„Fejlődjünk együtt!” – Szervezetfejlesztési jó gyakorlatot oszt meg a NAK

2019. 09. 04., 17:45

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága „Fejlődjünk együtt!” címmel szemléletformáló üzemlátogatásokat szervez az élelmiszeripari vállalkozások számára. Első alkalommal az Eisberg cégcsoport magyarországi üzemének működésébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

A termelő vállalkozások hatékonyságának, versenyképességének növelése igen összetett kérdéskör, mindamellett, hogy a vállalatok életében ez szinte mindennapi feladat. A cél elérése érdekében hosszútávon olyan élelmiszeripari fejlesztések lehetnek sikeresek, melyek figyelembe veszik a piaci környezetben végbemenő változásokat.

Az egyik ilyen változás következményeként a cégek vezetőinek megnövekedett a szerepe a munkaerő megtartásában is. Fel kell ismerniük, valamint realizálniuk kell a mai társadalmi elvárásokat és különböző eszközök (pl. LEAN) segítségével meg kell teremteniük a megfelelő munkakörnyezetet, ezzel együtt a hatékony munkaerő-bázist. Az ilyen jellegű fejlesztésnek köszönhetően a vállalatok szélesebb munkavállalói réteget is meg tudnak szólítani, ésszerűbbé válhat a munkaszervezés, továbbá növelhető a munkavállalók lojalitása. Ráadásul vállalati mérettől és termékkörtől függetlenül mindenki számára elérhető.

Az ágazatban már meglévő „jó gyakorlatokat” kívánja megosztani a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága az élelmiszer-előállító vállalkozásokkal, az adott témában széles körű tapasztalattal rendelkező cégek és szakértők segítségével. Az igazgatóság új, „Fejlődjünk együtt!” című programsorozata első eseményén szervezetfejlesztési kihívásokkal foglalkozó üzemlátogatást szervez 2019. szeptember 17-én (kedd) az Eisberg Hungary Kft. gyáli üzemébe. Az üzemlátogatás mellett a konyhakész saláták piacán kiemelkedő vállalkozás ügyvezető igazgatójának előadásában megismerhetik a résztvevők a cég aktuális fejlesztési irányait, így szó lesz többek között a LEAN módszertan alkalmazásának tapasztalatairól, a belső kommunikációs hálózat megreformálásáról és a várt hatásokról, valamint új toborzási rendszerük működéséről.

  • A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A programon maximum 25 fő részvételét tudják biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A meghívó és a regisztrációs link itt, az előadás részletesebb ismertetője pedig itt érhető el.
  • Az érdeklődők további információkat kaphatnak Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől a polczer.katalin@nak.hu címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 09. 06., 15:06
Az előző hónaphoz képest a 95-ös benzin átlagára 7 forinttal, 605 forintra, a gázolajé 10 forinttal, 611 forintra csökkent augusztusban a statisztikai hivatal jelentése szerint; a benzin átlagára 7 forinttal a szomszédos országok átlagára alatt maradt, a gázolajé megegyezett a szomszédos országokéval.
2024. 09. 05., 19:05
Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak, a társaság így tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A legtöbb munkavállaló nem díjazná, ha a home office határait szűkebbre szabná a munkahelyük, de a felük csak emiatt azért nem mondana fel – legalábbis rögtön. A cégek nem kapkodnak a keretek módosításával, amit valószínűleg jól tesznek, pedig az alkalmazottakat aligha érné váratlanul. Milyen arányban morzsolódnának le a dolgozók a távmunka elvételével? Milyen előnyeit és hátrányait érzik a pandémiából örökölt gyakorlatnak napjainkban? A Profession.hu felmérte, Dencső Blanka piackutatási és üzletfejlesztési szakértő pedig összefoglalta, mire érdemes számítani home office fronton a közeljövőben.
2024. 08. 16., 22:15
epizód: 2024 / 16   |   hossz: 22:09
Az Edinburgh-i Egyetem magyar docense nem csak azt mesélte el, hogyan vezetett az útja egy hazai egyetemről a tengerentúli Caltech-re, majd Skóciába, hanem azt is, hogy jelenlegi kutatási területe ígéretes jövőképet fest a szív- és érrendszeri betegek hatékonyabb gyógyítása számára. A kémiai és biomérnök tudós egy pakisztáni kollégájával együtt fejlesztett 3D nyomtatással készülő véreret, aminek még az alapanyagát is ők állítják elő, olcsó nyersanyagokból. A forradalmi megoldás véglegesítéséhez nemzetközi együttműködésre is nyitott tudósok szerint a találmányuk egy napon humán betegekbe is beültethető lesz, jelentősen csökkentve a fertőzések veszélyét és gyorsítva a felépülést.
Hosszútávon döbbenetesen kevés cég éli túl a generációváltást. A lehetséges megoldásokról kritikusan fontos beszélni ezekben az években, amikor nagyon nagy létszámú hazai vállalatvezető éri el a nyugdíjkorhatárt, és nem biztos, hogy van koncepciója a gyeplő átadására. Laczkó Péter, a Lawrence & Bennet tulajdonos-vezérigazgatója bemutatja, milyen alapvető stratégiákat kell alkalmazni, hogy megmeneküljenek az évtizedek alatt felépített családi vállalkozások és az élethosszig végzett munkával összeszedett örökségek. A szakembernek arra is van válasza, hogy milyen módon folytassa a munkát egy cég, ha a leköszönő vezetőt már biztosan nem követi családtag.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS