Az online szerencsejátékosokat is célba veszik – figyelmeztet az Experian

2021. 12. 07., 19:41

Az Experian hiteltanácsadó és információs szolgáltató vállalat új jelentésében öt olyan területet azonosított, amelyekről úgy véli, hogy a kiberbűnözők a következő évben megpróbálják majd kihasználni.

1. A digitális vagyontárgyak, például a kriptovaluták és a nem helyettesíthető tokenek egyre nagyobb támadási célpontokká válnak, ahogy a társadalom elfogadja azokat a pénzügyi és technológiai élet legitim részeként – írja a Computerworld.

2. A természeti katasztrófák arra késztetik az embereket, hogy többet adományozzanak online segélyszervezeteknek, ami azt eredményezi, hogy mind az adományozók, mind a bajba jutott emberek hajlamosabbak lesznek bedőlni a jótékonysági szervezetnek álcázott csoportok adathalász műveleteinek.

3. A távmunkások is célpontjai lesznek a vállalkozások és intézmények feltörésére törekvő adattolvajoknak. Mivel az otthoni vezeték nélküli hálózatok sebezhetőbbek, mint sok üzleti VPN, a vállalatoknak nagyobb hangsúlyt kell majd fektetniük alkalmazottaik biztonsági megfelelésére.

4. A fizikai infrastruktúra mérföldkövei, például az elektromos hálózatok, gátak és közlekedési hálózatok nagyobb célpontjai lesznek a külföldi és belföldi hackereknek.

5. Ahogy egyre több államban legalizálják az online sportfogadást, az adathalászok az online szerencsejátékosokat fogják megcélozni, különösen azokat, akik még újak az online fogadásokban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS