Szabó Zoltán Kázmér: Így használhatják ki a digitalizációban rejlő lehetőségeket a magyar cégek

2022. 03. 03., 11:57

Az új beruházásoknál egyre több cég vezeti be a robottechnológiát, a mesterséges intelligencia is utat tör, ami a jövő munkaerőpiacára is hatással lesz. Hogyan készülhetnek fel a változásokra a vállalkozások? Szabó Zoltán Kázmér, a VOSZ Digitalizáció-Informatikai Szekciójának elnöke beszélt a lehetőségekről.

„A koronavírus járvány hatására a magyar kis- és középvállalkozások is kezdik felismerni, hogy csak akkor képesek lépést tartani a versenytársakkal és a fogyasztói igényekkel, ha nyitnak a digitalizáció adta lehetőségek felé” – mondta Szabó Zoltán Kázmér, a VOSZ Digitalizáció-Informatikai Szekciójának elnöke a hellovidek.hu-nak adott interjúban.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége élő és online előadások, konferenciák keretében értékes információkat oszt meg a tagságával. A Digitalizáció-Informatikai Szekció aktívan részt vesz az országos Ágazati Készségtanács munkájában az informatika és digitalizáció területén, alapító tagja az országos Mesterséges Intelligencia Koalíciónak.

„Online platformjaink is segítik a magyar cégeket szakmai információkkal, például a vallalkozo.info portál. Interneten ingyenes online reklámfelületet biztosítunk a vállalkozások részére termékeire és szolgáltatásaira a Vállalkozók Virtuális Piactere portálján” – fogalmazott az elnök.

A VOSZ támogatja a határon túli magyar vállalkozásokat, és az azokat összefogó szövetségek munkáját. A VOSZ létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fórumát, amelynek önálló online felületet is biztosítanak a vallalkozo.info portálon belül.

Szabó Zoltán Kázmér közölte: „Az elemzők azt jelzik felénk, hogy a világgazdaság értékeinek előállítását 2030-ra többségében már a mesterséges intelligencia által vezérelt virtuális és fizikai okosrobotok fogják végezni. Azoknak a vállalatoknak, amelyek részesülni akarnak az MI és a robottechnika fejlődése által biztosított piaci lehetőségekből, már 2022-ben nyitniuk kell. Azok a cégek, amelyek bevezetik az új technológiákat, nem csak saját magukat, azaz a cég vezetését tanítják, hanem a munkavállalóikat is. Ezek a vállalkozások a jövőre nézve vonzó munkahelyeket teremtenek és a rendkívül gyorsan fejlődő technológiai változások területén nem piacot veszítenek, hanem piacot nyernek”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-06 19:22:00
Október 6-án lkezdődött a 19. Budapest Design Week. A központi kiállításnak, illetve számos programnak helyet adó Néprajzi Múzeum mellett Budapesten és több vidéki városban mintegy 150 program várja az érdeklődőket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS