Őszi pályaorientációs programsorozatot indított a NAK

2023. 09. 19., 19:19

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara őszi pályaorientációs programsorozata keretében országszerte népszerűsíti az agrárszakképzést. A kamara – partnerei segítségével – több mint négyezer általános iskolásnak és szüleiknek mutatja meg 26 agrárszakma lehetőségeit.

A NAK a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák, szakmairányok népszerűsítését, a pályaválasztó fiatalok és szüleik tájékoztatását, valamint az agrárszakképző intézményekbe beiskolázás elősegítését kiemelt feladatának tekinti. A nyári „Szakmakóstoló” programhetek keretében – 19 agrárszakképző intézményben, 56 agrárvállalkozást is bevonva – 380 általános iskolás kapott interaktív betekintési lehetőséget az agrárszakmákba.

Az érdeklődők ezt követően sem maradnak információ nélkül a pályaválasztással kapcsolatban. A kamara – az agrárszakképzési intézmények, valamint a mezőgazdasági gépész és mezőgazdasági gépésztechnikus szakmák esetében a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közreműködésével –ősszel ismét megszervezi pályaorientációs programsorozatát, mely minden vármegyében tovább népszerűsíti az agrárszakképzést a 6-7-8. osztályos általános iskolai tanulók, valamint szüleik körében.

Az őszi programsorozatban szeptember 18. és november 24. között 85 alkalommal mintegy 4400 résztvevő (általános iskolai tanuló, szülő, pedagógus) kaphat betekintést 52 agárszakképző intézmény, valamint 60 gazdálkodó életébe.

A programnapok során elsősorban, de nem kizárólagosan az agrárszakképzésben érintett AM-fenntartású középiskolák és tangazdaságaik, a duális képzésben részt vevő gazdaságok és élelmiszeripari üzemek látogatása, valamint az agrárszakmák bemutatása valósul meg. A programok iránt érdeklődő pályaválasztás előtt álló tanulók számára a szakmai napok alkalmával lehetőség nyílik a munkafolyamatokba való bekapcsolódásra is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS