Őri Gergely: Nagyon gyorsan idejétmúlttá válik a naprakész tudás

Őri Gergely: Nagyon gyorsan idejétmúlttá válik a naprakész tudás
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 03. 13., 14:10

Soha nem unalmas a cégvezetés, nagyon sok mindenbe belelát az ember. Az e-kereskedelem pedig olyan terület, ahol folyton történik valami – mondta az Üzletemnek Őri Gergely, a Modell & Hobby Kft. ügyvezetője.

Őri Gergely régi vágya teljesült, amikor a Modell & Hobby Kft. tulajdonosai bevették partnerként a cégbe. Kollégáival azon dolgozik, hogy a JátékNettel európai szinten meghatározó jelentőségű, több országot lefedő szereplői legyenek a játékpiacon. A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a webáruházak egyre inkább kilépnek a fizikai térbe, a cégnél bíznak benne, hogy kifizetődőek lesznek a boltnyitások az évi 110 milliárdos forgalmú magyar játékpiacon. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 516. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrieremnek sok fontos állomása volt, talán az első legfontosabb, amikor a Tesco online bevásárlási szolgáltatását elindíthattam Magyarországon – szakmai szempontból ez volt a leglátványosabb. A legfontosabbnak mégis azt tartom, amikor a régi vágyam teljesült, hogy a sajátomért dolgozhassak, és a JátékNetet üzemeltető Modell & Hobby Kft. tulajdonosai bevettek partnerként a cégbe.

Milyen távra tervez?

– Több szinten tervezem a jövőt. Vannak hosszútávú, mondjuk, nagyságrendileg 10 éves elképzeléseim, amiket nagyjából a vízió kategóriába sorolok. 3-5 éves távra már vannak konkrét célok, mérföldkövek, amelyek 1 éves időhorizonton válnak ténylegesen kézzelfogható tervekké.Mindhárom fontos része annak, hogy tudjam, merre tartunk, hova szeretnék eljutni, ne vesszen a jövő homályába és ne csak vágy maradjon a terv. Ehhez folyamatosan alkalmazkodnunk kell a nem várt körülményekhez.Utóbbira jó példa, hogy nem szerepelt a terveink közt az, hogy az online webáruházi fókusz mellé fizikai boltok is kerüljenek. Az online világ fejlődése töretlennek tűnt, és a fizikai boltokkal úgy tűnt, hogy csak a baj van. A Covid időszaka erre ráerősített. Viszont 2023-ban azt láttuk, hogy az emberek elkezdték jobban értékelni, hogy mehetnek boltokba, és egy nem várt lehetőséggel élve idén márciusban megnyitottuk a JátékNet első 4 boltját a Budapest, Pécs és Győr Árkádban, valamint a Debrecen Fórumban.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Azt szeretném, ha a JátékNettel európai szinten meghatározó jelentőségű, több országot lefedő szereplői lehetnénk a játékpiacnak. Egy román boltunk már van a tulli.ro weboldallal, idén a fizikai üzletekkel is gyarapodott a JátékNet, a listán pedig a következő pont a további külföldi terjeszkedés.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Vezetőként a legtöbbet a Tesco-s egyik főnökömtől, Martin Coulamtól. Az ő szervezettsége és szakmai objektivitása számomra a mai napig etalon.De talán még jobban hiszek a folyamatos tanulásban és abban, hogy hozzáértő kollégákkal vegyem körbe magam és egymástól tanuljunk. Az e-kereskedelemben ennek talán a szokásosnál is nagyobb jelentősége van, nagyon gyorsan válik a naprakész tudás idejétmúltnak.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A legjobban a példamutatásban és az őszinte, hiteles kommunikációban hiszek. Fontosnak tartom beavatni őket abba, hogy mit miért csinálunk, hogy értsék, miért dolgozunk, és lássák, mi mivel függ össze, és azért is dolgozzanak, hogy nekik is jobb legyen. Eddig minden munkahelyemen úgy dolgoztam, mintha az a sajátom lenne. Ezt próbálom elérni a kollégáimnál is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon szeretem a cégvezetést, soha nem unalmas, nagyon sok mindenbe belelát az ember. Az e-kereskedelem pedig olyan terület, ahol folyton történik valami. Nem vágyom más szakmába.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Fontosnak tartom az üzleti konferenciákat és a szakmai kapcsolati hálómat. Az e-kereskedelem főleg a korai fázisában nagyon szűk klub volt, ahol mindenki ismerte és segítette a másikat, és nagyon jó szakmai beszélgetéseket folytattunk. Ahogy a webkereskedelem egyre terjedt, az érdeklődők száma is nőtt, de a kezdeti értékek a mai napig élnek. A tapasztalatokat szívesen megosztjuk egymással és tanulunk egymástól.

Mire sajnálja az idejét?

– A munkámban és a szabadidőmben is próbálok mindig hasznosat csinálni, a tétlenséget, az idő haszontalan eltöltését nem szeretem. Ebből adódóan talán az utazással, autózással, pláne a dugóban töltött időt sajnálom legjobban. Igyekszem ezeket a perceket telefonálással vagy podcastek hallgatásával tölteni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki mellébeszél, nem vállalja, hogy hibázott, és inkább abba teszi a legnagyobb energiát, hogy azt bizonygassa, miért jó az úgy, ahogy van.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Minden olyan jó érzéssel tölt el, ami hasznos. Szeretek segíteni annak, aki rászorul, és jobb lesz neki, attól, ha segítek. Illetve az utóbbi időben egyre jobban foglalkoztat bolygónk jövője, a fenntarthatóság. Ha ehhez hozzájárulhatok valahogy, az nagyon jó.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Arra szeretem leginkább költeni a pénzt, ami maradandó, legyen az egy élmény vagy tárgyi dolog. Akkor tölt el jó érzés, ha nem feleslegesen költekeztem, hanem volt értelme.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Életem a sport és az aktív időtöltés. A víz a kedvenc közegem, a kajakozást, a szörfözést, a vitorlázást szeretem a legjobban. De minden jöhet, ami adrenalin!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS