Nyári Fruzsina: Több száz elégedett ügyfelünk van és remek csapatunk, ez a legnagyobb öröm számunkra

2021. 02. 09., 10:00

Arra vagyok a legbüszkébb, hogy néhány hét alatt képesek voltunk teljesen új szolgáltatással, új márkával megjelenni a piacon – mondta az Üzletemnek Nyári Fruzsina.

Nyári Fruzsina vállalkozó kedvét a koronavírus-járvány sem törte meg. Néhány hét alatt elindította Magyarország első babakocsi-mosodáját, a tapasztalataira építve pedig már egy adománykampányt is szervezett: a #piciutas rászoruló családokhoz juttat el használt – de tiszta, fertőtlenített – babakocsikat, babaüléseket. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 258. interjúja!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Az elmúlt években turisztikai szolgáltatást építettünk családos utazók számára. A Babagúz – A világjáró családosok kölcsönzője és Lottirose márkáink azonban a koronavírus-járvány miatt hosszabb távra parkolópályára kerültek. Így gyors újratervezésre volt szükségünk. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy néhány hét alatt képesek voltunk felszívni magunkat és teljesen új szolgáltatással, új márkával tudtunk megjelenni a piacon, amely azonnal igen szép eredményeket hozott. A Flora MiniWash Magyarország első professzionális babakocsi mosodája, ahol 7 év tapasztalatra alapozva kidolgoztam egy 6 lépcsős tisztító–fertőtlenítő folyamatot, amellyel végigkísérjük a mosodánkba kerülő babakocsik, autósülések és kiegészítők útját. A Flora MiniWash megnyerte a Vodafone Ready pályázatot, ahol a covid miatt újratervezésre szoruló vállalkozásokat díjazták, valamint a Marketing Szövetség Markering Diamond díját is brandépítés kategóriában. Több száz elégedett ügyfelünk van és remek csapatunk, ez a legnagyobb öröm számunkra.

– Milyen távra tervez?

– Részletes terveim 3–5 évre vannak. Irányokat hosszabb távra is érzek, de konkrét, kőbe vésett terveket a mai világban nehéz hosszabb távra kialakítani, annyira gyorsan változik minden körülöttünk. Fontosak az irányok – és a rugalmasság.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném a cégemet országosan ismertté tenni és vidékre terjeszkedni, valamint külföldre is tervezek nyitni hamarosan. Nagy ugrás több üzletet összefogni, ezt rövid távon szeretném meglépni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 25 éves koromtól két évig jártam egy intenzív önismereti tanfolyamra, az ottani vezetőmtől tanultam a legtöbbet.  Azt gondolom, az ott elsajátított ismeretek formálták a leginkább a személyiségemet, a technikák egy részét azóta is használom a mindennapokban. Nagyon hálás vagyok érte.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Őszinte kommunikációval, elismeréssel és azzal, hogy partnerként tekintek rájuk. Jól érzik magukat, örömmel járnak dolgozni, mindennap jó a hangulat. Mivel mindent meg tudunk beszélni, nincs számukra stressz a hétköznapokban, meg vannak becsülve.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sok területen volt már lehetőségem kipróbálni magam. Mivel olyan vállalkozó vagyok, aki saját ötleteit valósította meg, az utóbbi években – menet közben – több szakmába is beletanultam. Sok dolog érdekel és szeretek új dolgokat kipróbálni, így egyet nem tudok kiemelni.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Bátran. A viccet félretéve, egyik legjobb tulajdonságomnak azt tartom, hogy könnyen kapcsolódom az emberekhez. Bárhol, bármikor, amikor csak tehetem, beszédbe elegyedek az emberekkel. Networking eseményeken, online vállalkozói csoportokban, üzleti vacsorákon, jótékony eseményeken. Ha valakivel célzottan szeretnék kapcsolatba lépni, akkor megkeresem a módját, hogy elérjem őt és felveszem vele kapcsolatot.

– Mire sajnálja az idejét?

– Lehet, hogy ez egy nőtől nagyon rosszul hangzik, de házimunkára. Elvégzem, mert muszáj, de ebben kérünk segítséget is, mert a férjem is ezen az állásponton van. Sokkal szívesebben csavargunk a gyerekekkel, beszélgetünk vagy családilag leülünk társasozni az órákig tartó takarítás helyett.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Hazugsággal. Erős az igazságérzetem, ezért a hazugságot nagyon rosszul viselem. Azt gondolom nagyon nyitott, rugalmas, elfogadó ember vagyok, ezért mindent meg lehet velem beszélni. Őszinte vagyok és ezt várom el másoktól is.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Fiatal korom óta önkénteskedek. Ez számomra nagyon fontos, építi a személyiségemet és alapvető számomra, hogy mindig segítek, ahogy és ahol tudok. Részt vettem ételosztásokban, éjszakai hospice betegápoló voltam, évek óta minden karácsonykor gyermekotthonos gyerekek kívánságait teljesítjük, most a „Gyógyító jószándék” alapítvány önkéntesei vagyunk. Üzleti szinten is az első feladatok között volt megtalálni a módot a fix adományozásra. A legfrissebb a Babagúz és Flora MiniWash tapasztalataira épülő #piciutas kampányunk: használt, jó állapotú babakocsikat, autósüléseket gyűjtünk be, ezeket tisztítjuk és fertőtlenítjük, majd – a Máltai szeretetszolgálat segítségével – rászoruló családokhoz juttatjuk el. 

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra. Szenvedélyesen szeretek világot látni, új kultúrákat megismerni. Fiatalabb koromban kanapészörfös voltam, nagyon várom, hogy újra utazhassunk. A gyerekeink is nagyon élvezik, szeretnénk nekik minél többet megmutatni a világunkból.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kikapcsol, ha tanulhatok valami újat, akár elméletben, akár gyakorlatban. Jártam már varró tanfolyamra, ahol hetekig babát varrtam a kisfiamnak, de mostanában a leggyakrabban hangos könyveket hallgatok a Voiz applikáción. Csupa szuper könyv található itt, így feltöltődöm vezetés közben és nem idegeskedek azon, ha nincs parkolóhely vagy éppen dugóban ülök. És persze mindig csodálatos kikapcsolódás számomra egy jó beszélgetés a férjemmel egy pohár bor mellett.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 21:09:00
2023-ban a kötelező béremelésen kívül a cégek 60 százaléka nem emelte munkavállalóinak bérét, minden negyedik cégnél viszont legalább 10 százalékos béremelés történt a januári emelésen felül – derül ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és az Egyensúly Intézet közös felméréséből.
2023-10-04 20:09:00
A szelektív hulladékgyűjtés támogatása érdekében a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. néhány éven belül több mint 60-nal, 362-re növeli a hulladékudvarok számát; minden 10 ezer lakosúnál nagyobb településen lesz hulladékudvar, a korábbihoz képest hosszabb nyitvatartással – tájékoztatott a Mol.
2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.