Váczi Rozi: Nyitottan és boldogan találkozom új emberekkel

Váczi Rozi: Nyitottan és boldogan találkozom új emberekkel
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 07. 16., 10:30

Tudásomat szívesen osztom meg másokkal, és hiszem, hogy ez a hozzáállás egy jobb világhoz vezet – mondta az Üzletemnek Váczi Rozi, a Matyodesign alapítója és ügyvezetője.

Váczi Rozi azt mondja, hogy tervei és céljai naponta bővülnek. Ebbe bőven belefér az is, hogy akár mentős diszpécserként is el tudná képzelni az életét, szívesen ülne egy reptér irányítótornyában, de szívesen segítene a szülés utáni depressziós nőkön is. Azért abban biztos vagyok, hogy a Rozi által megálmodott matyodesign életének meghatározó része. Tardon, egy pici észak-magyarországi faluban 27 asszonynak ad munkát, a matyó hímzést a hagyomány és a mai világ ötvözeként álmodta meg. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 305. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– A matyodesign márka egy szerelem projekt. Nem komoly üzleti és stratégiai tervek vezettek odáig, hogy mára egy jól működő cégnek nevezhetjük magunkat. Érzelmek és megérzések vezéreltek. Büszke vagyok arra, hogy 2019-től a hímzett termékek mellett már turisztikai desztinációt is kínálunk az érdeklődőknek. Csoda számomra, hogy a Covid alatt meg tudtunk újulni és megszámlálhatatlan mennyiségű maszkot hímeztünk a nagyvilágba, így megmaradt az asszonyok állása és életben maradtunk.

Milyen távra tervez?

– Optimista ember vagyok és állandó álmodozó. Terveim és céljaim nap mint nap bővülnek. Próbálom ezeket a vágyaimat a következő 3-5 évre kigondolni, és ha elég erősen küzdök az elérésükért, hiszem, hogy sikerülhet.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretném, hogy a matyodesign túra keretein belül Tardra látogató vendégeinknek igényes, minőségi szállást építsünk. Olyat, amilyenek a matyodesign termékek: hagyományos régi eredeti matyóminták modern ruharabokon, jó minőségű alapanyagból. Egy gyönyörű parasztházat képzelek el, felújított nagyon szép régi bútorokkal, isteni anyagokkal és szép színekkel, ahol az ott tartozkodók élvezhetnék a tardi ízeket és a vendégszeretetet.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Tardi asszonyoktól. A hímzés technikájának minden fortélyát. A mai napig tanulom tőlük azt a szorgalmat és lenyűgöző kitartást és szerénységet, amivel élik a mindennapjaikat.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Próbálom őket figyelemmel, illetve közösen eltöltött minőségi idővel motiválni. Munkaidőben néha együtt futunk, sportolunk, máskor főzünk, együtt ebédelünk, Budapestre utazunk. Úgy érzem, hogy a cég a munkatársakkal együtt tud csak gazdagodni, minden értelemben.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szülészeten, pszichiátrián. Valamilyen segítő szakmában.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Azt az elvet követem, hogy minden találkozásnak lehet üzleti eredménye is. Nyitottan és boldogan találkozom új emberekkel, új ötletekkel. Az eddigi tudásomat szívesen osztom meg másokkal és hiszem, hogy ez a hozzáállás egy jobb világhoz vezet.

Mire sajnálja az idejét?

– Technikai problémák megoldására, sorban állásra, dugóban ülésre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Megbízhatatlansággal, teszetoszasággal. A lassúságot szeretném megszeretni és szeretnék én is egy lassabb tempóban élni, mint amit diktálok magamnak és a környezetemnek. Ez komoly feladat nekem, amiben szeretnék változni. Bízom benne, hogy a 2020-as Tardra költözésünk sokat segített, és továbbra is segíteni fog.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mentős diszpécser lennék, vagy bántalmazott nőkkel foglalkoznék. Szívesen beszélgetnék és segítenék olyan nőknek, akik szülés utáni depresszióval küzdenek. Szívesen ülnék irányítótoronyban is a reptéren.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra, szolgáltatásokra. Olyan élményekre, amelyek feltöltenek, kisimítanak, és sokkal intimebb életet eredményeznek gyerekeimmel, családommal.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A Thai masszázs. Bármennyire is zakatolnak a feladatok és a gondolatok a fejemben, a zene, a hang és a finom érintés eredményeképp hamar és teljesen el tudok lazulni. Bárcsak sose lenne vége.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS