Kántor András Ferenc: Nálunk nincs „B” terv, az „A” terv feladataira koncentrálunk

Kántor András Ferenc: Nálunk nincs „B” terv, az „A” terv feladataira koncentrálunk
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 11. 21., 09:10

Mindig vonzott a repülés, a légi irányítás, a repterek informatikai rendszerei – mondta az Üzletemnek Kántor András Ferenc, a K&H Bankkártya-fejlesztési Csoportjának vezetője.

Kántor András Ferencet választották idén az Év innovátorának. 12 éve kötelezte el magát bankkártyával kapcsolatos fejlesztéseknek. Nevéhez több, telefonon, okosórán, fitness karkötőn megvalósított digitális fizetési megoldás kötődik. Szakértelmének köszönhető, hogy a K&H Bank az európai kártyakibocsátók között elsőként tudott adott okosórákra fizetési lehetőséget bevezetni. Sokszor nagyon szoros határidőkkel dolgoznak, mint mondja: „a csapatom nélkül félkarú óriás lennék”. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 498. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A mostani időszakot, hiszen a K&H-nál piacvezető fizetési megoldásokon dolgozom, valamint idén nekem ítélték a HTE Fekete László-díjat, amely hatalmas szakmai elismerés jelent nekem.

– Milyen távra tervez?

– Hosszútávra, a következő 5-10 évben továbbra is ezen a területen, ebben az irányban szeretnék fejlődni. Úgy gondolom, hogy a bankkártyás fizetés fejlesztése rengeteg kiaknázatlan területet rejt.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Minél nagyobb elmélyülés a bankkártya világában, ezt követően pedig tudásátadással szeretnék foglalkozni konferenciák és kutatás keretein belül.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai közösségemtől, beleértve saját K&H-s munkatársaimat, valamint más cégek szakértőit.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Azzal, hogy nincs „B” terv. „A” terv van, arra összpontosítunk, hogy megoldást találjunk rá.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindig is vonzott a repülés, a légi irányítás, valamint repterek informatikai rendszerei. Szakmán kívül a vendéglátás világa vonz, el tudnám képzelni magam egy idilli szőlőbirtok és egy vendégház vezetőjeként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti kapcsolatokra nincs igazán szükségem, viszont szakmai kapcsolataimat több fórumon is építem, leginkább konferenciákon.

– Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Nem kedvelem az agresszivitást, a rosszindulatot.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A Balatonnál önkéntes vízimentőként el tudnám képzelni magam. Továbbá szívesen vállalnám hátrányos helyzetű gyerekek programozás- és műszaki oktatását.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra. Volt szerencsém sok helyen járni a világban, ezek az élmények megfizethetetlenek, így nem is sajnálom rájuk a pénzt.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kerékpározás, időtöltés a barátokkal és az utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS