Kárpáti Zsolt: Sokat dolgozunk azon, hogy a szakmánk legjobbja legyünk

Kárpáti Zsolt: Sokat dolgozunk azon, hogy a szakmánk legjobbja legyünk
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 12. 07., 11:10

Fontos, hogy a célokhoz vezető úton legyenek mérföldkövek, amelyek elérésekor ünnepeljük meg a sikereinket – mondta az Üzletemnek Kárpáti Zsolt, VECTRA-LINE Plus Kft. ügyvezető igazgatója.

Kárpáti Zsolt annak idején sokat tanult a cégalapítóktól, akik lehetővé tették, hogy a menedzsment kivásárlásával családi tulajdonba kerüljön a vállalkozás. Olyan munkatársakkal dolgoznak, akiknek a munkája értéket teremt. A cég elkötelezte magát az óvodások életminőségének javítása mellett: támogatják a kisgyermekek rajz- és íráskészségének fejlődését. Nagy hangsúlyt fektetnek az iskolaszerek forgalmazására is, ez szezonálisan 3-4 ezer termék kínálatát jelenti. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 501. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A VECTRA-LINE mogyoródi iroda-, és raktárcsarnok beruházásának megvalósítását: közel három évig tartott a telek megvásárlásától a használatbavételig. A legnehezebb időkben 2020. tavaszán a Covid kezdetén kezdtük a beruházást a telekvásárlással, és 2023-ban fejeztük be, egy olyan időszakot átölelve, amikor alapanyaghiány és egekbe szökő árak jellemezték az építőipart.

– Milyen távra tervez?

– 5 éves ciklusokban gondolkodunk, 2028-ig szólnak a terveink. Fontos, hogy a célokhoz vezető úton legyenek mérföldkövek, amelyeket, ha elérünk, ünnepeljük meg a sikereinket, és ismerjük el az eredményeinket!

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az, hogy tartósan dobogós helyet foglaljunk el az irodaellátási piacon.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szinte pályakezdőként, 1998-ban az Office Depot-ban kezdtem a pályafutásomat – sokat köszönhetek azoknak a vezetőknek, akik felépítették az Office Depot-ot Magyarországon. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan időszakban volt részem megismerni egy nemzetközi cég működését, amikor az ország még nem tudta, mi az, hogy bevásárlóközpont és áruházlánc. Sokat tanultam a VECTRA-LINE alapítóitól, akik lehetővé tették, hogy managementkivásárlással a családom tulajdonába kerüljön az immáron 29 éves cég.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Annak a sikernek a gondolatával, hogy valami nagyot alkothatunk együtt. Sokat dolgozunk azon, hogy a szakmánk legjobbja legyünk. Olyan munkatársakkal dolgozunk, akiknek értéket teremt a munkája, mert amit nap, mint nap csinálnak, az értelmet nyer, a vevői elégedettség pedig visszaigazolja a munkájukat.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha pályát kellene váltanom, akkor a megszerzett tudásomat talán a kkv szektor szereplőinek adnám át.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti klubba, találkozókra, tréningekre járok. Igyekszem a vevőinkkel és a beszállítónkkal is olyan kapcsolatot ápolni, hogy hiteles visszajelzést kapjunk a munkánkról, aminek a tapasztalatait be tudjuk építeni a működésünkbe.

– Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges adminisztrációra és minden olyan felesleges tevékenységre, ami nem a jövőbe mutató.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A rosszindulattal és a leértékeléssel.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nehéz sorsú gyerekeket segítenék iskolaszerrel.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A magánéletben a családom egészégére és az élményeinkre. A munkában a tanulásra, a cég jobb működésére, a folyamataink optimalizálására és az adminisztráció csökkentésére irányuló fejlesztésekre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családi nyaralások és a szaunázás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS