Nem éri meg többet költeni a mobileszközök védelmére?

2019. 03. 11., 19:15

Nőtt a mobileszközök használatával kapcsolatos biztonsági incidensek száma a világon tavaly, ám a vállalatok nem védik mobil berendezéseiket ugyanolyan jól, mint más rendszereiket.

Három szervezet közül egy kénytelen volt biztonsági incidenst elszenvedni valamilyen mobileszköz miatt -- derül ki a Verizon kutatásából, amelyet a Computerworld ismertet.

A Mobile Security Index 2019 című kutatási jelentés megállapítja, hogy a mobileszközök sok ugyanolyan támadással szemben sérülékenyek, mint amelyek más berendezéseket is fenyegetnek. A legtöbb adathalász-támadás és rosszul kódolt webhely veszélyt jelent számukra. Egyes esetekben a mobilhasználók sokkal sebezhetőbbek. Léteznek kifejezetten mobilspecifikus veszélyek: rosszindulatú mobilappok és vezeték nélküli hotspotok.

A felmérésben résztvevők közel fele elismeri, hogy szervezete feláldozta a mobil biztonságot a gyorsabb munkavégzés érdekében, és ezeknek közel 50 százaléka elszenvedett mobileszközzel kapcsolatos biztonsági incidenst a közelmúltban.

A szervezetek kevesebb, mint 12 százaléka valósította meg mind a négy alapvető védelmet: az adatok titkosítását a nyilvános hálózatokban, az alapértelmezésbeli jelszavak megváltoztatását, a biztonsági rendszerek rendszeres tesztelését és az adatokhoz való hozzáférés csak az illetékesekre való korlátozását.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS