Márton Katalin: A 3 év mindig MOST kezdődik

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 01. 23., 09:30

Egy jó erős, menő és humorral is fűszerezett HR szakmai blog még a terveim között van – mondta az Üzletemnek Márton Katalin, a Praktiker HR és CSR igazgatója.

Márton Katalin HR és CSR igazgató is tagja lett január 1-től a magyar tulajdonú Praktiker menedzsmentjének, mivel a HR terület és a társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet kap a jövőben a barkácsáruház-lánc életében. Katalin szerint fontos, hogy a munkahely adjon olyan lehetőséget, életstílust, amelyben a magánélet és a munka egyensúlya megvalósulhat. A Praktikernél presztízskérdést csinálnak abból, hogy a gyesen, gyeden lévő dolgozóik, az inaktív munkavállalók is részt vehessenek minden akciójukban. Márton Katalin férjezett, 3 kisgyermeke van. Korábban enteriőr-stylingot is tanult, így hobbija és hivatása kitűnően találkozik a Praktikernél. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 143. interjúja!.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi helyzetemet a jelenlegi feladataimat és azt a szabadságot, ahogy ezt a feladatot végezhetem.

Milyen távra tervez?

– Általában 3 éves ciklusokban bírok gondolkodni, eddig 3-4 évet töltöttem egy-egy munkahelyemen – itt is most kezdtem a 3. évet  – de most úgy érzem, hogy nagyjából 4-5 évre elegendő tervem, elképzelésem, ötletem simán van még.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy jó erős, menő és humorral is fűszerezett HR szakmai blog még a terveim között van. És előadóként is szívesen próbálgatom magam.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az összes eddigi főnököm nagy tanítómester volt – így vagy úgy. De a mostani ügyvezetőm (Karl-Heinz Keth – szerk.) közülük is kiemelkedik. De értékrendszerben a szüleim, a gyerekkori vívóedzőm, HR szakmai szempontból pedig Szűts Ildikó (ex-MP Zrt. HR vezérigazgató-helyettes), akik fontos példaképek.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Azzal, hogy 3 évig tudok számukra olyan izgalmas szakmai kihívásokat adni, amiért érdemes együtt dolgoznunk. És a 3 év mindig MOST kezdődik.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Influencer, na, influencer nagyon szívesen lennék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ebben nem vagyok tudatos – viszont spontán szépen épülnek ezek a kapcsolatok – ebben hiszek, nem az erőltetett menetben. De biztos, hogy továbbra is szívesebben leszek egy sokat nem ígérő péntek este inkább a családommal otthon, minthogy egy pusztán üzleti kapcsolatépítéssel kecsegtető esten/találkozón vegyek részt.

Mire sajnálja az idejét?

– Pusztán üzleti kapcsolatépítéssel kecsegtető esten/találkozón történő részvételre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Rosszindulattal és totojázással.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A gyerekeim iskolájában és óvodájában a szülői munkaközösség aktív tagja vagyok, egyik helyen vezetem is azt – nyilván ez a része öncélú, hiszen közvetlenül a gyerekeimnek segítek ezzel úgy, hogy támogatom az intézmények vezetőit és pedagógusait különböző projektek megvalósításában. Ezen kívül aktív pályaorientációs előadó vagyok és a Kapcsok Alapítvány kuratóriumának tagja, ez a szervezet SNI-s gyermekek fejlesztésének támogatására jött létre és ezen dolgozunk együtt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyerekeimre...meg cipőkre...meg táskákra...

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármi kikapcsol, ami a férjemmel és a gyerekeimmel közösen történik – még az esti tolltartó rendbetéteteleket is pihentetőnek érzem otthon. És újra elkezdtem naplót írni – papír alapú üres füzetbe – tollal – szerintem ez ismét nagyon menő és baromi jó kikapcsolódás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS