Kulcsár Alexandra: Nem uralom a csapatomat, egy vagyok a teamben

Kulcsár Alexandra: Nem uralom a csapatomat, egy vagyok a teamben
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 03. 08., 13:41

Türelmesen és kitartóan képes vagyok éveket dolgozni egyetlen terv sikeres kivitelezéséért. Idén szeretnék könyvet írni az ERP rendszerek bevezetésének titkairól – mondta az Üzletemnek Kulcsár Alexandra, a Norex ERP Consulting Kft. cégvezető-tulajdonosa.

Kulcsár Alexandra 26 éve dolgozik az ERP (integrált vállalatirányítási rendszerek) területén. Cége csapat technológia- és szállító független ügyféloldali tanácsadással foglalkozik a közép és nagyvállalati szektorban, a gyártó cégektől kezdve a szolgáltató cégeken keresztül a gazdaság minden szegmensében. Alexandra évek óta publikál a témában a Computerworld ERP bloggereként, és a METU Excecutive MBA szakán is átadja tudását. 2022-ben elnyerte az „Év ERP tanácsadója” címet a Hungarian Business Awards eseményen. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 463. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem pozíciókban mérem az életemet, inkább az emberi visszajelzések a fontosak. A legnagyobb eredmény, amikor egy cégtulajdonos a saját barátainak, üzleti partnereinek ajánl, ez többet ér, mint a pénz vagy a hírnév. Például a Vajda Papír tulajdonosa személyesen hívott fel, hogy négy embertől kért ajánlást, hogy ki tud segíteni neki egy ERP projekt előkészítésében, és mind a négyen a Norex ERP Consultingot ajánlották.

Milyen távra tervez?

– Türelmes és kitartó vagyok, képes vagyok éveket dolgozni egyetlen terv sikeres kivitelezéséért. Azt gondolom, aki egy ilyen kis országban egy ilyen nich területen dolgozik, fontos, hogy erős morális és szakmai értékrend szerint éljen, hogy bátran tervezhessen hosszú távra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék idén könyvet írni az ERP rendszerek bevezetésének titkairól. Szeretnék sikeres cloud digitalizációs projektekben ügyfél oldali szakértőként dolgozni. A többi tervem még titkos, még nem árulhatom el.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteg ember inspirált, nagyon szerencsés vagyok: az Édesapám a folyamatos tanulásban abszolút példaképem, még 65 évesen is új szakmát tanult. A holisztikus szemléletet dr. Knoll Imre logisztika professzoromtól lestem el. A cikkeimhez Török Monika újságíró adta a legtöbb segítséget, éveken keresztül ő szerkesztette a cikkeimet. Hosszan tudnám folytatni a sort.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egy vagyok a teamben, nem uralom a csapatomat, teret engedek nekik a kísérletezésben, az újításban. Ugyanakkor mindig ott vagyok, ha kellek, ha gondjuk van, coacholom őket. És anyatigrisként védem őket, ha éppen arra van szükség.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Imádom az állatokat, főleg a kutyákat, szívesen lennék kutyakiképző vagy keresőkutyás segítő.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon szívesen járok informatikai és üzleti rendezvényekre, kimondottan női témájú konferenciákra, mastermind csoportokba.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretem, ha valaki elkésik egy találkozóról.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valakiben nincs tisztelet és nyitottság, hogy megértse mások szempontjait.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szentendrén élek, gyakran veszek részt jótékonysági gyűjtések szervezésében. Évek óta visszajárok a gödöllői egyetemre kkv gazdaságtan órákon arról beszélni, miért jó nőként vállalkozni. Örömmel foglalkoznék fiatal lányokkal, hogy legyen bátorságuk kipróbálni magukat új területeken.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jaj, az olasz cipőkre!!! Meg tanulásra és utazásra!

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretetteljes baráti beszélgetések egy jó vacsora mellett, salsázni a férjemmel, a tenger hangját hallgatni, sétálni a kutyáinkkal az erdőben – mindegyik óriási élmény számomra. Szerelmes vagyok az Életbe.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS