Milyen legyen az optimális vezető?

2018. 12. 03., 14:00

Egyáltalán nem kell kitűnő tanulónak lenni ahhoz, hogy később valakiből optimális vezető váljon – véli Ligeti György.

Azok az emberek, akik felnőttkorukban valamilyen területen kimagaslóak, általában nem voltak kitűnő tanulók gyerekkorukban – számol be tapasztalatairól Ligeti György.

A szervezetfejlesztő a Forbes.hu-n megjelent cikkében azt írja: „a valóságban hiába van egy gyerek esetében minden tantárgyhoz ötös osztályzat rendelve, egészen biztosan az egyik tantárgyhoz jobb érzékkel bír, mint a másikhoz.”

Ligeti szerint a nagyon tehetséges gyerekkel szemben az az elvárás, hogy amiből jó, szerezze meg a legjobb érdemjegyet, a többiből pedig ne bukjon meg, mert akkor nem tud továbblépni.

Lehetséges, hogy a nagyvállalatok is ezzel a szemlélettel tudják a lehető legoptimálisabb vezetőt megtalálni? – teszi fel a kérdést.

Vagyis: legyen képes az elvárt minimum szinten dokumentálni, tartatni a határidőket, segíteni az innovációt, megtalálni a hangot a beosztottakkal, beszállítókkal.

A szakértő úgy látja: „ezek közül elegendő, ha egyetlen egyben  kiváló, a többi területen pedig megüti a vállalat által előírt minimumszintet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS