Kulcsár Alexandra: Nem uralom a csapatomat, egy vagyok a teamben

Kulcsár Alexandra: Nem uralom a csapatomat, egy vagyok a teamben
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 03. 08., 13:41

Türelmesen és kitartóan képes vagyok éveket dolgozni egyetlen terv sikeres kivitelezéséért. Idén szeretnék könyvet írni az ERP rendszerek bevezetésének titkairól – mondta az Üzletemnek Kulcsár Alexandra, a Norex ERP Consulting Kft. cégvezető-tulajdonosa.

Kulcsár Alexandra 26 éve dolgozik az ERP (integrált vállalatirányítási rendszerek) területén. Cége csapat technológia- és szállító független ügyféloldali tanácsadással foglalkozik a közép és nagyvállalati szektorban, a gyártó cégektől kezdve a szolgáltató cégeken keresztül a gazdaság minden szegmensében. Alexandra évek óta publikál a témában a Computerworld ERP bloggereként, és a METU Excecutive MBA szakán is átadja tudását. 2022-ben elnyerte az „Év ERP tanácsadója” címet a Hungarian Business Awards eseményen. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 463. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem pozíciókban mérem az életemet, inkább az emberi visszajelzések a fontosak. A legnagyobb eredmény, amikor egy cégtulajdonos a saját barátainak, üzleti partnereinek ajánl, ez többet ér, mint a pénz vagy a hírnév. Például a Vajda Papír tulajdonosa személyesen hívott fel, hogy négy embertől kért ajánlást, hogy ki tud segíteni neki egy ERP projekt előkészítésében, és mind a négyen a Norex ERP Consultingot ajánlották.

Milyen távra tervez?

– Türelmes és kitartó vagyok, képes vagyok éveket dolgozni egyetlen terv sikeres kivitelezéséért. Azt gondolom, aki egy ilyen kis országban egy ilyen nich területen dolgozik, fontos, hogy erős morális és szakmai értékrend szerint éljen, hogy bátran tervezhessen hosszú távra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék idén könyvet írni az ERP rendszerek bevezetésének titkairól. Szeretnék sikeres cloud digitalizációs projektekben ügyfél oldali szakértőként dolgozni. A többi tervem még titkos, még nem árulhatom el.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteg ember inspirált, nagyon szerencsés vagyok: az Édesapám a folyamatos tanulásban abszolút példaképem, még 65 évesen is új szakmát tanult. A holisztikus szemléletet dr. Knoll Imre logisztika professzoromtól lestem el. A cikkeimhez Török Monika újságíró adta a legtöbb segítséget, éveken keresztül ő szerkesztette a cikkeimet. Hosszan tudnám folytatni a sort.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egy vagyok a teamben, nem uralom a csapatomat, teret engedek nekik a kísérletezésben, az újításban. Ugyanakkor mindig ott vagyok, ha kellek, ha gondjuk van, coacholom őket. És anyatigrisként védem őket, ha éppen arra van szükség.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Imádom az állatokat, főleg a kutyákat, szívesen lennék kutyakiképző vagy keresőkutyás segítő.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon szívesen járok informatikai és üzleti rendezvényekre, kimondottan női témájú konferenciákra, mastermind csoportokba.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretem, ha valaki elkésik egy találkozóról.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valakiben nincs tisztelet és nyitottság, hogy megértse mások szempontjait.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szentendrén élek, gyakran veszek részt jótékonysági gyűjtések szervezésében. Évek óta visszajárok a gödöllői egyetemre kkv gazdaságtan órákon arról beszélni, miért jó nőként vállalkozni. Örömmel foglalkoznék fiatal lányokkal, hogy legyen bátorságuk kipróbálni magukat új területeken.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jaj, az olasz cipőkre!!! Meg tanulásra és utazásra!

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretetteljes baráti beszélgetések egy jó vacsora mellett, salsázni a férjemmel, a tenger hangját hallgatni, sétálni a kutyáinkkal az erdőben – mindegyik óriási élmény számomra. Szerelmes vagyok az Életbe.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.
2023-03-21 12:13:16
Februárban a DataHouse előzetes adatai szerint 64 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami ugyan 4 százalékkal alatta marad a januári 67 700-as mennyiségnek, ám ha a naptárhatással korrigálunk, ez az érték mintegy 70 ezres átlagos havi darabszámnak felel meg.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS