Szabó Hedvig: A kisebb sikereket is észre kell venni!

Szabó Hedvig: A kisebb sikereket is észre kell venni!
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 11., 09:23

A fenntarthatósággal és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kampányok tervezése motivál a leginkább, ezen a területén szeretnék minél több jó és valóban hasznos projektet csinálni – mondta az Üzletemnek Szabó Hedvig, az Uniomedia munkatársa.

Szabó Hedvig egy szakmailag nagyon inspiráló csapat lelkes tagja. Számtalan olyan kampányon dolgozott, amely nemzetközi és hazai kommunikációs díjat nyert el. Bár ő nem említi, én megteszem: a Magyar PR Szövetség néhány hete hirdette ki a 2022-es PR Excellence Hungary Award győzteseit. Először osztottak PR utánpótlás díjat, amelyet Hedvignek ítélt a zsűri. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 418. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nagyon nehéz lenne meghatározni, hogy mire vagyok a legbüszkébb, mert az eddigi szakmai pályámnak nagyon sok szép és emlékezetes momentuma volt. Szerencsés vagyok, mert az Uniomedia ügynökségnél olyan pozícióban és munkakörben dolgozhatok, amit igazi lelkesedéssel végzek egy szakmailag nagyon inspiráló csapatban. Számtalan olyan kampányon dolgozhattam, amely nemzetközi és hazai kommunikációs díjakat nyert el, ez a mai napig óriási öröm. A csúcspontok mellett viszont azt is fontosnak tartom, hogy a mindennapi kisebb sikereinket is észrevegyük és ünnepeljük.

Milyen távra tervez?

– Általában közép- és hosszútávra szeretek tervezni, de ezeket kisebb távú célokra bontom le, rövidebb időtávokkal, hogy rugalmasabban lehessen alkalmazkodni a változásokhoz is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A fenntarthatósággal és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kampányok tervezése motivál a leginkább, ezen a területén szeretnék minél több jó és valóban hasznos projektet csinálni. Szerencsére ezek a területek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ügyfeleinknél is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteget tanultam és tanulok kollégáimtól, ügyfeleinktől, kimagasló tudású szakemberekkel dolgozom és dolgozhattam együtt az elmúlt években. A legtöbbet Balatoni Zsófiától, az Uniomedia alapító ügyvezetőjétől tanultam, aki közvetlen felettesként számomra meghatározó mentor.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontos, hogy a kollégák szeressék, amit csinálnak, ez az alap, amire lehet építkezni. Csapatban gondolkozom, akikkel közös célokat tűzünk ki és ezekért együtt dolgozunk – együtt megyünk át a nehézségeken és éljük meg a sikereket is - szerintem talán ez az egyik legmotiválóbb. Igyekszem mindig időt találni arra, hogy meghallgassam a kollégáimat, a véleményüket vagy épp nehézségüket és együtt megtalálni a megoldásokat helyzetekre. A munkámban pedig szeretnék a kollégáimnak én magam is példát mutatni, remélem, ez sikerül is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Teljesen más területet választanék, mint amit most csinálok és az biztosan köze lenne a természethez. Szívesen dolgoznék egy nemzeti parkban vagy egy parkerdőben természetvédelmi területen, szakértőként.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon fontosak a személyes találkozók, prezentációk, a meglévő és potenciális ügyfeleknek egyaránt, és alig vártam a pandémia után, hogy újra személyesen történjenek ezek. Szívesen adok elő szakmai programokon, konferenciákon, és gyakran részt veszek networking eseményeken is.

Mire sajnálja az idejét?

– A gyenge filmekre és rossz TV műsorokra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki visszaél a jóindulattal, amivel én fordulok felé.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A környezetvédelem területén vállaltam már önkéntes munkát. Szeretek emberekkel foglalkozni, szívesen vennék részt olyan kezdeményezésben is, ami az idős, elmagányosodott emberek felé fordul, nekik segít valamilyen módon, mert ezt komoly és fájdalmas problémának látom a mai világban.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra, programokra, tanulásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A túrázás, ha a természetben lehetek és körülölel az adott évszak színe az erdőben, ezért igyekszem a lehető legtöbb hétvégén a szabadban lenni. Hétköznaponként pedig a jóga.

(Vezető fotó: Szombat Éva, benti fotó: Neményi Márton)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS