Szabó Hedvig: A kisebb sikereket is észre kell venni!

Szabó Hedvig: A kisebb sikereket is észre kell venni!
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 11., 09:23

A fenntarthatósággal és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kampányok tervezése motivál a leginkább, ezen a területén szeretnék minél több jó és valóban hasznos projektet csinálni – mondta az Üzletemnek Szabó Hedvig, az Uniomedia munkatársa.

Szabó Hedvig egy szakmailag nagyon inspiráló csapat lelkes tagja. Számtalan olyan kampányon dolgozott, amely nemzetközi és hazai kommunikációs díjat nyert el. Bár ő nem említi, én megteszem: a Magyar PR Szövetség néhány hete hirdette ki a 2022-es PR Excellence Hungary Award győzteseit. Először osztottak PR utánpótlás díjat, amelyet Hedvignek ítélt a zsűri. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 418. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nagyon nehéz lenne meghatározni, hogy mire vagyok a legbüszkébb, mert az eddigi szakmai pályámnak nagyon sok szép és emlékezetes momentuma volt. Szerencsés vagyok, mert az Uniomedia ügynökségnél olyan pozícióban és munkakörben dolgozhatok, amit igazi lelkesedéssel végzek egy szakmailag nagyon inspiráló csapatban. Számtalan olyan kampányon dolgozhattam, amely nemzetközi és hazai kommunikációs díjakat nyert el, ez a mai napig óriási öröm. A csúcspontok mellett viszont azt is fontosnak tartom, hogy a mindennapi kisebb sikereinket is észrevegyük és ünnepeljük.

Milyen távra tervez?

– Általában közép- és hosszútávra szeretek tervezni, de ezeket kisebb távú célokra bontom le, rövidebb időtávokkal, hogy rugalmasabban lehessen alkalmazkodni a változásokhoz is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A fenntarthatósággal és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kampányok tervezése motivál a leginkább, ezen a területén szeretnék minél több jó és valóban hasznos projektet csinálni. Szerencsére ezek a területek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ügyfeleinknél is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteget tanultam és tanulok kollégáimtól, ügyfeleinktől, kimagasló tudású szakemberekkel dolgozom és dolgozhattam együtt az elmúlt években. A legtöbbet Balatoni Zsófiától, az Uniomedia alapító ügyvezetőjétől tanultam, aki közvetlen felettesként számomra meghatározó mentor.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontos, hogy a kollégák szeressék, amit csinálnak, ez az alap, amire lehet építkezni. Csapatban gondolkozom, akikkel közös célokat tűzünk ki és ezekért együtt dolgozunk – együtt megyünk át a nehézségeken és éljük meg a sikereket is - szerintem talán ez az egyik legmotiválóbb. Igyekszem mindig időt találni arra, hogy meghallgassam a kollégáimat, a véleményüket vagy épp nehézségüket és együtt megtalálni a megoldásokat helyzetekre. A munkámban pedig szeretnék a kollégáimnak én magam is példát mutatni, remélem, ez sikerül is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Teljesen más területet választanék, mint amit most csinálok és az biztosan köze lenne a természethez. Szívesen dolgoznék egy nemzeti parkban vagy egy parkerdőben természetvédelmi területen, szakértőként.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon fontosak a személyes találkozók, prezentációk, a meglévő és potenciális ügyfeleknek egyaránt, és alig vártam a pandémia után, hogy újra személyesen történjenek ezek. Szívesen adok elő szakmai programokon, konferenciákon, és gyakran részt veszek networking eseményeken is.

Mire sajnálja az idejét?

– A gyenge filmekre és rossz TV műsorokra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki visszaél a jóindulattal, amivel én fordulok felé.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A környezetvédelem területén vállaltam már önkéntes munkát. Szeretek emberekkel foglalkozni, szívesen vennék részt olyan kezdeményezésben is, ami az idős, elmagányosodott emberek felé fordul, nekik segít valamilyen módon, mert ezt komoly és fájdalmas problémának látom a mai világban.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra, programokra, tanulásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A túrázás, ha a természetben lehetek és körülölel az adott évszak színe az erdőben, ezért igyekszem a lehető legtöbb hétvégén a szabadban lenni. Hétköznaponként pedig a jóga.

(Vezető fotó: Szombat Éva, benti fotó: Neményi Márton)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS