Károly Róbert: Megtisztelő feladat lenne, ha taníthatnék

Károly Róbert: Megtisztelő feladat lenne, ha taníthatnék
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 02. 04., 09:41

A tervezés mellett talán az a legfontosabb, hogy jól tudjunk alkalmazkodni a mindenkori helyzethez – mondta az Üzletemnek Károly Róbert közgazdász, PR szakértő, marketing tanácsadó, a Károly Róbert PR & Marketing alapítója.

Károly Róbert kommunikációs, PR és marketing területen 2017-től tevékenykedik aktívan, azonban már ezt megelőzően is végzett a szektorhoz kapcsolódó részfeladatokat. A Budapesti Metropolitan Egyetem kereskedelem és marketing szakán szerzett közgazdász diplomát reklám és PR specializáción, kiváló minősítésű államvizsgával. A Magyar Public Relations Szövetség teljes jogú egyéni tagja. Jelenleg elsősorban PR, de igény esetén teljes körű integrált marketingkommunikációs feladatok ellátásában is számíthatnak rá partnerei. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 381. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem tudnék egy konkrét alkalmat megnevezni, hiszen számos életesemény hozzájárult ahhoz, ahol most tartok. Azzal foglalkozom, amit tanultam, így a gyakorlati ismereteimet felsőoktatási szintű elméleti tudás is kiegészíti. Korábban többek között különböző ügynökségeknél is rutint szereztem, jelenleg pedig közvetlenül segítem a partnereim kommunikációját. Szeretem, amit csinálok, ebből kifolyólag minden egyes olyan pillanat, amikor az ügyfél boldog, az engem is örömmel tölt el.

Milyen távra tervez?

– Szeretek rövid- és hosszú távra egyaránt tervezni, azonban a jövő sokszor kiszámíthatatlan. Gondoljunk csak az elmúlt időszak talán legbefolyásolóbb eseményére, a koronavírus-járványra. A megjelenése előtt senki nem gondolta volna, hogy ilyen manapság megtörténhet. Éppen ezért a tervezés mellett talán az a legfontosabb, hogy jól tudjunk alkalmazkodni a mindenkori helyzethez.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagy megelégedésemre szolgálna, ha én is a szakma elismert szereplőjévé válhatnék. Nemcsak önmegvalósítás miatt, de szeretnék jó mintával szolgálni a jövő generációi számára. A nagyszüleim például amellett, hogy kutatóorvosként dolgoztak, rendszeresen előadtak egyetemeken. Az oktatás és a fiatalabb generációk segítése szerintem tőlem sem állna távol, és ez nagyon megtisztelő feladat lenne.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmai szempontból nagyon sokat köszönhetek a Budapesti Metropolitan Egyetemnek, amelynek számos vezetője és oktatója meghatározó hatást gyakorolt rám. Beleértve Papp-Váry Árpád tanár urat is, az egyetem dékánját, akinek anno már az első előadását hallgatva rájöttem, hogy jól választottam szakmát. Ráadásul a tanulás állandó folyamat, így rendre megismerek olyanokat, akiktől értékes gondolatokat, visszajelzéseket tudok a magamévá tenni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Jelenleg nem a szó szoros értelmében vett kollégákkal, inkább partnerekkel foglalkozom. Így az elvárt munkaminőség és a motiváció is jobban fenntartható. Fontos azonban a megbecsülés és az elismerés, hiszen ezek mindenkinek jól esnek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Az olyan kreatív szakmákat is közelinek érzem magamhoz, mint a grafikus vagy a fotós, azonban akár egy gasztronómiai vállalkozást sem tartanék elképzelhetetlennek.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ma már számos módon lehet új kapcsolatokat teremteni. Hálás vagyok azoknak, akik ajánlanak engem, örömmel veszek minden megkeresést, de természetesen szakmai rendezvényeken és kiállításokon is részt veszek. Hosszú távú együttműködés esetén meghatározó számomra a partner személyisége, valamint az, hogy gördülékeny legyen vele a kommunikáció.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően mindenre szívesen szánok időt, ami hasznos lehet. Ilyenkor bízom benne, hogy az adott tevékenységre fordított időm, ha nem is azonnal, de hosszú távon megtérül.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szerintem többnyire türelmes ember vagyok, ugyanakkor például hazugsággal és szakmaiatlansággal fel lehet bosszantani. Úgy gondolom, hogy bár a szakmámban sokat lehet fejlődni gyakorlatorientáltan, a magas színvonalú munkához már elengedhetetlen a megfelelő szintű elméleti szakismeretek megléte is.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nagyon megtisztelő lenne, ha tudásátadással segíthetném a jövő generációit. Legyen szó akár oktatói munkáról vagy mentorálásról.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra és élményszerzésre. Fontosnak tartom, hogy az ismereteimet folyamatosan bővítsem és frissen tartsam. Természetesen szeretek élményeket is szerezni, ez lehet egy utazás vagy gasztronómiai, például egy egyszerű szabadtéri sütögetős élmény is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Nagyon sokoldalú személyiségnek tartom magam, így a munkám mellett számos dologgal foglalkozom. Szeretek utazni, autót vezetni, grillezni, filmezni és olvasni. Kedvelek bizonyos téli és nyári sportokat, de a legújabb tech kütyük is sokszor lekötnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-29 09:10:00
2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS