Karaszi Csaba: Értékteremtő gasztro vállalkozásban dolgozunk

2018. 12. 17., 10:00

Szeretném hinni, hogy Magyarországon is lehetséges a feltörekvő Y és Z generációnak sikeres pályát befutnia – mondja az Üzletemnek adott interjúban Karaszi Csaba, a DiningHour megálmodója és társalapítója.

Tanult a hollandiai Tilburg egyetemén, és tanult itthon mesterszakácsoktól. Karaszi Csaba nem kevesebbet tűzött ki maga elé, minthogy legsikeresebb „főfogása”, a DiningHour az éttermi vendéglátás booking.com-jává váljon. (A DiningHour a repülőjegyfoglaláshoz hasonló rendszerben, az éttermek csúcsidőszakán kívüli órákra kínál olcsóbb ételeket. Erről szóló cikkünket ITT olvashatja.)Karaszi Csaba atovábbi terveiről is beszélt az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A DiningHour elindítására nagyon büszke vagyok. Örömmel tölt el, hogy egy nemzetközi csapat és egy nemzetközi fejlesztés aktív tagja lehetek Magyarországon. Minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a DiningHour értéket teremtő és gasztronómiai élményeket nyújtó vállalkozás legyen, melyben minden szereplő megtalálhatja a maga elégedettségét.

– Milyen távra tervez?
– Mindenféleképp hosszú távra. Véleményem szerint egy projekt létrehozása, beindítása és megvalósítása erőfeszítést és hosszú távú gondolkodást igényel. Lelkesít a DiningHour alapgondolata, és ez erőt ad a mindennapi kihívások leküzdéséhez.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?
– A DiningHour-t az éttermi vendéglátás booking.com-jává tenni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?
– Szerencsésnek mondhatom magam, mert sok nagy tudású szakemberrel találkoztam, mind a gazdasági élet, mind a gasztronómia területén. Nehéz lenne őket felsorolni. Hasznosak voltak az egyetemi évek, a budapesti Corvinus, illetve a hollandiai Tilburg egyetemen. Ezt követően a Mesterszakács című sikeres TV műsor 2. helyezettjeként, sztár séfektől tanulhattam. Mindemellett a dolgos hétköznapok is elvezettek jó néhány, példakép értékű minta megtapasztalásához.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?
– Szeretném hinni, hogy Magyarországon is lehetséges a feltörekvő Y és Z generációnak sikeres pályát befutnia.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?
– A digitális technológia és az online tér lehetőségeit ma még elképzelni sem tudjuk. Szeretnék én is részese lenni az előttünk álló újításoknak és újdonságoknak.

Mivel lehet Magyarországon „őrültbe kergetni” a vállalkozót?
– A sok törvényi és bürokratikus előírás egyrészt védi a vállalkozókat, de kétségtelen, hogy jelentős munkaidő-veszteséget jelent az ezekkel való bajlódás és megfelelés.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?
– Hiszek a kommunikáció és a személyes kapcsolatépítés erejében.

Mire sajnálja az időt?
– Nem lelkesedek a hivatalos ügyek intézéséért, ennek ellenére igyekszem értelmet keresni minden feladatban, amivel összetalálkozom.

Mire nem sajnálja a pénzt?
– Önfejlesztésre és önképzésre igyekszem mindig a lehetőségeimnek megfelelően befektetni. Emellett minőségi ételekre és gasztronómiára is szívesen költök. Hiszek abban, hogy jelentősen meghatároz bennünket minden, amit tanulunk vagy elolvasunk; hatnak ránk a barátaink, sőt, még az étkezésünk is.

Milyen célra, kiknek adakozna?
– A környezetünk védelme kiemelten fontos számomra. Elszomorít, hogy kiapadhatatlan forrásként tekintünk sok alapanyagra és természeti kincsre. Feleségemmel ezért szívügyünk a fenntarthatóság és a permakultúrás gazdálkodás népszerűsítése. Véleményem szerint egy kis odafigyeléssel - ha van egy kis kertecskénk – akár otthon is megtermelhetjük magunknak étkezési alapanyagaink jelentős részét, teljesen vegyszermentesen.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Legjobban a feleségemmel és a kislányommal eltöltött idő az, ami feltölt. Nagyon szeretem a családomat – szeretünk közösen főzni, finomakat enni, étterembe és piacra járni. Ráadásul sok barátunk is van, akikkel ezekben az időtöltésekben osztozkodhatunk.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS