Ezek nélkül lemaradhatnak a versenyben a magyar mérnökök

2019. 03. 07., 14:00

Ha valaki nem hajlandó az élethosszig tartó tanulásra, az az építőiparban is kimarad a versenyből – hangzott el a Budapesti Műszaki Egyetemen rendezett konferencián.

A tehetséggondozás fontossága mellett szólaltak fel hazai vezető vállalatok képviselői a Budapesti Műszaki Egyetemen rendezett konferencián – írja a Magyar Építők.

A CÉH+ Zrt. elnök-vezérigazgatója, Tóth Attila az építőipar képviseletében azt mondta, az iparág az utóbbi öt évben hosszú idő után végre sokat fejlődött.

Szerinte a fiatalokon múlik, hogy ez a tendencia folytatódik-e, ám a mai hallgatókra az egyre gyorsuló világban óriási nyomás nehezedik.

A tudományos munka mellett nagy szükségük lesz a kreativitásra, a kommunikációs és kooperációs képességekre, valamint a kritikus gondolkodásra.

A vezérigazgató öt pontban foglalta össze a legfontosabb készségeket a mérnökök számára: 

  • informatikai tudás (programozás, adatbáziskezelés),
  • hajlandóság az élethosszig tartó tanulásra,
  • management, valamint tárgyalási és prezentációs képességek,
  • nyelvtudás,
  • mentális erő: navigáció a folyamatos információáradatban.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS