Münchenben monitorozták a piacot a Market mérnökei

2019. 01. 29., 12:30

Hol tart a nemzetközi építőipar élvonala? Milyen innovációk és ötletek hasznosíthatók idehaza? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a Market Építő Zrt. szakemberei a müncheni BAU kiállításon.

A 2017-es kiállításhoz hasonlóan a Market Építő Zrt. idén is több, mint száz mérnökét delegálta a szakma legnagyobb és legfontosabb nemzetközi eseményére, a BAU építőipari expóra, hogy megismerjék a legújabb stílusokat és technológiákat – írja a Magyar Építők.

A magyar magasépítő cég szerint a BAU 2019 tükrözte az építőipar egész Európára jellemző növekedését.

Mintegy 200 ezer négyzetméteren, 18 csarnokban, teltházzal mutatták be az újépítésű és használt létesítményekhez ajánlott, innovatív megoldásokat, anyagokat és rendszereket. 45 ország 2 250 kiállítója, köztük 5 magyar vállalkozás várta a világ 150 országából érkező, 250 ezer látogatót. 

A kiállítás központi kérdése a jövő épülete, azon belül is a digitális megoldások voltak 

A Market első kézből nyer információt az innovációról. A cég kiemelten fontosnak tartja munkatársai folyamatos képzését és az iparág változásainak nyomon követését.

„Az ingatlanpiac egyre érettebb arcát mutatja, egyre több jövőbe mutató ötlet érzékelhető, ezek megismerésére és alkalmazására törekszünk – mondta Scheer Sándor, a Market vezérigazgatója.

A kivitelezési technikákba új színt vihet a jövőben például a hagyományos zárbetétek helyére bevezethető ujjlenyomat-olvasós zár, amelyet már tavasszal piacra dobnak. 2020 márciusától pedig bevetik a festő- és hidegburkoló robotok is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS