Károly Róbert: Megtisztelő feladat lenne, ha taníthatnék

Károly Róbert: Megtisztelő feladat lenne, ha taníthatnék
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 02. 04., 09:41

A tervezés mellett talán az a legfontosabb, hogy jól tudjunk alkalmazkodni a mindenkori helyzethez – mondta az Üzletemnek Károly Róbert közgazdász, PR szakértő, marketing tanácsadó, a Károly Róbert PR & Marketing alapítója.

Károly Róbert kommunikációs, PR és marketing területen 2017-től tevékenykedik aktívan, azonban már ezt megelőzően is végzett a szektorhoz kapcsolódó részfeladatokat. A Budapesti Metropolitan Egyetem kereskedelem és marketing szakán szerzett közgazdász diplomát reklám és PR specializáción, kiváló minősítésű államvizsgával. A Magyar Public Relations Szövetség teljes jogú egyéni tagja. Jelenleg elsősorban PR, de igény esetén teljes körű integrált marketingkommunikációs feladatok ellátásában is számíthatnak rá partnerei. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 381. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem tudnék egy konkrét alkalmat megnevezni, hiszen számos életesemény hozzájárult ahhoz, ahol most tartok. Azzal foglalkozom, amit tanultam, így a gyakorlati ismereteimet felsőoktatási szintű elméleti tudás is kiegészíti. Korábban többek között különböző ügynökségeknél is rutint szereztem, jelenleg pedig közvetlenül segítem a partnereim kommunikációját. Szeretem, amit csinálok, ebből kifolyólag minden egyes olyan pillanat, amikor az ügyfél boldog, az engem is örömmel tölt el.

Milyen távra tervez?

– Szeretek rövid- és hosszú távra egyaránt tervezni, azonban a jövő sokszor kiszámíthatatlan. Gondoljunk csak az elmúlt időszak talán legbefolyásolóbb eseményére, a koronavírus-járványra. A megjelenése előtt senki nem gondolta volna, hogy ilyen manapság megtörténhet. Éppen ezért a tervezés mellett talán az a legfontosabb, hogy jól tudjunk alkalmazkodni a mindenkori helyzethez.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagy megelégedésemre szolgálna, ha én is a szakma elismert szereplőjévé válhatnék. Nemcsak önmegvalósítás miatt, de szeretnék jó mintával szolgálni a jövő generációi számára. A nagyszüleim például amellett, hogy kutatóorvosként dolgoztak, rendszeresen előadtak egyetemeken. Az oktatás és a fiatalabb generációk segítése szerintem tőlem sem állna távol, és ez nagyon megtisztelő feladat lenne.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmai szempontból nagyon sokat köszönhetek a Budapesti Metropolitan Egyetemnek, amelynek számos vezetője és oktatója meghatározó hatást gyakorolt rám. Beleértve Papp-Váry Árpád tanár urat is, az egyetem dékánját, akinek anno már az első előadását hallgatva rájöttem, hogy jól választottam szakmát. Ráadásul a tanulás állandó folyamat, így rendre megismerek olyanokat, akiktől értékes gondolatokat, visszajelzéseket tudok a magamévá tenni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Jelenleg nem a szó szoros értelmében vett kollégákkal, inkább partnerekkel foglalkozom. Így az elvárt munkaminőség és a motiváció is jobban fenntartható. Fontos azonban a megbecsülés és az elismerés, hiszen ezek mindenkinek jól esnek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Az olyan kreatív szakmákat is közelinek érzem magamhoz, mint a grafikus vagy a fotós, azonban akár egy gasztronómiai vállalkozást sem tartanék elképzelhetetlennek.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ma már számos módon lehet új kapcsolatokat teremteni. Hálás vagyok azoknak, akik ajánlanak engem, örömmel veszek minden megkeresést, de természetesen szakmai rendezvényeken és kiállításokon is részt veszek. Hosszú távú együttműködés esetén meghatározó számomra a partner személyisége, valamint az, hogy gördülékeny legyen vele a kommunikáció.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően mindenre szívesen szánok időt, ami hasznos lehet. Ilyenkor bízom benne, hogy az adott tevékenységre fordított időm, ha nem is azonnal, de hosszú távon megtérül.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szerintem többnyire türelmes ember vagyok, ugyanakkor például hazugsággal és szakmaiatlansággal fel lehet bosszantani. Úgy gondolom, hogy bár a szakmámban sokat lehet fejlődni gyakorlatorientáltan, a magas színvonalú munkához már elengedhetetlen a megfelelő szintű elméleti szakismeretek megléte is.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nagyon megtisztelő lenne, ha tudásátadással segíthetném a jövő generációit. Legyen szó akár oktatói munkáról vagy mentorálásról.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra és élményszerzésre. Fontosnak tartom, hogy az ismereteimet folyamatosan bővítsem és frissen tartsam. Természetesen szeretek élményeket is szerezni, ez lehet egy utazás vagy gasztronómiai, például egy egyszerű szabadtéri sütögetős élmény is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Nagyon sokoldalú személyiségnek tartom magam, így a munkám mellett számos dologgal foglalkozom. Szeretek utazni, autót vezetni, grillezni, filmezni és olvasni. Kedvelek bizonyos téli és nyári sportokat, de a legújabb tech kütyük is sokszor lekötnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-11-27 19:00:33
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS