Szabó Hedvig: A kisebb sikereket is észre kell venni!

Szabó Hedvig: A kisebb sikereket is észre kell venni!
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 11., 09:23

A fenntarthatósággal és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kampányok tervezése motivál a leginkább, ezen a területén szeretnék minél több jó és valóban hasznos projektet csinálni – mondta az Üzletemnek Szabó Hedvig, az Uniomedia munkatársa.

Szabó Hedvig egy szakmailag nagyon inspiráló csapat lelkes tagja. Számtalan olyan kampányon dolgozott, amely nemzetközi és hazai kommunikációs díjat nyert el. Bár ő nem említi, én megteszem: a Magyar PR Szövetség néhány hete hirdette ki a 2022-es PR Excellence Hungary Award győzteseit. Először osztottak PR utánpótlás díjat, amelyet Hedvignek ítélt a zsűri. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 418. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nagyon nehéz lenne meghatározni, hogy mire vagyok a legbüszkébb, mert az eddigi szakmai pályámnak nagyon sok szép és emlékezetes momentuma volt. Szerencsés vagyok, mert az Uniomedia ügynökségnél olyan pozícióban és munkakörben dolgozhatok, amit igazi lelkesedéssel végzek egy szakmailag nagyon inspiráló csapatban. Számtalan olyan kampányon dolgozhattam, amely nemzetközi és hazai kommunikációs díjakat nyert el, ez a mai napig óriási öröm. A csúcspontok mellett viszont azt is fontosnak tartom, hogy a mindennapi kisebb sikereinket is észrevegyük és ünnepeljük.

Milyen távra tervez?

– Általában közép- és hosszútávra szeretek tervezni, de ezeket kisebb távú célokra bontom le, rövidebb időtávokkal, hogy rugalmasabban lehessen alkalmazkodni a változásokhoz is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A fenntarthatósággal és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kampányok tervezése motivál a leginkább, ezen a területén szeretnék minél több jó és valóban hasznos projektet csinálni. Szerencsére ezek a területek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ügyfeleinknél is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteget tanultam és tanulok kollégáimtól, ügyfeleinktől, kimagasló tudású szakemberekkel dolgozom és dolgozhattam együtt az elmúlt években. A legtöbbet Balatoni Zsófiától, az Uniomedia alapító ügyvezetőjétől tanultam, aki közvetlen felettesként számomra meghatározó mentor.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontos, hogy a kollégák szeressék, amit csinálnak, ez az alap, amire lehet építkezni. Csapatban gondolkozom, akikkel közös célokat tűzünk ki és ezekért együtt dolgozunk – együtt megyünk át a nehézségeken és éljük meg a sikereket is - szerintem talán ez az egyik legmotiválóbb. Igyekszem mindig időt találni arra, hogy meghallgassam a kollégáimat, a véleményüket vagy épp nehézségüket és együtt megtalálni a megoldásokat helyzetekre. A munkámban pedig szeretnék a kollégáimnak én magam is példát mutatni, remélem, ez sikerül is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Teljesen más területet választanék, mint amit most csinálok és az biztosan köze lenne a természethez. Szívesen dolgoznék egy nemzeti parkban vagy egy parkerdőben természetvédelmi területen, szakértőként.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon fontosak a személyes találkozók, prezentációk, a meglévő és potenciális ügyfeleknek egyaránt, és alig vártam a pandémia után, hogy újra személyesen történjenek ezek. Szívesen adok elő szakmai programokon, konferenciákon, és gyakran részt veszek networking eseményeken is.

Mire sajnálja az idejét?

– A gyenge filmekre és rossz TV műsorokra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki visszaél a jóindulattal, amivel én fordulok felé.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A környezetvédelem területén vállaltam már önkéntes munkát. Szeretek emberekkel foglalkozni, szívesen vennék részt olyan kezdeményezésben is, ami az idős, elmagányosodott emberek felé fordul, nekik segít valamilyen módon, mert ezt komoly és fájdalmas problémának látom a mai világban.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra, programokra, tanulásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A túrázás, ha a természetben lehetek és körülölel az adott évszak színe az erdőben, ezért igyekszem a lehető legtöbb hétvégén a szabadban lenni. Hétköznaponként pedig a jóga.

(Vezető fotó: Szombat Éva, benti fotó: Neményi Márton)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS