Szívügyük az itt tanuló határon túli magyar fiatalok munkához juttatása

2018. 12. 03., 09:00

Az Év Vállalkozója Díj elnyerése is szerepel Virág Viktor bakancslistáján. A MADS alapítója idén ebből a „kategóriából” az Év Fiatal Vállalkozója elismerést már begyűjtötte.

Virág Viktor szeretné elérni, hogy az iskolaszövetkezet, mint a tanuló fiatalok öngondoskodásának és munkatapasztalat-szerzésének magyar modellje, megkapja a Hungarikum besorolást. A MADS alapítójaként sokat ötletel, és jó néhány ötletet elfogad. Múlt szombaton például abban is benne volt, hogy munkatársai a budapesti irodában – munkanap lévén – amolyan „pizsamapartyt” rendezzenek. Igaz, ő nem cserélte a zakót pizsire, helyette válaszolt az Üzletem 12 kérdésére.

–  Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

–  Az elmúlt tizenhárom év alatt a nullából lettek prosperáló cégeink, a csoport folyamatosan új tagokkal bővült, melyeket ismét a nulláról kellett felépíteni, tartalommal megtölteni. 2010-ben kaptuk munkánk elismerésének első pozitív visszajelzését, a Bisnode tanúsítványát „A” minősítésről. Ezt követte a 2017-es Magyar Brands díj, majd 2018-ban engem választottak az Év Fiatal Vállalkozójának, aminek nagyon örülünk. Számunkra ez az eddigi legnagyobb elismerése munkánknak, és egyben visszacsatolása annak, hogy az út és szellemiség, melyet a MADS választott helyén való és ezen kell tovább haladnunk.

–  Milyen távra tervez?

– Szeretem, amit csinálok, ezért szeretném nagyon hosszú ideig csinálni. Hiszem, hogy az általunk alkalmazott „modell” működik hosszú távon is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Megkapni „Az Év Vállalkozója” díjat. Bekerülni a 3 legnagyobb HR szolgáltató közé 5 éven belül; beindítani, a még gyerekcipőben járó, idén alapított MADS-GOLD Nyugdíjas Szövetkezetünket, és szeretném elérni, hogy az Iskolaszövetkezet, mint a tanuló fiatalok öngondoskodásának és munkatapasztalat-szerzésének magyar modellje megkapja a Hungarikum besorolást.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Konkrét személy nincs, sok olyan ember volt pályafutásom alatt, akitől szakmai és/vagy emberi kvalitásai alapján rengeteget tanulhattam.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Egyértelműen Magyarországon képzelem el a jövőmet, középtávon mindenképp. Elmondom miért: Magyarországon jelen pillanatban minden lehetőség és feltétel adott a szakmai kiteljesedéshez. Bárki hozzáférhet a legfrissebb szakmai anyagokhoz, elemzésekhez, értesülhet az aktuális trendekről, sőt, alakíthatja azokat.  A vállalatok melyekben érintett vagyok erős és egyértelmű növekedési pályán vannak, a megrendelés állományunk stabil és növekvő. És végül a szubjektív okok között szerepel a személyes ragaszkodásom Budapesthez, imádom ezt a várost, és az is, hogy én egyszer már elhagytam egy otthonomat, 1999-ben költöztem Kárpátaljáról Budapestre, nem szeretném még egyszer megtenni. 

– Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

Hát nem bitcoinba… Erős növekedési fázisban vagyunk, ezért „önmagunkba” fektetünk, a megtermelt profitot visszaforgatjuk. Javítjuk működésünk hatékonyságát és új munkatársakat alkalmazunk. Ami új vállalkozás indításának tekinthető az a közvetítési üzletág kiterjesztése külföldi megbízások irányába. Informatikai rendszereink állandó fejlesztést igényelnek, tervezzük egy mesterséges intelligenciával ötvözött szoftver és applikáció elkészítését, ami optimalizálja és felgyorsítja a toborzási és kiválasztási folyamatainkat.

– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

A kifizetetlen számlákkal és az egyszer már megbeszéltek figyelmen kívül hagyásával.

– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

Igyekszünk közel kerülni üzleti partnereinkhez, ezáltal közel kerülni a jelentkező „problémákhoz” így hatékonyan és azonnal be tudunk avatkozni. A legerősebb és leghatékonyabb üzleti partnerkapcsolati fejlesztő eszköz a jó szolgáltatás nyújtása, ezzel az eszközzel kvázi egy „árnyék” marketinges csapatot hozunk létre. Hogy mit értek ez alatt: ha a meglévő Partnerünk elégedett a szolgáltatásunkkal, ajánlani fogja személyes vagy üzleti kapcsolatrendszerének. Nincs ennél erősebb eszköz. Fontos a személyes kapcsolatok ápolása, és a networking is természetesen.

– Mire sajnálja az időt?

Semmittevésre.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

Informatikai fejlesztésekre, megjelenésre, marketingre, munkatársak képzésére.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

Rendszeresen támogatunk alapítványokat, főleg gyerekeket, fiatalokat megsegítő szervezeteket. Az Alapítvány a Márton Áron Szakkollégium Hallgatóiért alapítvány fenntartói vagyunk. Szívügyünk az itt tanuló határon túli magyar fiatalok beilleszkedésének, munkához való jutásának elősegítése.

 – Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Ami kikapcsol az egyben fel is tölt energiával, ilyen a családommal töltött idő és a sport. Van egy hatéves kisfiam, bármennyi munkám is van, reggel én viszem az oviba és az estéimet is mindig vele és a feleségemmel töltöm. Ezek a játékkal és beszélgetéssel töltött órák nélkülözhetetlenek számomra. Imádok bokszolni, mert boksz közben rákényszerülök az állandó megfeszített figyelemre, a folyamatos fókuszáltságra. Ezeknek a készségeknek az alkalmazása fontos az üzleti életben is. Szeretek futni a szabadban, mert kitartásra nevel, kitisztítja a gondolataimat, egyedül vagyok velük és új ötleteim támadnak. Rendszeresen eljárok FIVOSZ-rendezvényekre, több mint 4 éve. Inspirálóak számomra az ott hallott előadások és a személyes beszélgetések tagokkal, előadókkal.

Szerdahelyi Csaba

(Virág Viktort választotta idén a FIVOSZ az Év Fiatal Vállalkozójának. Erről szóló írásunkat ITT olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 20:11:24
A magyarországi vállalatok idén is pályázhatnak az Effekt 2030 díjra. A megújult szakmai elismerést olyan környezeti, társadalmi és vállalatirányítási megoldásokkal nyerhetik el a cégek, amelyek valódi hatást, változást eredményeznek, és jó példával szolgálnak az ESG egyes területein.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS