Már megint belefutott valamibe a Facebook

2019. 03. 22., 12:30

Több százmillió Facebook-felhasználó jelszavát láthatták a cég alkalmazottai. A vállalat szerint kívülről nem lehetett hozzáférni az adatbázishoz.

A Facebook megerősítette, hogy több százmillió felhasználó jelszavát tárolták közönséges szövegként, nem titkosítva a cég szerverein, amelyekhez hozzáférhettek a belső Facebook-alkalmazottak.

Pedro Canahuati, a Facebook biztonságért és adatvédelemért felelős alelnöke elismerte, hogy a probléma több százmillió Facebook Lite, több millió Facebook és több tízezer Instagram felhasználót érint. Őket értesíteni fogják az incidensről.

A Facebook azt állítja, hogy a probléma belső jellegű: a jelszavakhoz soha nem fért hozzá senki sem a Facebookon kívülről, és nincs bizonyíték arra, hogy a 20 ezer alkalmazott közül bárki is jogosulatlanul használta volna azokat.

Függetlenül attól, hogy valóban fennállt-e a veszélye a jelszavak illetéktelen kezekbe kerülésének, vagy nem, ha valaki értesítést kap a Facebooktól a jelszóbotrányról, mindenképpen változtassa meg azt – tanácsolja a Computerworld.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS