Szabó Zoltán Kázmér: Így használhatják ki a digitalizációban rejlő lehetőségeket a magyar cégek

2022. 03. 03., 11:57

Az új beruházásoknál egyre több cég vezeti be a robottechnológiát, a mesterséges intelligencia is utat tör, ami a jövő munkaerőpiacára is hatással lesz. Hogyan készülhetnek fel a változásokra a vállalkozások? Szabó Zoltán Kázmér, a VOSZ Digitalizáció-Informatikai Szekciójának elnöke beszélt a lehetőségekről.

„A koronavírus járvány hatására a magyar kis- és középvállalkozások is kezdik felismerni, hogy csak akkor képesek lépést tartani a versenytársakkal és a fogyasztói igényekkel, ha nyitnak a digitalizáció adta lehetőségek felé” – mondta Szabó Zoltán Kázmér, a VOSZ Digitalizáció-Informatikai Szekciójának elnöke a hellovidek.hu-nak adott interjúban.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége élő és online előadások, konferenciák keretében értékes információkat oszt meg a tagságával. A Digitalizáció-Informatikai Szekció aktívan részt vesz az országos Ágazati Készségtanács munkájában az informatika és digitalizáció területén, alapító tagja az országos Mesterséges Intelligencia Koalíciónak.

„Online platformjaink is segítik a magyar cégeket szakmai információkkal, például a vallalkozo.info portál. Interneten ingyenes online reklámfelületet biztosítunk a vállalkozások részére termékeire és szolgáltatásaira a Vállalkozók Virtuális Piactere portálján” – fogalmazott az elnök.

A VOSZ támogatja a határon túli magyar vállalkozásokat, és az azokat összefogó szövetségek munkáját. A VOSZ létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fórumát, amelynek önálló online felületet is biztosítanak a vallalkozo.info portálon belül.

Szabó Zoltán Kázmér közölte: „Az elemzők azt jelzik felénk, hogy a világgazdaság értékeinek előállítását 2030-ra többségében már a mesterséges intelligencia által vezérelt virtuális és fizikai okosrobotok fogják végezni. Azoknak a vállalatoknak, amelyek részesülni akarnak az MI és a robottechnika fejlődése által biztosított piaci lehetőségekből, már 2022-ben nyitniuk kell. Azok a cégek, amelyek bevezetik az új technológiákat, nem csak saját magukat, azaz a cég vezetését tanítják, hanem a munkavállalóikat is. Ezek a vállalkozások a jövőre nézve vonzó munkahelyeket teremtenek és a rendkívül gyorsan fejlődő technológiai változások területén nem piacot veszítenek, hanem piacot nyernek”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS