Vidra László: Az új információk mindig új ötleteket szülnek

Vidra László: Az új információk mindig új ötleteket szülnek
2022. 11. 28., 12:17

Egy nagy múltú, dinamikusan átalakuló és fejlődő rendszerintegrációs cég sikersztorijának lehetek formáló részese kiváló kollégák támogatásával – mondta az Üzletemnek Vidra László, Delta Systems Kft. (Delta csoport) ügyvezető igazgatója.

Vidra László hisz az életen át tartó tanulásban, és erre ösztönzi kollégáit. Róluk azt mondja: közülük sokan értékvezéreltek, nem elégednek mag azzal, hogy elvégzik a munkájukat, hanem odafigyelnek egymásra, tesznek azért, hogy egy jobb világban éljünk. Ha az is érdekli, hogy László milyen szakmában próbálná ki magát szívesen, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 446. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik több ilyennel is büszkélkedhetnek. A tanulmányaim után egy jólmenő számítástechnikai kiskereskedés résztulajdononsa voltam. Majd a CHS Hungary Kft.-ben üzletágvezetőből kereskedelmi igazgató, majd ügyvezető igazgató lehettem. A CHS-sel több mint tíz éven keresztül birtokolhattuk a piacvezető IT disztribúció megtisztelő címét. Most pedig a Delta Technologies Nyrt. vezetőjeként túl vagyunk a sikeres tőzsdei bevezetéseken, egy nagymúltú, de dinamikusan átalakuló és fejlődő rendszerintegrációs cég sikersztorijának lehetek formáló részese kiváló kollégák támogatásával.

Milyen távra tervez?

– Egy életen át tanulunk, az új információk mindig új ötleteket és lehetőségeket szülnek, és még ég a tűz, még mindig sok megvalósítandó célt tudok magam elé tűzni rövid és hosszabb távon is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A Delta Technologies Nyrt.-vel kilépni a nemzetközi porondra. Megmutatni a világnak, hogy Magyarország kiváló szakembereket és zseniális ötleteket tud felvonultatni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Emberileg természetesen az Édesanyámtól. A mindenre kiterjedő nyitottságot, az elfogadás képességét, az előrelátást/tervezést a nehezebb helyzetek kezeléséhez az akaraterőt, a küzdeni tudást. Üzletileg pedig Németh Imrétől, a CHS Hungary tulajdonosától. Mindig is kedveltem a nálam sokkal okosabb emberek társaságát. Ő pedig a maga zsenijével ennek vitathatatlan megtestesítője volt. Viszonylag rövid idő után a bizalmába fogadott. Esetenként megvilágította a döntései hátterét. Mint egy sakkjátékos, mindig mintegy fastruktúra-szerűen több lépéssel előrébb járt a gondolkodása és az egyedülálló problémamegoldó képessége. Inspiráló volt az örökébe lépni a CHS Hungary vezetőjeként. 

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szerencsés vagyok, hiszen olyan csapatban dolgozhatok, ahol sok az olyan értékvezérelt kolléga, akik nem elégednek mag azzal, hogy elvégzik a munkájukat, hanem odafigyelnek egymásra, a társadalmi problémákra, és tesznek is azért, hogy egy jobb világban éljünk. Könnyű egy ilyen csapatot motiválni. Igazából „csak” figyelnem kell rájuk, jó kérdéseket feltenni és együtt gondolkodni velük. Hiszek az emberben, mint indvidinumban, mind tudásban, mind értékben. Értékteremtő vállalkozásként a legnagyobb erősségünk a kollégainkban rejlik. Hiszem és vallom, hogy a materiális javak mellett kiemelten fontos a kollégák elismerése, dicsérete. Vezetők legyünk, ne csak főnökök!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Cégvezetőként az esetek többségében messze vagyunk a kétkezi munkától. Kifejezetten vonz az olyan tevékenység, aminek eredményeként látható, kézzelfogható tárgyak készülnek. Személy szerint a faipar, pontosabban a bútorgyártás vonz. Ki lehet benne teljesedni. Hiszen egy jó látásmódot, stratégiai gondolkodást, adott esetben problémamegoldó képességet, meg persze ügyességet is igényel.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Hiszek az adott szó becsületében. Kifejezetten szeretem, ha üzleti partnereinkkel személyes jó kapcsolat teremthető.

Mire sajnálja az idejét?

– Az értelmetlen vitákra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha megpróbálnak manipulálni, vagy a hazugsággal. Hibázni lehet, de álljunk bele, és közösen mindent meg tudunk oldani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hátrányos élethelyzetben lévő fiatalok motiválását.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Világlátásra. Eltérő kultúrák, emberek, szokások, tájak megismerésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Rövidtávon a hosszabb távú futás, amikor már a teljes „rendszer” csak a következő lépésekre, kilométerekre összpontosít. Hosszabb távon a térerő nélküli lét, legyen ez utazás a családdal vagy barátokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.