Tömösvári Szilvia: Mindig azt adjuk a vendégeinknek, amit ígértünk

2019. 01. 22., 09:30

Szeretnék Alsópetényben kreatív workshopokat, csak nálunk elérhető élményprogramokat szervezni – mondja az Üzletemnek Tömösvári Szilvia. A Prónay-kastély vezetője azon dolgozik, hogy Nyugat-Nógrád felkerüljön az aktív pihenésre vágyók bakancslistájára.

Tömösvári Szilvia folyamatosan új ötletekkel rukkol ki. Teszi ezt úgy, hogy erősen töpreng a karrierje csúcspontjait firtató kérdésen. Alsópetény és a Prónay-kastély igazi gyöngyszem. Aki járt már erre (ahogy én is), az valószínűleg rácsodálkozik a mérhetetlen nyugalomra, amelynek hátterében Szilvia és kollégái jócskán mérhető munkája áll. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 13 válasz sorozatának újabb interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Még sosem váltottam munkahelyet, 21 éve ugyanott dolgozom és még mindig motivált vagyok. Ügyvezető asszisztensként kezdtem a cégcsoport informatikai üzletágában és lépdeltem felfelé a ranglétrán. Ma résztulajdonosként és a Prónay-kastély vezetőjeként tevékenykedem. Ha kaptam egy új feladatot, akkor mindig arra törekedtem, hogy ne a problémát, hanem a leggyorsabb megoldást keressem és próbáltam minden feladatban megtalálni az örömet. Állandóan új ötletek kavarognak a fejemben, de mindig összeáll a kép, és valahogy érzem a jó irányt. Az ember folyamatosan tanul, fejlődik. Nem tudom mi a karrier csúcsa, nem akartam sosem a csúcson lenni, csak az adott helyzetből a legjobbat kihozni. Lehet, hogy az elismerések jelentik a karrier csúcsát? 2018-ban kastélyunk a Heritage Hotels of Europe megmérettetésén elnyerte a Host of the Year díjat. Én pedig decemberben Az Év Vállalkozója elismerésben részesültem. Lehet, hogy ez a csúcs?:-)

Milyen távra tervez?

Mindig csak hosszú távra!

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Szeretném, ha Nyugat-Nógrád felkerülne az utazók, túrázok, aktív pihenésre vágyók bakancslistájára. Ennek érdekében járom a vidéket, keresem a helyi termékeket, az érdekes embereket és igyekszem mindezt átadni a hozzánk érkezőknek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Szüleimtől, a páromtól és igaz barátaimtól.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Itt vagyok itthon.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

Szeretnék Alsópetényben kreatív workshopokat, csak nálunk elérhető élményprogramokat szervezni, ami mind a kastélyba, mind a falusi turizmus keretében vendégházainkba érkező vendégeink részére elérhetők lennének.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

Bizonytalan és állandóan változó körülményekkel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

Fontos, hogy ügyfeleinkben kialakuljon a bizalom. Igyekszünk mindig azt adni és olyan minőségben, ahogy ígértük, legyen szó egy esküvőről, egy céges rendezvényről vagy akár csak egy hétvégére érkező család pihenéséről.

Mire sajnálja az idejét?

A kevésbé kreatív feladatok elvégzésére.

Mire nem sajnálja a pénzt?

Aminek értelme van.

Milyen célra, kiknek adakozna?

Folyamatosan adakozunk.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Az alkotás: akvarell festés, bútor felújítás; egy-egy új hely felfedezése.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS