Szívügyük az itt tanuló határon túli magyar fiatalok munkához juttatása

2018. 12. 03., 09:00

Az Év Vállalkozója Díj elnyerése is szerepel Virág Viktor bakancslistáján. A MADS alapítója idén ebből a „kategóriából” az Év Fiatal Vállalkozója elismerést már begyűjtötte.

Virág Viktor szeretné elérni, hogy az iskolaszövetkezet, mint a tanuló fiatalok öngondoskodásának és munkatapasztalat-szerzésének magyar modellje, megkapja a Hungarikum besorolást. A MADS alapítójaként sokat ötletel, és jó néhány ötletet elfogad. Múlt szombaton például abban is benne volt, hogy munkatársai a budapesti irodában – munkanap lévén – amolyan „pizsamapartyt” rendezzenek. Igaz, ő nem cserélte a zakót pizsire, helyette válaszolt az Üzletem 12 kérdésére.

–  Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

–  Az elmúlt tizenhárom év alatt a nullából lettek prosperáló cégeink, a csoport folyamatosan új tagokkal bővült, melyeket ismét a nulláról kellett felépíteni, tartalommal megtölteni. 2010-ben kaptuk munkánk elismerésének első pozitív visszajelzését, a Bisnode tanúsítványát „A” minősítésről. Ezt követte a 2017-es Magyar Brands díj, majd 2018-ban engem választottak az Év Fiatal Vállalkozójának, aminek nagyon örülünk. Számunkra ez az eddigi legnagyobb elismerése munkánknak, és egyben visszacsatolása annak, hogy az út és szellemiség, melyet a MADS választott helyén való és ezen kell tovább haladnunk.

–  Milyen távra tervez?

– Szeretem, amit csinálok, ezért szeretném nagyon hosszú ideig csinálni. Hiszem, hogy az általunk alkalmazott „modell” működik hosszú távon is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Megkapni „Az Év Vállalkozója” díjat. Bekerülni a 3 legnagyobb HR szolgáltató közé 5 éven belül; beindítani, a még gyerekcipőben járó, idén alapított MADS-GOLD Nyugdíjas Szövetkezetünket, és szeretném elérni, hogy az Iskolaszövetkezet, mint a tanuló fiatalok öngondoskodásának és munkatapasztalat-szerzésének magyar modellje megkapja a Hungarikum besorolást.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Konkrét személy nincs, sok olyan ember volt pályafutásom alatt, akitől szakmai és/vagy emberi kvalitásai alapján rengeteget tanulhattam.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Egyértelműen Magyarországon képzelem el a jövőmet, középtávon mindenképp. Elmondom miért: Magyarországon jelen pillanatban minden lehetőség és feltétel adott a szakmai kiteljesedéshez. Bárki hozzáférhet a legfrissebb szakmai anyagokhoz, elemzésekhez, értesülhet az aktuális trendekről, sőt, alakíthatja azokat.  A vállalatok melyekben érintett vagyok erős és egyértelmű növekedési pályán vannak, a megrendelés állományunk stabil és növekvő. És végül a szubjektív okok között szerepel a személyes ragaszkodásom Budapesthez, imádom ezt a várost, és az is, hogy én egyszer már elhagytam egy otthonomat, 1999-ben költöztem Kárpátaljáról Budapestre, nem szeretném még egyszer megtenni. 

– Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

Hát nem bitcoinba… Erős növekedési fázisban vagyunk, ezért „önmagunkba” fektetünk, a megtermelt profitot visszaforgatjuk. Javítjuk működésünk hatékonyságát és új munkatársakat alkalmazunk. Ami új vállalkozás indításának tekinthető az a közvetítési üzletág kiterjesztése külföldi megbízások irányába. Informatikai rendszereink állandó fejlesztést igényelnek, tervezzük egy mesterséges intelligenciával ötvözött szoftver és applikáció elkészítését, ami optimalizálja és felgyorsítja a toborzási és kiválasztási folyamatainkat.

– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

A kifizetetlen számlákkal és az egyszer már megbeszéltek figyelmen kívül hagyásával.

– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

Igyekszünk közel kerülni üzleti partnereinkhez, ezáltal közel kerülni a jelentkező „problémákhoz” így hatékonyan és azonnal be tudunk avatkozni. A legerősebb és leghatékonyabb üzleti partnerkapcsolati fejlesztő eszköz a jó szolgáltatás nyújtása, ezzel az eszközzel kvázi egy „árnyék” marketinges csapatot hozunk létre. Hogy mit értek ez alatt: ha a meglévő Partnerünk elégedett a szolgáltatásunkkal, ajánlani fogja személyes vagy üzleti kapcsolatrendszerének. Nincs ennél erősebb eszköz. Fontos a személyes kapcsolatok ápolása, és a networking is természetesen.

– Mire sajnálja az időt?

Semmittevésre.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

Informatikai fejlesztésekre, megjelenésre, marketingre, munkatársak képzésére.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

Rendszeresen támogatunk alapítványokat, főleg gyerekeket, fiatalokat megsegítő szervezeteket. Az Alapítvány a Márton Áron Szakkollégium Hallgatóiért alapítvány fenntartói vagyunk. Szívügyünk az itt tanuló határon túli magyar fiatalok beilleszkedésének, munkához való jutásának elősegítése.

 – Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

Ami kikapcsol az egyben fel is tölt energiával, ilyen a családommal töltött idő és a sport. Van egy hatéves kisfiam, bármennyi munkám is van, reggel én viszem az oviba és az estéimet is mindig vele és a feleségemmel töltöm. Ezek a játékkal és beszélgetéssel töltött órák nélkülözhetetlenek számomra. Imádok bokszolni, mert boksz közben rákényszerülök az állandó megfeszített figyelemre, a folyamatos fókuszáltságra. Ezeknek a készségeknek az alkalmazása fontos az üzleti életben is. Szeretek futni a szabadban, mert kitartásra nevel, kitisztítja a gondolataimat, egyedül vagyok velük és új ötleteim támadnak. Rendszeresen eljárok FIVOSZ-rendezvényekre, több mint 4 éve. Inspirálóak számomra az ott hallott előadások és a személyes beszélgetések tagokkal, előadókkal.

Szerdahelyi Csaba

(Virág Viktort választotta idén a FIVOSZ az Év Fiatal Vállalkozójának. Erről szóló írásunkat ITT olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS