Erre építenek a hackerek az újabb támadás előtt

2020. 12. 15., 10:45

Egy kiberbiztonsági cég figyelmezteti a vállalkozásokat: akit már ért kibertámadás, annál kifejezetten nagy a valószínűsége, hogy egy éven belül megismétlődik a gond.

A Crowdstrika Services Cyber Front Lines kiberbiztonsági cég beszámolója szerint az általuk védett cégek 68 százalékánál próbálkoztak meg újra támadni a hackerek, miután első próbálkozásuk sikeres volt – írja a Computerworld.

Szerintük a hackerek abból indulnak ki, hogy sokan azt gondolják: annyi támadható cég és magánszemély van a világon, hogy velük úgysem történik meg újra mindez „a nagy számok törvénye alapján”, ezért aztán semmit nem javítanak cégük kiberbiztonságán.

A biztonsági cég tapasztalata viszont azt mutatja, hogy ha valakit megtámadnak, a hálózat biztonságossá tétele után mindenképp fontos, hogy rendszeres biztonsági frissítéseket telepítsenek, erős (és új!) jelszavakkal védjék a fiókokat, valamint a szükséges esetekben használjanak kétlépcsős azonosítást.

A nagyobb cégeknél fontos a biztonsági szakértők bevonása is, akik pontosan tudják, hogy hol lehetnek sebezhetőségek, és segítenek ezeket kiküszöbölni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS