Vidra László: Az új információk mindig új ötleteket szülnek

Vidra László: Az új információk mindig új ötleteket szülnek
2022. 11. 28., 12:17

Egy nagy múltú, dinamikusan átalakuló és fejlődő rendszerintegrációs cég sikersztorijának lehetek formáló részese kiváló kollégák támogatásával – mondta az Üzletemnek Vidra László, Delta Systems Kft. (Delta csoport) ügyvezető igazgatója.

Vidra László hisz az életen át tartó tanulásban, és erre ösztönzi kollégáit. Róluk azt mondja: közülük sokan értékvezéreltek, nem elégednek mag azzal, hogy elvégzik a munkájukat, hanem odafigyelnek egymásra, tesznek azért, hogy egy jobb világban éljünk. Ha az is érdekli, hogy László milyen szakmában próbálná ki magát szívesen, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 446. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik több ilyennel is büszkélkedhetnek. A tanulmányaim után egy jólmenő számítástechnikai kiskereskedés résztulajdononsa voltam. Majd a CHS Hungary Kft.-ben üzletágvezetőből kereskedelmi igazgató, majd ügyvezető igazgató lehettem. A CHS-sel több mint tíz éven keresztül birtokolhattuk a piacvezető IT disztribúció megtisztelő címét. Most pedig a Delta Technologies Nyrt. vezetőjeként túl vagyunk a sikeres tőzsdei bevezetéseken, egy nagymúltú, de dinamikusan átalakuló és fejlődő rendszerintegrációs cég sikersztorijának lehetek formáló részese kiváló kollégák támogatásával.

Milyen távra tervez?

– Egy életen át tanulunk, az új információk mindig új ötleteket és lehetőségeket szülnek, és még ég a tűz, még mindig sok megvalósítandó célt tudok magam elé tűzni rövid és hosszabb távon is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Delta Technologies Nyrt.-vel kilépni a nemzetközi porondra. Megmutatni a világnak, hogy Magyarország kiváló szakembereket és zseniális ötleteket tud felvonultatni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Emberileg természetesen az Édesanyámtól. A mindenre kiterjedő nyitottságot, az elfogadás képességét, az előrelátást/tervezést a nehezebb helyzetek kezeléséhez az akaraterőt, a küzdeni tudást. Üzletileg pedig Németh Imrétől, a CHS Hungary tulajdonosától. Mindig is kedveltem a nálam sokkal okosabb emberek társaságát. Ő pedig a maga zsenijével ennek vitathatatlan megtestesítője volt. Viszonylag rövid idő után a bizalmába fogadott. Esetenként megvilágította a döntései hátterét. Mint egy sakkjátékos, mindig mintegy fastruktúra-szerűen több lépéssel előrébb járt a gondolkodása és az egyedülálló problémamegoldó képessége. Inspiráló volt az örökébe lépni a CHS Hungary vezetőjeként. 

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szerencsés vagyok, hiszen olyan csapatban dolgozhatok, ahol sok az olyan értékvezérelt kolléga, akik nem elégednek mag azzal, hogy elvégzik a munkájukat, hanem odafigyelnek egymásra, a társadalmi problémákra, és tesznek is azért, hogy egy jobb világban éljünk. Könnyű egy ilyen csapatot motiválni. Igazából „csak” figyelnem kell rájuk, jó kérdéseket feltenni és együtt gondolkodni velük. Hiszek az emberben, mint indvidinumban, mind tudásban, mind értékben. Értékteremtő vállalkozásként a legnagyobb erősségünk a kollégainkban rejlik. Hiszem és vallom, hogy a materiális javak mellett kiemelten fontos a kollégák elismerése, dicsérete. Vezetők legyünk, ne csak főnökök!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Cégvezetőként az esetek többségében messze vagyunk a kétkezi munkától. Kifejezetten vonz az olyan tevékenység, aminek eredményeként látható, kézzelfogható tárgyak készülnek. Személy szerint a faipar, pontosabban a bútorgyártás vonz. Ki lehet benne teljesedni. Hiszen egy jó látásmódot, stratégiai gondolkodást, adott esetben problémamegoldó képességet, meg persze ügyességet is igényel.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Hiszek az adott szó becsületében. Kifejezetten szeretem, ha üzleti partnereinkkel személyes jó kapcsolat teremthető.

Mire sajnálja az idejét?

– Az értelmetlen vitákra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha megpróbálnak manipulálni, vagy a hazugsággal. Hibázni lehet, de álljunk bele, és közösen mindent meg tudunk oldani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hátrányos élethelyzetben lévő fiatalok motiválását.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Világlátásra. Eltérő kultúrák, emberek, szokások, tájak megismerésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Rövidtávon a hosszabb távú futás, amikor már a teljes „rendszer” csak a következő lépésekre, kilométerekre összpontosít. Hosszabb távon a térerő nélküli lét, legyen ez utazás a családdal vagy barátokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS