Nyári Fruzsina: Több száz elégedett ügyfelünk van és remek csapatunk, ez a legnagyobb öröm számunkra

2021. 02. 09., 10:00

Arra vagyok a legbüszkébb, hogy néhány hét alatt képesek voltunk teljesen új szolgáltatással, új márkával megjelenni a piacon – mondta az Üzletemnek Nyári Fruzsina.

Nyári Fruzsina vállalkozó kedvét a koronavírus-járvány sem törte meg. Néhány hét alatt elindította Magyarország első babakocsi-mosodáját, a tapasztalataira építve pedig már egy adománykampányt is szervezett: a #piciutas rászoruló családokhoz juttat el használt – de tiszta, fertőtlenített – babakocsikat, babaüléseket. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 258. interjúja!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Az elmúlt években turisztikai szolgáltatást építettünk családos utazók számára. A Babagúz – A világjáró családosok kölcsönzője és Lottirose márkáink azonban a koronavírus-járvány miatt hosszabb távra parkolópályára kerültek. Így gyors újratervezésre volt szükségünk. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy néhány hét alatt képesek voltunk felszívni magunkat és teljesen új szolgáltatással, új márkával tudtunk megjelenni a piacon, amely azonnal igen szép eredményeket hozott. A Flora MiniWash Magyarország első professzionális babakocsi mosodája, ahol 7 év tapasztalatra alapozva kidolgoztam egy 6 lépcsős tisztító–fertőtlenítő folyamatot, amellyel végigkísérjük a mosodánkba kerülő babakocsik, autósülések és kiegészítők útját. A Flora MiniWash megnyerte a Vodafone Ready pályázatot, ahol a covid miatt újratervezésre szoruló vállalkozásokat díjazták, valamint a Marketing Szövetség Markering Diamond díját is brandépítés kategóriában. Több száz elégedett ügyfelünk van és remek csapatunk, ez a legnagyobb öröm számunkra.

– Milyen távra tervez?

– Részletes terveim 3–5 évre vannak. Irányokat hosszabb távra is érzek, de konkrét, kőbe vésett terveket a mai világban nehéz hosszabb távra kialakítani, annyira gyorsan változik minden körülöttünk. Fontosak az irányok – és a rugalmasság.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném a cégemet országosan ismertté tenni és vidékre terjeszkedni, valamint külföldre is tervezek nyitni hamarosan. Nagy ugrás több üzletet összefogni, ezt rövid távon szeretném meglépni.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 25 éves koromtól két évig jártam egy intenzív önismereti tanfolyamra, az ottani vezetőmtől tanultam a legtöbbet.  Azt gondolom, az ott elsajátított ismeretek formálták a leginkább a személyiségemet, a technikák egy részét azóta is használom a mindennapokban. Nagyon hálás vagyok érte.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Őszinte kommunikációval, elismeréssel és azzal, hogy partnerként tekintek rájuk. Jól érzik magukat, örömmel járnak dolgozni, mindennap jó a hangulat. Mivel mindent meg tudunk beszélni, nincs számukra stressz a hétköznapokban, meg vannak becsülve.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sok területen volt már lehetőségem kipróbálni magam. Mivel olyan vállalkozó vagyok, aki saját ötleteit valósította meg, az utóbbi években – menet közben – több szakmába is beletanultam. Sok dolog érdekel és szeretek új dolgokat kipróbálni, így egyet nem tudok kiemelni.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Bátran. A viccet félretéve, egyik legjobb tulajdonságomnak azt tartom, hogy könnyen kapcsolódom az emberekhez. Bárhol, bármikor, amikor csak tehetem, beszédbe elegyedek az emberekkel. Networking eseményeken, online vállalkozói csoportokban, üzleti vacsorákon, jótékony eseményeken. Ha valakivel célzottan szeretnék kapcsolatba lépni, akkor megkeresem a módját, hogy elérjem őt és felveszem vele kapcsolatot.

– Mire sajnálja az idejét?

– Lehet, hogy ez egy nőtől nagyon rosszul hangzik, de házimunkára. Elvégzem, mert muszáj, de ebben kérünk segítséget is, mert a férjem is ezen az állásponton van. Sokkal szívesebben csavargunk a gyerekekkel, beszélgetünk vagy családilag leülünk társasozni az órákig tartó takarítás helyett.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Hazugsággal. Erős az igazságérzetem, ezért a hazugságot nagyon rosszul viselem. Azt gondolom nagyon nyitott, rugalmas, elfogadó ember vagyok, ezért mindent meg lehet velem beszélni. Őszinte vagyok és ezt várom el másoktól is.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Fiatal korom óta önkénteskedek. Ez számomra nagyon fontos, építi a személyiségemet és alapvető számomra, hogy mindig segítek, ahogy és ahol tudok. Részt vettem ételosztásokban, éjszakai hospice betegápoló voltam, évek óta minden karácsonykor gyermekotthonos gyerekek kívánságait teljesítjük, most a „Gyógyító jószándék” alapítvány önkéntesei vagyunk. Üzleti szinten is az első feladatok között volt megtalálni a módot a fix adományozásra. A legfrissebb a Babagúz és Flora MiniWash tapasztalataira épülő #piciutas kampányunk: használt, jó állapotú babakocsikat, autósüléseket gyűjtünk be, ezeket tisztítjuk és fertőtlenítjük, majd – a Máltai szeretetszolgálat segítségével – rászoruló családokhoz juttatjuk el. 

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra. Szenvedélyesen szeretek világot látni, új kultúrákat megismerni. Fiatalabb koromban kanapészörfös voltam, nagyon várom, hogy újra utazhassunk. A gyerekeink is nagyon élvezik, szeretnénk nekik minél többet megmutatni a világunkból.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kikapcsol, ha tanulhatok valami újat, akár elméletben, akár gyakorlatban. Jártam már varró tanfolyamra, ahol hetekig babát varrtam a kisfiamnak, de mostanában a leggyakrabban hangos könyveket hallgatok a Voiz applikáción. Csupa szuper könyv található itt, így feltöltődöm vezetés közben és nem idegeskedek azon, ha nincs parkolóhely vagy éppen dugóban ülök. És persze mindig csodálatos kikapcsolódás számomra egy jó beszélgetés a férjemmel egy pohár bor mellett.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 18:10:00
(Újra)Indul idén nyáron a 2021–2027-es uniós költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, megnyílhatnak több, a gazdasági szereplők által is nagyon várt operatív program felhívásai.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS