Milyen legyen az optimális vezető?

2018. 12. 03., 14:00

Egyáltalán nem kell kitűnő tanulónak lenni ahhoz, hogy később valakiből optimális vezető váljon – véli Ligeti György.

Azok az emberek, akik felnőttkorukban valamilyen területen kimagaslóak, általában nem voltak kitűnő tanulók gyerekkorukban – számol be tapasztalatairól Ligeti György.

A szervezetfejlesztő a Forbes.hu-n megjelent cikkében azt írja: „a valóságban hiába van egy gyerek esetében minden tantárgyhoz ötös osztályzat rendelve, egészen biztosan az egyik tantárgyhoz jobb érzékkel bír, mint a másikhoz.”

Ligeti szerint a nagyon tehetséges gyerekkel szemben az az elvárás, hogy amiből jó, szerezze meg a legjobb érdemjegyet, a többiből pedig ne bukjon meg, mert akkor nem tud továbblépni.

Lehetséges, hogy a nagyvállalatok is ezzel a szemlélettel tudják a lehető legoptimálisabb vezetőt megtalálni? – teszi fel a kérdést.

Vagyis: legyen képes az elvárt minimum szinten dokumentálni, tartatni a határidőket, segíteni az innovációt, megtalálni a hangot a beosztottakkal, beszállítókkal.

A szakértő úgy látja: „ezek közül elegendő, ha egyetlen egyben  kiváló, a többi területen pedig megüti a vállalat által előírt minimumszintet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS