Károly Róbert: Megtisztelő feladat lenne, ha taníthatnék

Károly Róbert: Megtisztelő feladat lenne, ha taníthatnék
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 02. 04., 09:41

A tervezés mellett talán az a legfontosabb, hogy jól tudjunk alkalmazkodni a mindenkori helyzethez – mondta az Üzletemnek Károly Róbert közgazdász, PR szakértő, marketing tanácsadó, a Károly Róbert PR & Marketing alapítója.

Károly Róbert kommunikációs, PR és marketing területen 2017-től tevékenykedik aktívan, azonban már ezt megelőzően is végzett a szektorhoz kapcsolódó részfeladatokat. A Budapesti Metropolitan Egyetem kereskedelem és marketing szakán szerzett közgazdász diplomát reklám és PR specializáción, kiváló minősítésű államvizsgával. A Magyar Public Relations Szövetség teljes jogú egyéni tagja. Jelenleg elsősorban PR, de igény esetén teljes körű integrált marketingkommunikációs feladatok ellátásában is számíthatnak rá partnerei. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 381. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem tudnék egy konkrét alkalmat megnevezni, hiszen számos életesemény hozzájárult ahhoz, ahol most tartok. Azzal foglalkozom, amit tanultam, így a gyakorlati ismereteimet felsőoktatási szintű elméleti tudás is kiegészíti. Korábban többek között különböző ügynökségeknél is rutint szereztem, jelenleg pedig közvetlenül segítem a partnereim kommunikációját. Szeretem, amit csinálok, ebből kifolyólag minden egyes olyan pillanat, amikor az ügyfél boldog, az engem is örömmel tölt el.

Milyen távra tervez?

– Szeretek rövid- és hosszú távra egyaránt tervezni, azonban a jövő sokszor kiszámíthatatlan. Gondoljunk csak az elmúlt időszak talán legbefolyásolóbb eseményére, a koronavírus-járványra. A megjelenése előtt senki nem gondolta volna, hogy ilyen manapság megtörténhet. Éppen ezért a tervezés mellett talán az a legfontosabb, hogy jól tudjunk alkalmazkodni a mindenkori helyzethez.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagy megelégedésemre szolgálna, ha én is a szakma elismert szereplőjévé válhatnék. Nemcsak önmegvalósítás miatt, de szeretnék jó mintával szolgálni a jövő generációi számára. A nagyszüleim például amellett, hogy kutatóorvosként dolgoztak, rendszeresen előadtak egyetemeken. Az oktatás és a fiatalabb generációk segítése szerintem tőlem sem állna távol, és ez nagyon megtisztelő feladat lenne.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmai szempontból nagyon sokat köszönhetek a Budapesti Metropolitan Egyetemnek, amelynek számos vezetője és oktatója meghatározó hatást gyakorolt rám. Beleértve Papp-Váry Árpád tanár urat is, az egyetem dékánját, akinek anno már az első előadását hallgatva rájöttem, hogy jól választottam szakmát. Ráadásul a tanulás állandó folyamat, így rendre megismerek olyanokat, akiktől értékes gondolatokat, visszajelzéseket tudok a magamévá tenni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Jelenleg nem a szó szoros értelmében vett kollégákkal, inkább partnerekkel foglalkozom. Így az elvárt munkaminőség és a motiváció is jobban fenntartható. Fontos azonban a megbecsülés és az elismerés, hiszen ezek mindenkinek jól esnek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Az olyan kreatív szakmákat is közelinek érzem magamhoz, mint a grafikus vagy a fotós, azonban akár egy gasztronómiai vállalkozást sem tartanék elképzelhetetlennek.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ma már számos módon lehet új kapcsolatokat teremteni. Hálás vagyok azoknak, akik ajánlanak engem, örömmel veszek minden megkeresést, de természetesen szakmai rendezvényeken és kiállításokon is részt veszek. Hosszú távú együttműködés esetén meghatározó számomra a partner személyisége, valamint az, hogy gördülékeny legyen vele a kommunikáció.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően mindenre szívesen szánok időt, ami hasznos lehet. Ilyenkor bízom benne, hogy az adott tevékenységre fordított időm, ha nem is azonnal, de hosszú távon megtérül.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szerintem többnyire türelmes ember vagyok, ugyanakkor például hazugsággal és szakmaiatlansággal fel lehet bosszantani. Úgy gondolom, hogy bár a szakmámban sokat lehet fejlődni gyakorlatorientáltan, a magas színvonalú munkához már elengedhetetlen a megfelelő szintű elméleti szakismeretek megléte is.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nagyon megtisztelő lenne, ha tudásátadással segíthetném a jövő generációit. Legyen szó akár oktatói munkáról vagy mentorálásról.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra és élményszerzésre. Fontosnak tartom, hogy az ismereteimet folyamatosan bővítsem és frissen tartsam. Természetesen szeretek élményeket is szerezni, ez lehet egy utazás vagy gasztronómiai, például egy egyszerű szabadtéri sütögetős élmény is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Nagyon sokoldalú személyiségnek tartom magam, így a munkám mellett számos dologgal foglalkozom. Szeretek utazni, autót vezetni, grillezni, filmezni és olvasni. Kedvelek bizonyos téli és nyári sportokat, de a legújabb tech kütyük is sokszor lekötnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS