Az online szerencsejátékosokat is célba veszik – figyelmeztet az Experian

2021. 12. 07., 19:41

Az Experian hiteltanácsadó és információs szolgáltató vállalat új jelentésében öt olyan területet azonosított, amelyekről úgy véli, hogy a kiberbűnözők a következő évben megpróbálják majd kihasználni.

1. A digitális vagyontárgyak, például a kriptovaluták és a nem helyettesíthető tokenek egyre nagyobb támadási célpontokká válnak, ahogy a társadalom elfogadja azokat a pénzügyi és technológiai élet legitim részeként – írja a Computerworld.

2. A természeti katasztrófák arra késztetik az embereket, hogy többet adományozzanak online segélyszervezeteknek, ami azt eredményezi, hogy mind az adományozók, mind a bajba jutott emberek hajlamosabbak lesznek bedőlni a jótékonysági szervezetnek álcázott csoportok adathalász műveleteinek.

3. A távmunkások is célpontjai lesznek a vállalkozások és intézmények feltörésére törekvő adattolvajoknak. Mivel az otthoni vezeték nélküli hálózatok sebezhetőbbek, mint sok üzleti VPN, a vállalatoknak nagyobb hangsúlyt kell majd fektetniük alkalmazottaik biztonsági megfelelésére.

4. A fizikai infrastruktúra mérföldkövei, például az elektromos hálózatok, gátak és közlekedési hálózatok nagyobb célpontjai lesznek a külföldi és belföldi hackereknek.

5. Ahogy egyre több államban legalizálják az online sportfogadást, az adathalászok az online szerencsejátékosokat fogják megcélozni, különösen azokat, akik még újak az online fogadásokban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS