Tömösvári Szilvia: Mindig azt adjuk a vendégeinknek, amit ígértünk

2019. 01. 22., 09:30

Szeretnék Alsópetényben kreatív workshopokat, csak nálunk elérhető élményprogramokat szervezni – mondja az Üzletemnek Tömösvári Szilvia. A Prónay-kastély vezetője azon dolgozik, hogy Nyugat-Nógrád felkerüljön az aktív pihenésre vágyók bakancslistájára.

Tömösvári Szilvia folyamatosan új ötletekkel rukkol ki. Teszi ezt úgy, hogy erősen töpreng a karrierje csúcspontjait firtató kérdésen. Alsópetény és a Prónay-kastély igazi gyöngyszem. Aki járt már erre (ahogy én is), az valószínűleg rácsodálkozik a mérhetetlen nyugalomra, amelynek hátterében Szilvia és kollégái jócskán mérhető munkája áll. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 13 válasz sorozatának újabb interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Még sosem váltottam munkahelyet, 21 éve ugyanott dolgozom és még mindig motivált vagyok. Ügyvezető asszisztensként kezdtem a cégcsoport informatikai üzletágában és lépdeltem felfelé a ranglétrán. Ma résztulajdonosként és a Prónay-kastély vezetőjeként tevékenykedem. Ha kaptam egy új feladatot, akkor mindig arra törekedtem, hogy ne a problémát, hanem a leggyorsabb megoldást keressem és próbáltam minden feladatban megtalálni az örömet. Állandóan új ötletek kavarognak a fejemben, de mindig összeáll a kép, és valahogy érzem a jó irányt. Az ember folyamatosan tanul, fejlődik. Nem tudom mi a karrier csúcsa, nem akartam sosem a csúcson lenni, csak az adott helyzetből a legjobbat kihozni. Lehet, hogy az elismerések jelentik a karrier csúcsát? 2018-ban kastélyunk a Heritage Hotels of Europe megmérettetésén elnyerte a Host of the Year díjat. Én pedig decemberben Az Év Vállalkozója elismerésben részesültem. Lehet, hogy ez a csúcs?:-)

Milyen távra tervez?

Mindig csak hosszú távra!

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Szeretném, ha Nyugat-Nógrád felkerülne az utazók, túrázok, aktív pihenésre vágyók bakancslistájára. Ennek érdekében járom a vidéket, keresem a helyi termékeket, az érdekes embereket és igyekszem mindezt átadni a hozzánk érkezőknek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Szüleimtől, a páromtól és igaz barátaimtól.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Itt vagyok itthon.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

Szeretnék Alsópetényben kreatív workshopokat, csak nálunk elérhető élményprogramokat szervezni, ami mind a kastélyba, mind a falusi turizmus keretében vendégházainkba érkező vendégeink részére elérhetők lennének.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

Bizonytalan és állandóan változó körülményekkel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

Fontos, hogy ügyfeleinkben kialakuljon a bizalom. Igyekszünk mindig azt adni és olyan minőségben, ahogy ígértük, legyen szó egy esküvőről, egy céges rendezvényről vagy akár csak egy hétvégére érkező család pihenéséről.

Mire sajnálja az idejét?

A kevésbé kreatív feladatok elvégzésére.

Mire nem sajnálja a pénzt?

Aminek értelme van.

Milyen célra, kiknek adakozna?

Folyamatosan adakozunk.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Az alkotás: akvarell festés, bútor felújítás; egy-egy új hely felfedezése.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS