Vidra László: Az új információk mindig új ötleteket szülnek

Vidra László: Az új információk mindig új ötleteket szülnek
2022. 11. 28., 12:17

Egy nagy múltú, dinamikusan átalakuló és fejlődő rendszerintegrációs cég sikersztorijának lehetek formáló részese kiváló kollégák támogatásával – mondta az Üzletemnek Vidra László, Delta Systems Kft. (Delta csoport) ügyvezető igazgatója.

Vidra László hisz az életen át tartó tanulásban, és erre ösztönzi kollégáit. Róluk azt mondja: közülük sokan értékvezéreltek, nem elégednek mag azzal, hogy elvégzik a munkájukat, hanem odafigyelnek egymásra, tesznek azért, hogy egy jobb világban éljünk. Ha az is érdekli, hogy László milyen szakmában próbálná ki magát szívesen, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 446. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik több ilyennel is büszkélkedhetnek. A tanulmányaim után egy jólmenő számítástechnikai kiskereskedés résztulajdononsa voltam. Majd a CHS Hungary Kft.-ben üzletágvezetőből kereskedelmi igazgató, majd ügyvezető igazgató lehettem. A CHS-sel több mint tíz éven keresztül birtokolhattuk a piacvezető IT disztribúció megtisztelő címét. Most pedig a Delta Technologies Nyrt. vezetőjeként túl vagyunk a sikeres tőzsdei bevezetéseken, egy nagymúltú, de dinamikusan átalakuló és fejlődő rendszerintegrációs cég sikersztorijának lehetek formáló részese kiváló kollégák támogatásával.

Milyen távra tervez?

– Egy életen át tanulunk, az új információk mindig új ötleteket és lehetőségeket szülnek, és még ég a tűz, még mindig sok megvalósítandó célt tudok magam elé tűzni rövid és hosszabb távon is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Delta Technologies Nyrt.-vel kilépni a nemzetközi porondra. Megmutatni a világnak, hogy Magyarország kiváló szakembereket és zseniális ötleteket tud felvonultatni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Emberileg természetesen az Édesanyámtól. A mindenre kiterjedő nyitottságot, az elfogadás képességét, az előrelátást/tervezést a nehezebb helyzetek kezeléséhez az akaraterőt, a küzdeni tudást. Üzletileg pedig Németh Imrétől, a CHS Hungary tulajdonosától. Mindig is kedveltem a nálam sokkal okosabb emberek társaságát. Ő pedig a maga zsenijével ennek vitathatatlan megtestesítője volt. Viszonylag rövid idő után a bizalmába fogadott. Esetenként megvilágította a döntései hátterét. Mint egy sakkjátékos, mindig mintegy fastruktúra-szerűen több lépéssel előrébb járt a gondolkodása és az egyedülálló problémamegoldó képessége. Inspiráló volt az örökébe lépni a CHS Hungary vezetőjeként. 

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szerencsés vagyok, hiszen olyan csapatban dolgozhatok, ahol sok az olyan értékvezérelt kolléga, akik nem elégednek mag azzal, hogy elvégzik a munkájukat, hanem odafigyelnek egymásra, a társadalmi problémákra, és tesznek is azért, hogy egy jobb világban éljünk. Könnyű egy ilyen csapatot motiválni. Igazából „csak” figyelnem kell rájuk, jó kérdéseket feltenni és együtt gondolkodni velük. Hiszek az emberben, mint indvidinumban, mind tudásban, mind értékben. Értékteremtő vállalkozásként a legnagyobb erősségünk a kollégainkban rejlik. Hiszem és vallom, hogy a materiális javak mellett kiemelten fontos a kollégák elismerése, dicsérete. Vezetők legyünk, ne csak főnökök!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Cégvezetőként az esetek többségében messze vagyunk a kétkezi munkától. Kifejezetten vonz az olyan tevékenység, aminek eredményeként látható, kézzelfogható tárgyak készülnek. Személy szerint a faipar, pontosabban a bútorgyártás vonz. Ki lehet benne teljesedni. Hiszen egy jó látásmódot, stratégiai gondolkodást, adott esetben problémamegoldó képességet, meg persze ügyességet is igényel.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Hiszek az adott szó becsületében. Kifejezetten szeretem, ha üzleti partnereinkkel személyes jó kapcsolat teremthető.

Mire sajnálja az idejét?

– Az értelmetlen vitákra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha megpróbálnak manipulálni, vagy a hazugsággal. Hibázni lehet, de álljunk bele, és közösen mindent meg tudunk oldani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hátrányos élethelyzetben lévő fiatalok motiválását.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Világlátásra. Eltérő kultúrák, emberek, szokások, tájak megismerésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Rövidtávon a hosszabb távú futás, amikor már a teljes „rendszer” csak a következő lépésekre, kilométerekre összpontosít. Hosszabb távon a térerő nélküli lét, legyen ez utazás a családdal vagy barátokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS