Kulcsár Alexandra: Nem uralom a csapatomat, egy vagyok a teamben

Kulcsár Alexandra: Nem uralom a csapatomat, egy vagyok a teamben
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 03. 08., 13:41

Türelmesen és kitartóan képes vagyok éveket dolgozni egyetlen terv sikeres kivitelezéséért. Idén szeretnék könyvet írni az ERP rendszerek bevezetésének titkairól – mondta az Üzletemnek Kulcsár Alexandra, a Norex ERP Consulting Kft. cégvezető-tulajdonosa.

Kulcsár Alexandra 26 éve dolgozik az ERP (integrált vállalatirányítási rendszerek) területén. Cége csapat technológia- és szállító független ügyféloldali tanácsadással foglalkozik a közép és nagyvállalati szektorban, a gyártó cégektől kezdve a szolgáltató cégeken keresztül a gazdaság minden szegmensében. Alexandra évek óta publikál a témában a Computerworld ERP bloggereként, és a METU Excecutive MBA szakán is átadja tudását. 2022-ben elnyerte az „Év ERP tanácsadója” címet a Hungarian Business Awards eseményen. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 463. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem pozíciókban mérem az életemet, inkább az emberi visszajelzések a fontosak. A legnagyobb eredmény, amikor egy cégtulajdonos a saját barátainak, üzleti partnereinek ajánl, ez többet ér, mint a pénz vagy a hírnév. Például a Vajda Papír tulajdonosa személyesen hívott fel, hogy négy embertől kért ajánlást, hogy ki tud segíteni neki egy ERP projekt előkészítésében, és mind a négyen a Norex ERP Consultingot ajánlották.

Milyen távra tervez?

– Türelmes és kitartó vagyok, képes vagyok éveket dolgozni egyetlen terv sikeres kivitelezéséért. Azt gondolom, aki egy ilyen kis országban egy ilyen nich területen dolgozik, fontos, hogy erős morális és szakmai értékrend szerint éljen, hogy bátran tervezhessen hosszú távra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék idén könyvet írni az ERP rendszerek bevezetésének titkairól. Szeretnék sikeres cloud digitalizációs projektekben ügyfél oldali szakértőként dolgozni. A többi tervem még titkos, még nem árulhatom el.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteg ember inspirált, nagyon szerencsés vagyok: az Édesapám a folyamatos tanulásban abszolút példaképem, még 65 évesen is új szakmát tanult. A holisztikus szemléletet dr. Knoll Imre logisztika professzoromtól lestem el. A cikkeimhez Török Monika újságíró adta a legtöbb segítséget, éveken keresztül ő szerkesztette a cikkeimet. Hosszan tudnám folytatni a sort.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egy vagyok a teamben, nem uralom a csapatomat, teret engedek nekik a kísérletezésben, az újításban. Ugyanakkor mindig ott vagyok, ha kellek, ha gondjuk van, coacholom őket. És anyatigrisként védem őket, ha éppen arra van szükség.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Imádom az állatokat, főleg a kutyákat, szívesen lennék kutyakiképző vagy keresőkutyás segítő.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon szívesen járok informatikai és üzleti rendezvényekre, kimondottan női témájú konferenciákra, mastermind csoportokba.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretem, ha valaki elkésik egy találkozóról.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valakiben nincs tisztelet és nyitottság, hogy megértse mások szempontjait.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szentendrén élek, gyakran veszek részt jótékonysági gyűjtések szervezésében. Évek óta visszajárok a gödöllői egyetemre kkv gazdaságtan órákon arról beszélni, miért jó nőként vállalkozni. Örömmel foglalkoznék fiatal lányokkal, hogy legyen bátorságuk kipróbálni magukat új területeken.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jaj, az olasz cipőkre!!! Meg tanulásra és utazásra!

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretetteljes baráti beszélgetések egy jó vacsora mellett, salsázni a férjemmel, a tenger hangját hallgatni, sétálni a kutyáinkkal az erdőben – mindegyik óriási élmény számomra. Szerelmes vagyok az Életbe.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS