Liptai Judit: Igyekszem megteremteni a kollégáimnak a kifutópályát a szárnyalásra

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 23., 10:00

Bármilyen szomorú az apropó, de a jelenlegi COVID-19 okozta válság is rengeteget tanít és fejleszt. Azt gondolom, hogy ez történelem, aminek részese lehetek most a management tagjaként – mondta az Üzletemnek Liptai Judit, a Danubius Hotels sales és marketing igazgatója.

Liptai Judit 2017-től a Danubius Hotels szállodavállalat felsővezetőségének tagjaként irányítja a cég értékesítési és marketing szervezetét. Feladatai közé tartozik a teljes portfólió értékesítése belföldön és külföldön, az értékesítési stratégia kialakítása, a szállodák üzleti pozíciójának erősítése a turizmus és a rendezvények területén is. Közvetlen vezetése alá tartozik a cég marketing és kommunikációs igazgatója és osztályai.

Sokéves tapasztalata segítségével nagyon sikeres értékesítési szervezetet épített fel, közel száz fős csapatot vezet. Szakmailag a céges szinten csapatban megvalósított feladatokra a legbüszkébb, így a Danubius konferencia és rendezvénykoncepciójára épülő Danubius me:- re.

Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 211. interjúja! 

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat: egy 48 éves cég managementjének tagja lenni, felelősségteljes kihívás és megtiszteltetés. Az elmúlt években rengeteg örömöt és sikert hozott nekem a cégnél zajló komoly átalakulás, valamint a néhány éve elkezdődött beruházási hullám, és rebranding folyamat. Bármilyen szomorú az apropó, de a jelenlegi COVID-19 okozta válság is rengeteget tanít és fejleszt – azt gondolom, hogy ez történelem, aminek részese lehetek most a management tagjaként.

– Milyen távra tervez?

– Középhosszú táv-rajongó vagyok. Todo listáimmal éves, havi terveimmel kikészítem a családom és a környezetem, a rövid távú spontenaitás nem az én műfajom. Hosszú távú terveimet pedig túl gyakran borította már fel az élet, így megtanultam: bár kellenek életre szóló tervek és célok, mindig készen kell állni arra, hogy holnaptól kifordítja a Sors a világom a négy sarkából.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Bár jelenleg nem túl rózsás a helyzetünk, mégis szeretném megélni a szállodaláncunk terjeszkedését külföldre, örömmel raknám össze csapatommal a sales marketing és kommunikációs stratégiáját egy bécsi, római vagy berlini Danubius szállodának. Nagyon szívesen rágcsálnám a ceruzám egy mallorcai vagy malagai resorthotel számai felett többletbevételi lehetőségek után kutakodva – nagy álmom újabb nemzetközi szállodák beintegrálása a Danubius Hotels családba. 

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Saját magamtól: önmagamnak bevallott és még feltárandó hibáim, mélypontjaim, néhány befuccsolt barátság vagy kapcsolat, eltékozolt lehetőségeim és feladott céljaim remek táptalaját adták az önreflexiónak és fejlődésemnek.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Őket kellene megkérdezni, nem tudom, ők hogyan élik meg velem az életet. Amit gondolok magamról, az az, hogy hiszek és megbízom bennük, látom az értékeiket és azokra koncentrálok, nem pedig a hiányosságokra. Igyekszem megteremteni nekik a kifutópályát a szárnyalásra, teret adni új dolgok kipróbálására, önálló döntésekre. Ha sikeresek, az az ő sikerük, ha nem jön össze valami, akkor a kudarc nagyja az enyém.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Kevés a hely felsorolni, mennyi mindenbe beleszagolnék, íme, néhány az elmúlt évek vágyaiból: lennék híres regényíró, olasz galériatulajdonos, kávézót és pitézőt üzemeltető cukrász és pék, ingatlanügynök vagy lakberendező, de szívesen eltöltenék német tanárként is pár évet a lányaim osztályában vagy bárhol az oktatásban. Egy a fontos, minőség, szépség és emberek vegyenek körül.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Figyelek, amikor beszélnek hozzám. Őszinte érdeklődéssel. Úgy, hogy nem a kapcsolatépítést helyezem fókuszba, hanem az embert, aki beszél hozzám. Ez annyira ritka manapság, hogy felengednek körülöttem, és egyszerre csak megvan a kapcsolat. Igen, ily módon a mennyiséget felülírja a minőség, de az évek engem igazolnak.

– Mire sajnálja az idejét?

– Cselekvés és változtatás igénye nélküli hosszas panaszáradatok meghallgatására, mások hanyagsága vagy igénytelen munkája okozta várakozásra, üres, valódi érdeklődés és őszinte érzelmek nélküli tartalmatlan beszélgetésekre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Felsővezető nő lévén, családdal, 2 kamasz gyerekkel az időm nagyon értékes számomra, minden egymásra épül, órára-percre be van osztva az életem, dühít, ha figyelmetlenségből önzésből az időmet rabolják vagy várakoztatnak. Ezen túl, nagyon zavar a gyengébbek (vagy annak tűnők) bántása, a kiszolgáltatottság kihasználása, a kicsinyesség, szerénytelenség és az arrogancia minden megnyilvánulása.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen feküdnék egy állatmenhely közepén hasamon kiskutyákkal, korrepetálnék hátrányos helyzetű gyerekeket, vagy bátorítanék szégyellős kamaszokat és elnyomott nőket, hogy vegyék kezükbe a sorsukat.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az otthonomra, vendégeimre, családomra, anyukámra, lányaim taníttatására, egy jó könyvre, egy finom csokira, egy utazásra vagy egy gyönyörű cipőre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szerencsére sok minden. A tenger látványa és illata. Nyári csendes hajnalok. Repterek. Időkorlát nélküli shopping. Egy jó könyv a teraszunkon ücsörögve. Reggeli kutyasétáltatás az erdőben a férjemmel. A téli pizsamás családi vasárnapok, késői reggelivel tejszínhabos kávéval, ropogó kandallóval és maratoni sorozatnézéssel. Egy margitszigeti kocogás, vagy egy csajos este barátnőimmel nyihogással és némi nyers pezsgővel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:40:00
A magyar vállalkozásoknak sok problémával kell manapság megküzdeniük, a legrosszabb azonban a bizonytalanság – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az ATV Start című műsorában.
2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.