Ezek nélkül lemaradhatnak a versenyben a magyar mérnökök

2019. 03. 07., 14:00

Ha valaki nem hajlandó az élethosszig tartó tanulásra, az az építőiparban is kimarad a versenyből – hangzott el a Budapesti Műszaki Egyetemen rendezett konferencián.

A tehetséggondozás fontossága mellett szólaltak fel hazai vezető vállalatok képviselői a Budapesti Műszaki Egyetemen rendezett konferencián – írja a Magyar Építők.

A CÉH+ Zrt. elnök-vezérigazgatója, Tóth Attila az építőipar képviseletében azt mondta, az iparág az utóbbi öt évben hosszú idő után végre sokat fejlődött.

Szerinte a fiatalokon múlik, hogy ez a tendencia folytatódik-e, ám a mai hallgatókra az egyre gyorsuló világban óriási nyomás nehezedik.

A tudományos munka mellett nagy szükségük lesz a kreativitásra, a kommunikációs és kooperációs képességekre, valamint a kritikus gondolkodásra.

A vezérigazgató öt pontban foglalta össze a legfontosabb készségeket a mérnökök számára: 

  • informatikai tudás (programozás, adatbáziskezelés),
  • hajlandóság az élethosszig tartó tanulásra,
  • management, valamint tárgyalási és prezentációs képességek,
  • nyelvtudás,
  • mentális erő: navigáció a folyamatos információáradatban.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS