Liptai Judit: Igyekszem megteremteni a kollégáimnak a kifutópályát a szárnyalásra

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 23., 10:00

Bármilyen szomorú az apropó, de a jelenlegi COVID-19 okozta válság is rengeteget tanít és fejleszt. Azt gondolom, hogy ez történelem, aminek részese lehetek most a management tagjaként – mondta az Üzletemnek Liptai Judit, a Danubius Hotels sales és marketing igazgatója.

Liptai Judit 2017-től a Danubius Hotels szállodavállalat felsővezetőségének tagjaként irányítja a cég értékesítési és marketing szervezetét. Feladatai közé tartozik a teljes portfólió értékesítése belföldön és külföldön, az értékesítési stratégia kialakítása, a szállodák üzleti pozíciójának erősítése a turizmus és a rendezvények területén is. Közvetlen vezetése alá tartozik a cég marketing és kommunikációs igazgatója és osztályai.

Sokéves tapasztalata segítségével nagyon sikeres értékesítési szervezetet épített fel, közel száz fős csapatot vezet. Szakmailag a céges szinten csapatban megvalósított feladatokra a legbüszkébb, így a Danubius konferencia és rendezvénykoncepciójára épülő Danubius me:- re.

Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 211. interjúja! 

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat: egy 48 éves cég managementjének tagja lenni, felelősségteljes kihívás és megtiszteltetés. Az elmúlt években rengeteg örömöt és sikert hozott nekem a cégnél zajló komoly átalakulás, valamint a néhány éve elkezdődött beruházási hullám, és rebranding folyamat. Bármilyen szomorú az apropó, de a jelenlegi COVID-19 okozta válság is rengeteget tanít és fejleszt – azt gondolom, hogy ez történelem, aminek részese lehetek most a management tagjaként.

– Milyen távra tervez?

– Középhosszú táv-rajongó vagyok. Todo listáimmal éves, havi terveimmel kikészítem a családom és a környezetem, a rövid távú spontenaitás nem az én műfajom. Hosszú távú terveimet pedig túl gyakran borította már fel az élet, így megtanultam: bár kellenek életre szóló tervek és célok, mindig készen kell állni arra, hogy holnaptól kifordítja a Sors a világom a négy sarkából.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Bár jelenleg nem túl rózsás a helyzetünk, mégis szeretném megélni a szállodaláncunk terjeszkedését külföldre, örömmel raknám össze csapatommal a sales marketing és kommunikációs stratégiáját egy bécsi, római vagy berlini Danubius szállodának. Nagyon szívesen rágcsálnám a ceruzám egy mallorcai vagy malagai resorthotel számai felett többletbevételi lehetőségek után kutakodva – nagy álmom újabb nemzetközi szállodák beintegrálása a Danubius Hotels családba. 

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Saját magamtól: önmagamnak bevallott és még feltárandó hibáim, mélypontjaim, néhány befuccsolt barátság vagy kapcsolat, eltékozolt lehetőségeim és feladott céljaim remek táptalaját adták az önreflexiónak és fejlődésemnek.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Őket kellene megkérdezni, nem tudom, ők hogyan élik meg velem az életet. Amit gondolok magamról, az az, hogy hiszek és megbízom bennük, látom az értékeiket és azokra koncentrálok, nem pedig a hiányosságokra. Igyekszem megteremteni nekik a kifutópályát a szárnyalásra, teret adni új dolgok kipróbálására, önálló döntésekre. Ha sikeresek, az az ő sikerük, ha nem jön össze valami, akkor a kudarc nagyja az enyém.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Kevés a hely felsorolni, mennyi mindenbe beleszagolnék, íme, néhány az elmúlt évek vágyaiból: lennék híres regényíró, olasz galériatulajdonos, kávézót és pitézőt üzemeltető cukrász és pék, ingatlanügynök vagy lakberendező, de szívesen eltöltenék német tanárként is pár évet a lányaim osztályában vagy bárhol az oktatásban. Egy a fontos, minőség, szépség és emberek vegyenek körül.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Figyelek, amikor beszélnek hozzám. Őszinte érdeklődéssel. Úgy, hogy nem a kapcsolatépítést helyezem fókuszba, hanem az embert, aki beszél hozzám. Ez annyira ritka manapság, hogy felengednek körülöttem, és egyszerre csak megvan a kapcsolat. Igen, ily módon a mennyiséget felülírja a minőség, de az évek engem igazolnak.

– Mire sajnálja az idejét?

– Cselekvés és változtatás igénye nélküli hosszas panaszáradatok meghallgatására, mások hanyagsága vagy igénytelen munkája okozta várakozásra, üres, valódi érdeklődés és őszinte érzelmek nélküli tartalmatlan beszélgetésekre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Felsővezető nő lévén, családdal, 2 kamasz gyerekkel az időm nagyon értékes számomra, minden egymásra épül, órára-percre be van osztva az életem, dühít, ha figyelmetlenségből önzésből az időmet rabolják vagy várakoztatnak. Ezen túl, nagyon zavar a gyengébbek (vagy annak tűnők) bántása, a kiszolgáltatottság kihasználása, a kicsinyesség, szerénytelenség és az arrogancia minden megnyilvánulása.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen feküdnék egy állatmenhely közepén hasamon kiskutyákkal, korrepetálnék hátrányos helyzetű gyerekeket, vagy bátorítanék szégyellős kamaszokat és elnyomott nőket, hogy vegyék kezükbe a sorsukat.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az otthonomra, vendégeimre, családomra, anyukámra, lányaim taníttatására, egy jó könyvre, egy finom csokira, egy utazásra vagy egy gyönyörű cipőre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szerencsére sok minden. A tenger látványa és illata. Nyári csendes hajnalok. Repterek. Időkorlát nélküli shopping. Egy jó könyv a teraszunkon ücsörögve. Reggeli kutyasétáltatás az erdőben a férjemmel. A téli pizsamás családi vasárnapok, késői reggelivel tejszínhabos kávéval, ropogó kandallóval és maratoni sorozatnézéssel. Egy margitszigeti kocogás, vagy egy csajos este barátnőimmel nyihogással és némi nyers pezsgővel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 16:48:45
A kormány július 1-jétől a természetes személyek kamatjövedelmét 13 százalék szociális hozzájárulási adóval is megterheli. Így a teljes adóteher már 28 százalékra hízik. A témával kapcsolatban számos tévhit kering, amelyeket a Bankmonitor szakértői igyekeznek tisztázni.
2023-06-07 15:18:20
Vonzó és társadalmilag megbecsült karrierútnak számít a vállalkozás Magyarországon, annak ellenére, hogy többen tartanak a kudarctól és jelentősen csökkent azok száma, akik jó lehetőségeket látnak a vállalkozásindításra – derül ki a Global Entrepreneurship Monitor frissen közzétett magyar adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS