Már megint belefutott valamibe a Facebook

2019. 03. 22., 12:30

Több százmillió Facebook-felhasználó jelszavát láthatták a cég alkalmazottai. A vállalat szerint kívülről nem lehetett hozzáférni az adatbázishoz.

A Facebook megerősítette, hogy több százmillió felhasználó jelszavát tárolták közönséges szövegként, nem titkosítva a cég szerverein, amelyekhez hozzáférhettek a belső Facebook-alkalmazottak.

Pedro Canahuati, a Facebook biztonságért és adatvédelemért felelős alelnöke elismerte, hogy a probléma több százmillió Facebook Lite, több millió Facebook és több tízezer Instagram felhasználót érint. Őket értesíteni fogják az incidensről.

A Facebook azt állítja, hogy a probléma belső jellegű: a jelszavakhoz soha nem fért hozzá senki sem a Facebookon kívülről, és nincs bizonyíték arra, hogy a 20 ezer alkalmazott közül bárki is jogosulatlanul használta volna azokat.

Függetlenül attól, hogy valóban fennállt-e a veszélye a jelszavak illetéktelen kezekbe kerülésének, vagy nem, ha valaki értesítést kap a Facebooktól a jelszóbotrányról, mindenképpen változtassa meg azt – tanácsolja a Computerworld.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS