Málnay Barnabás: Rengeteg energiát ad a teendőim sokfélesége

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 06., 09:15

Elég gyakran fordul elő velem, hogy felülírja a sors a terveimet, és ezzel gyakrabban járok jól, mint rosszul. Ezért inkább minden ponton igyekszem készen állni mindenre, amit hoz a sors – mondta az Üzletemnek Málnay Barnabás, a Smartware.tech magvető kockázati tőkealap partnere.

Málnay Barnabás a hardver és IoT startupokra szakosodott Smartware.tech magvető kockázati tőkealap partnere, valamint a digitális innovációval és nemzetközi üzletfejlesztéssel foglalkozó pán-európai EIT Digital üzletfejlesztője. Napi munkavégzésének természetes velejárója az üzleti kapcsolatépítés, bár ez most kicsit nehezebb az offline világ visszahúzódása miatt. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 219. interjúja!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– A jelen pillanatban egyrészt az tölt el megelégedéssel, hogy a SmartWare.tech-nek erős, tizenkét cégből álló befektetési portfoliója van, amelyek közül bízom benne, hogy legalább két-három olyan siker születik majd, amire ráépülhet a SmartWare.tech következő alapja. Másrészt arra is büszke vagyok, hogy az EIT Digital üzletfejlesztőjeként európai szinten kiemelkedő scaleup cégek nemzetközi üzletfejlesztését tudom támogatni egy kiterjedt kapcsolati hálóval bíró nemzetközi csapat tagjaként. Harmadrészt több elsőrangú nagyvállalat innovációs, illetve startup programját segítettem külsős tanácsadóként az elmúlt években, köztük a Magyar Telekomét, az OTP-ét és jelenleg az Erste Bankét. Rengeteg energiát ad a teendőim sokfélesége és a kiváló emberek sokfélesége, akikkel a munkáim során kapcsolatba kerülök; úgy érzem, jobb helyen nem is lehetnék a karrieremben. Ugyanakkor azt is szeretném hinni, hogy szakadatlanul felfelé tart a karrierem, ezért a jövőben még ennél is jobb lesz nekem.

– Milyen távra tervez?

– Szoktam tervezni mindenféle távra, de őszintén szólva elég gyakran fordul elő velem, hogy felülírja a sors a terveimet, és ezzel gyakrabban járok jól, mint rosszul. Ezért inkább minden ponton igyekszem készen állni mindenre, amit hoz a sors, illetve alapozni a következő lépésekre.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A befektetői tevékenységem során volt már szerencsém hozzákötni a szekeremet olyan céghez, ami igazán jelentős értéknövekedést ért el a hozzám is köthető befektetési kör óta, és ennek nagyon örülök, de komoly hozamot realizáló, szívmelengető exitnek még nem voltam részese, márpedig az a végcél.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Családtagjaim, egyetemi tanáraim, munkatársaim, illetve magyar és külföldi tudósok, közéleti személyiségek és újságírók sora ötlik fel bennem a kérdés hallatán, szétfeszítené a kereteket, ha elkezdenék akár csak kicsit is belemenni a konkrétumokba.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem a saját motiváltságommal és szorgalmammal, és azzal, hogy a fontos dolgokban számíthatnak rám.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ételkritikus.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Természetes velejárója a napi munkavégzésemnek az üzleti kapcsolatépítés. Most ugyan kicsit nehezebb az offline világ visszahúzódása miatt.

– Mire sajnálja az idejét?

– A szükséges minimumnál hosszabb meetingekre (de nagyon), és az olyan emberekkel töltött időre, akik nem adnak, csak elvesznek.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Nem értékelem nagyra a következetlenséget, illetve azt, ha valaki nem tiszteli a szakmai hozzáértést, a tényeket, és a tudományos módszerekkel alátámasztott/valószínűsíthető igazságot.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Leginkább oktatói és szerkesztői munkákat szoktam önkéntes alapon vállalni, mostanában másra, többre nem nagyon van időm.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Finom ételekre, családi utazásokra, a pillanatnak szóló élményekre, sportra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A zene, az aktív sportolás, a zseniális művészeti alkotások befogadása és az önfeledt tanulás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS