A NAV is felkereste a Jász-Nagykun-Szolnok megyei illegális műhelyt

2022. 04. 11., 16:04

Az illegális szoftverhasználatra utaló hirdetésre a NAV munkatársai is jelentkeztek.

A közösségi médiában feladott hirdetés buktatott le egy szerelőt és az őt foglalkoztató céget Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A vállalkozás egy társasház alatti garázsban szerelt be igen értékes berendezéseket luxusgépjárművekbe. Az illegális szoftverhasználatra utaló hirdetésre a NAV munkatársai is jelentkeztek. A műhely előtti találkozón az ellenőrök – miután megállapodtak a beépítendő rendszer részleteiben és az árban – felfedték kilétüket és elkezdték az ellenőrzést.

A műhely rádióvezérelt ajtaját az okoseszközök beszereléséhez egyébként kiválóan értő szakember ekkor már nem tudta kinyitni, ezért az ellenőrök a pénzügyőrök segítségét kérték. Az eljárást a szerelő lakásán folytatták, miközben egy civil ruhás pénzügyőr a garázsnál továbbra is figyelte a környéket. Ahogy az várható volt, hamarosan megjelent a garázs tulajdonosa, és elkezdte kipakolni a berendezéseket és technikai eszközöket. A NAV munkatársai az eszközöket mint bizonyítékokat lefoglalták.

A NAV 1,7 millió forint értékben foglalt le autódiagnosztikai eszközöket, illegális szoftvereket, notebookot és az akcióba bevonta a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületét (JAF) is.

A JAF a hamis szoftverek használata miatt indított eljárást, a szerelőt foglalkoztató cégnél pedig a NAV további ellenőrzést rendelt el és ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést.

A NAV és a JAF járműipari jogsértések kiszűrésére indított közös ellenőrzései a jövőben is folytatódnak. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS