Stretch konferencia: továbbra is a járványhelyzethez való alkalmazkodás jelenti a legnagyobb vezetői kihívást

2021. 12. 13., 14:14

„Azok a szervezetek tudnak ma sikeresek lenni, amelyek képesek magas szintű együttműködésre, tulajdonosi szemlélettel és eredményfókusszal rendelkeznek, gyorsan reagálnak a változásokra és folyamatosan kapcsolatban vannak a környezetükkel.”

Mi köze van a szervezeti kultúrához a víruskutatásnak? Milyen trükköket vet be a csapatépítésben egy olimpikonokkal dolgozó sztáredző? Mi a szerepe az énmárkának a vállalatirányításban? Többek között ezeket a kérdéseket járta körbe a Prezi és az IBM Budapest Lab spinoff-ja, a CraftHub által szervezett Strech konferencia nemzetközi csúcsvezetők, elismert szervezetkutatók és menedzsment tanácsadók közreműködésével.

A világ 30 országából közel 800 konferencia-résztvevő leshetett el gyakorlati tippeket és módszereket a téma szakértőitől, hogy továbbfejleszthesse vezetői készségeit, és bár a járványhelyzet miatt az online térben zajlott az esemény, a kapcsolatépítésről és az élményekről is gondoskodtak a szervezők: 3 perces üzleti randik, vállalati standok, valamint Dj-szettek és jógaórák várták az érdeklődőket.

Idén december 7. és 9. között tartották meg a Strech konferenciát, mely a legfrissebb menedzsment trendeket és gyakorlatban is hasznosítható tippeket vette sorra tapasztalt cégvezetők, tanácsadók és a sikeres szervezetek titkait kutató szakemberek segítségével. Az együtt gondolkodásra és a tudásmegosztásra talán még soha nem volt ekkora szükség, hiszen minden eddiginél gyorsabban gyarapodik az emberiség birtokában lévő szinte átláthatatlan információhalmaz, világunk pedig szélsőségesebb és kiszámíthatatlanabb, mint valaha – így a vezetők is mind nehezebb kihívásokkal találják szembe magukat.

„Azok a szervezetek tudnak ma sikeresek lenni, amelyek képesek magas szintű együttműködésre, tulajdonosi szemlélettel és eredményfókusszal rendelkeznek, gyorsan reagálnak a változásokra és folyamatosan kapcsolatban vannak a környezetükkel. A modern menedzser legfontosabb feladata, hogy megteremtse az efajta működés lehetőségét és terét” – mondta Baccifava Médea, a konferenciát szervező CraftHub egyik alapítója.

Menedzser legyen a talpán...

Nem meglepő módon a változások kezelése és a sikeres krízismenedzsment, a vezetői szerepek közötti eligazodás, a COVID-kompatibilis működés biztosítása, valamint az ezeket segítő csapatépítési és szervezetfejlesztési témák kerültek az idén 9. alkalommal jelentkező Strech fókuszába. A Prezi, a Bitrise vagy éppen a GitHub menedzserei mellett neves kutatók és tanácsadók adtak mélyebb betekintést a vezetés tudományának rejtelmeibe. Damon Centola (University of Pennsylvania) a hálózatelméletet hívta segítségül, hogy bemutassa, hogyan lehet sikeresen fejleszteni a vállalati kultúrát a megfelelő "terjesztők" azonosításával és bevonásával.

Alan Watkins (Complete), aki korábban a brit olimpiai csapat coach-a volt, arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbiaknál sokkal több dimenzióban kell ma helyt állnia egy vezetőnek: az üzleti sikerek és a bevételek biztosítása mellett képviselnie kell a közös víziót és célokat, fejleszteni a vállalati értékeket, hatékonyan menedzselni a humánerőforrást, ráadásul saját jólétére, az önfejlesztésre és a márkaépítésre is időt kell szakítania – vagyis a 4D-s vezetők korát éljük.

A hazai előadók táborát erősítette Kemény Dénes, aki három olimpiai bajnoki címig vezette a magyar férfi vízilabda válogatottat, így tud egyet s mást a sikeres csapatépítésről, motivációról és arról, hogyan hozhatja ki a maximumot az emberekből: „Talán a legnehezebb dolog az edzői munka során, amikor nehéz helyzeteket, rosszul induló meccseket kell valahogy egyenesbe hozni. Az én tapasztalaton az volt, hogy ha taktikát váltottunk az ilyen szituációkban, nem csak az ellenfelet leptük meg, de a játékosok is azonnal magabiztosabbak lettek. Rengeteg fogás adódik az élsport világában, melyet az üzleti életbe vagy a szervezetépítésbe is sikerrel lehet átültetni.” Joseph Pelrine agilis pszichológus pedig arról beszélt a hallgatóságnak, miért fontos, hogy adatokkal és objektív mérőszámokkal is értékelhetővé tegyük a csapatok működését vagy például a diverzitással elért eredményeket: ha nem tudsz mérni valamit, fejleszteni sem fogod tudni.

Nők, COVID, karrier

A koronavírus-járvány ismét megmutatta, hogy az egész társadalmakra ható krízishelyzetekben gyakran sokkal nagyobb teher hárul a hölgyekre, így a karanténidőszak, a munkahelyi racionalizálások és a beszűkülő üzleti lehetőségek levét is leginkább a nők itták meg. Az idei Strech konferencia 0. napján a Morgan Stanley munkatársai személyes történeteiken keresztül mutatták be, hogy milyen karrierút várhat a nőkre a technológia férfiak uralta világában, hogy hogyan lesz informatikus szakember egy óvónőből vagy egy vendéglátósból, és persze a rugalmas munkavégzés és a munka-magánélet egyensúly kérdéseit is körbejárták.

„Habár napjainkban a női vezetők száma egyre magasabb, még mindig találkozhatunk egyenlőtlenségekkel ezen a területen is. Mivel a diverzitás fontos volt számunkra a konferenciaprogram kialakítása során, így külön figyelmet fordítottunk arra, hogy kisebbségek is képviseljék magukat az előadók között, valamint a nemek aránya is kiegyenlített legyen. Linda Rising előadása a vállalati ösztönzőeszközökről vagy Jutta Eckstein ízelítője a szervezeti agilitást támogató BOSSA nova módszerről igazi csemegének számítottak” – mondta Baccifava Médea.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS