyik alappillére az ingatlanportfólió diverzifikálása, amely egyszerre jelenti az ingatlantípusok közötti és a földrajzi diverzifikálást. Ennek mentén már régóta figyeljük a régiós lehetőségeket, így a szerb piacot is. Az adásvételi megállapodás révén lehetővé vált, hogy belépjünk a szerb piacra és megvalósítsuk az egyik legjelentősebb ingatlanpiaci tranzakciót az Indotek Group történetében. A tranzakció mérete továbbá hozzásegít minket, hogy máris kiemelt pozíciót foglaljunk el a szerb ingatlanpiacon” – mondta a tranzakció kapcsán Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS