Nem éri meg többet költeni a mobileszközök védelmére?

2019. 03. 11., 19:15

Nőtt a mobileszközök használatával kapcsolatos biztonsági incidensek száma a világon tavaly, ám a vállalatok nem védik mobil berendezéseiket ugyanolyan jól, mint más rendszereiket.

Három szervezet közül egy kénytelen volt biztonsági incidenst elszenvedni valamilyen mobileszköz miatt -- derül ki a Verizon kutatásából, amelyet a Computerworld ismertet.

A Mobile Security Index 2019 című kutatási jelentés megállapítja, hogy a mobileszközök sok ugyanolyan támadással szemben sérülékenyek, mint amelyek más berendezéseket is fenyegetnek. A legtöbb adathalász-támadás és rosszul kódolt webhely veszélyt jelent számukra. Egyes esetekben a mobilhasználók sokkal sebezhetőbbek. Léteznek kifejezetten mobilspecifikus veszélyek: rosszindulatú mobilappok és vezeték nélküli hotspotok.

A felmérésben résztvevők közel fele elismeri, hogy szervezete feláldozta a mobil biztonságot a gyorsabb munkavégzés érdekében, és ezeknek közel 50 százaléka elszenvedett mobileszközzel kapcsolatos biztonsági incidenst a közelmúltban.

A szervezetek kevesebb, mint 12 százaléka valósította meg mind a négy alapvető védelmet: az adatok titkosítását a nyilvános hálózatokban, az alapértelmezésbeli jelszavak megváltoztatását, a biztonsági rendszerek rendszeres tesztelését és az adatokhoz való hozzáférés csak az illetékesekre való korlátozását.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS