Ingyenes kiberbiztonsági rendezvények októberben

2023. 10. 09., 14:07

Future Trends in Cryptography, Electrosub, TTX: Kritikus infrastruktúrák kibervédelme.

Hazánkban több felmérés szerint a vállalkozások annak ellenére sem fektetnek még elég hangsúlyt a kiberbiztonságra, hogy sokan már elszenvedői is voltak egy-egy támadásnak – olvasható az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért közleményében.

„Az IVSZ aktív részvételével zajló DigitalTech EDIH program éppen azért csatlakozott a hazai kiberbiztonsági hónap eseményeihez, hogy segítse a felhasználókat a fenyegetések beazonosításában, felismerésében és az azokra való gyors reagálásban. Ingyenes kiberbiztonsági rendezvényeinken nemcsak a gyakorlott szakembereket várjuk, bárki hasznos tudást szerezhet eszközei, adatai, vállalata jó hírnevének megőrzéséhez.”

Future Trends in Cryptography

  • Dátum: 2023. 10. 10. 15:00 –18:00 óra
  • Helyszín: EIT Digital CLC, Budapest, Bogdánfy u. 10/a

Nemzetközi szakértők – többek között az Ethereum, a NIST, a ZAMA vagy az AIT képviselői – hozzák el a következő évek legfontosabb kiberbiztonsági trendjeit a kriptográfia területéről. A rendezvény neked szól, ha foglalkoztat a posztkvantum kriptográfia, a teljesen homomorf titkosítás, a blockchain vagy a kvantumkriptográfia. Az előadások angolul zajlanak és online is követhetők.

Regisztrálok

Electrosub

  • Dátum: 2023. 10. 11–12.
  • Helyszín: Lurdy Ház, 1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12–14.

Izgalmas előadásokkal és beszélgetésekkel várjuk az ingyenesen látogatható Electrosub konferencia és kiállítás vendégeit október 12-én délután a DigitalTech EDIH szekciójában. Tudd meg, hogyan lehet kkv-ként nagyvállalatokkal közösen innoválni, milyen területekre kell nagy hangsúlyt fektetni, ha egy nagyvállalat beszállítójává szeretnél válni, illetve hogyan készülhetsz fel az újabbnál újabb kiberbiztonsági kihívásokra.

Regisztrálok

TTX: Kritikus infrastruktúrák kibervédelme

  • Dátum: 2023. 10. 17. 10:00–12:00 óra
  • Helyszín: EIT Digital CLC, Budapest, Bogdánfy u. 10/a

Egy komoly témáról könnyed, szórakoztató gyakorlaton keresztül ismerheted meg a kritikus infrastruktúrák elleni kibertámadások elemzését. Mint a filmekben: egy ország több kritikus infrastruktúráját (például villamos energetikai-, vízvezeték-, távközlés-, közlekedés és pénzügyi rendszerek) összehangolt kibertámadás ér. Az interaktív gyakorlaton megtanulhatod ezen támadások csapásmérési kapacitásának elemzését, mely hozzásegít az éles helyzetekben való gyors és hatékony intézkedéshez. A workshop egyaránt szól kezdő és haladó kiberbiztonsági szakemberek, jogalkotásban részt vevő szakértők és kutatók számára is.

Regisztrálok

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS