Márton Katalin: A 3 év mindig MOST kezdődik

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 01. 23., 09:30

Egy jó erős, menő és humorral is fűszerezett HR szakmai blog még a terveim között van – mondta az Üzletemnek Márton Katalin, a Praktiker HR és CSR igazgatója.

Márton Katalin HR és CSR igazgató is tagja lett január 1-től a magyar tulajdonú Praktiker menedzsmentjének, mivel a HR terület és a társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet kap a jövőben a barkácsáruház-lánc életében. Katalin szerint fontos, hogy a munkahely adjon olyan lehetőséget, életstílust, amelyben a magánélet és a munka egyensúlya megvalósulhat. A Praktikernél presztízskérdést csinálnak abból, hogy a gyesen, gyeden lévő dolgozóik, az inaktív munkavállalók is részt vehessenek minden akciójukban. Márton Katalin férjezett, 3 kisgyermeke van. Korábban enteriőr-stylingot is tanult, így hobbija és hivatása kitűnően találkozik a Praktikernél. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 143. interjúja!.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi helyzetemet a jelenlegi feladataimat és azt a szabadságot, ahogy ezt a feladatot végezhetem.

Milyen távra tervez?

– Általában 3 éves ciklusokban bírok gondolkodni, eddig 3-4 évet töltöttem egy-egy munkahelyemen – itt is most kezdtem a 3. évet  – de most úgy érzem, hogy nagyjából 4-5 évre elegendő tervem, elképzelésem, ötletem simán van még.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy jó erős, menő és humorral is fűszerezett HR szakmai blog még a terveim között van. És előadóként is szívesen próbálgatom magam.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az összes eddigi főnököm nagy tanítómester volt – így vagy úgy. De a mostani ügyvezetőm (Karl-Heinz Keth – szerk.) közülük is kiemelkedik. De értékrendszerben a szüleim, a gyerekkori vívóedzőm, HR szakmai szempontból pedig Szűts Ildikó (ex-MP Zrt. HR vezérigazgató-helyettes), akik fontos példaképek.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Azzal, hogy 3 évig tudok számukra olyan izgalmas szakmai kihívásokat adni, amiért érdemes együtt dolgoznunk. És a 3 év mindig MOST kezdődik.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Influencer, na, influencer nagyon szívesen lennék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ebben nem vagyok tudatos – viszont spontán szépen épülnek ezek a kapcsolatok – ebben hiszek, nem az erőltetett menetben. De biztos, hogy továbbra is szívesebben leszek egy sokat nem ígérő péntek este inkább a családommal otthon, minthogy egy pusztán üzleti kapcsolatépítéssel kecsegtető esten/találkozón vegyek részt.

Mire sajnálja az idejét?

– Pusztán üzleti kapcsolatépítéssel kecsegtető esten/találkozón történő részvételre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Rosszindulattal és totojázással.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A gyerekeim iskolájában és óvodájában a szülői munkaközösség aktív tagja vagyok, egyik helyen vezetem is azt – nyilván ez a része öncélú, hiszen közvetlenül a gyerekeimnek segítek ezzel úgy, hogy támogatom az intézmények vezetőit és pedagógusait különböző projektek megvalósításában. Ezen kívül aktív pályaorientációs előadó vagyok és a Kapcsok Alapítvány kuratóriumának tagja, ez a szervezet SNI-s gyermekek fejlesztésének támogatására jött létre és ezen dolgozunk együtt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyerekeimre...meg cipőkre...meg táskákra...

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármi kikapcsol, ami a férjemmel és a gyerekeimmel közösen történik – még az esti tolltartó rendbetéteteleket is pihentetőnek érzem otthon. És újra elkezdtem naplót írni – papír alapú üres füzetbe – tollal – szerintem ez ismét nagyon menő és baromi jó kikapcsolódás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS