Márton Katalin: A 3 év mindig MOST kezdődik

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 01. 23., 09:30

Egy jó erős, menő és humorral is fűszerezett HR szakmai blog még a terveim között van – mondta az Üzletemnek Márton Katalin, a Praktiker HR és CSR igazgatója.

Márton Katalin HR és CSR igazgató is tagja lett január 1-től a magyar tulajdonú Praktiker menedzsmentjének, mivel a HR terület és a társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet kap a jövőben a barkácsáruház-lánc életében. Katalin szerint fontos, hogy a munkahely adjon olyan lehetőséget, életstílust, amelyben a magánélet és a munka egyensúlya megvalósulhat. A Praktikernél presztízskérdést csinálnak abból, hogy a gyesen, gyeden lévő dolgozóik, az inaktív munkavállalók is részt vehessenek minden akciójukban. Márton Katalin férjezett, 3 kisgyermeke van. Korábban enteriőr-stylingot is tanult, így hobbija és hivatása kitűnően találkozik a Praktikernél. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 143. interjúja!.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi helyzetemet a jelenlegi feladataimat és azt a szabadságot, ahogy ezt a feladatot végezhetem.

Milyen távra tervez?

– Általában 3 éves ciklusokban bírok gondolkodni, eddig 3-4 évet töltöttem egy-egy munkahelyemen – itt is most kezdtem a 3. évet  – de most úgy érzem, hogy nagyjából 4-5 évre elegendő tervem, elképzelésem, ötletem simán van még.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy jó erős, menő és humorral is fűszerezett HR szakmai blog még a terveim között van. És előadóként is szívesen próbálgatom magam.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az összes eddigi főnököm nagy tanítómester volt – így vagy úgy. De a mostani ügyvezetőm (Karl-Heinz Keth – szerk.) közülük is kiemelkedik. De értékrendszerben a szüleim, a gyerekkori vívóedzőm, HR szakmai szempontból pedig Szűts Ildikó (ex-MP Zrt. HR vezérigazgató-helyettes), akik fontos példaképek.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Azzal, hogy 3 évig tudok számukra olyan izgalmas szakmai kihívásokat adni, amiért érdemes együtt dolgoznunk. És a 3 év mindig MOST kezdődik.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Influencer, na, influencer nagyon szívesen lennék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ebben nem vagyok tudatos – viszont spontán szépen épülnek ezek a kapcsolatok – ebben hiszek, nem az erőltetett menetben. De biztos, hogy továbbra is szívesebben leszek egy sokat nem ígérő péntek este inkább a családommal otthon, minthogy egy pusztán üzleti kapcsolatépítéssel kecsegtető esten/találkozón vegyek részt.

Mire sajnálja az idejét?

– Pusztán üzleti kapcsolatépítéssel kecsegtető esten/találkozón történő részvételre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Rosszindulattal és totojázással.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A gyerekeim iskolájában és óvodájában a szülői munkaközösség aktív tagja vagyok, egyik helyen vezetem is azt – nyilván ez a része öncélú, hiszen közvetlenül a gyerekeimnek segítek ezzel úgy, hogy támogatom az intézmények vezetőit és pedagógusait különböző projektek megvalósításában. Ezen kívül aktív pályaorientációs előadó vagyok és a Kapcsok Alapítvány kuratóriumának tagja, ez a szervezet SNI-s gyermekek fejlesztésének támogatására jött létre és ezen dolgozunk együtt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyerekeimre...meg cipőkre...meg táskákra...

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármi kikapcsol, ami a férjemmel és a gyerekeimmel közösen történik – még az esti tolltartó rendbetéteteleket is pihentetőnek érzem otthon. És újra elkezdtem naplót írni – papír alapú üres füzetbe – tollal – szerintem ez ismét nagyon menő és baromi jó kikapcsolódás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-15 13:10:00
2024 márciusában tovább emelkedtek a lakbérek, országosan 0,8, Budapesten 1,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex friss adataiból.
2024-04-15 10:10:10
A K&H kkv bizalmi index tavaly év végén látott javulása az idei első negyedévben ismét megtorpant: 4 pontos csökkenéssel mínusz10 ponton áll a mutató, ami így már közel két éve a negatív tartományban van.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS