Kántor András Ferenc: Nálunk nincs „B” terv, az „A” terv feladataira koncentrálunk

Kántor András Ferenc: Nálunk nincs „B” terv, az „A” terv feladataira koncentrálunk
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 11. 21., 09:10

Mindig vonzott a repülés, a légi irányítás, a repterek informatikai rendszerei – mondta az Üzletemnek Kántor András Ferenc, a K&H Bankkártya-fejlesztési Csoportjának vezetője.

Kántor András Ferencet választották idén az Év innovátorának. 12 éve kötelezte el magát bankkártyával kapcsolatos fejlesztéseknek. Nevéhez több, telefonon, okosórán, fitness karkötőn megvalósított digitális fizetési megoldás kötődik. Szakértelmének köszönhető, hogy a K&H Bank az európai kártyakibocsátók között elsőként tudott adott okosórákra fizetési lehetőséget bevezetni. Sokszor nagyon szoros határidőkkel dolgoznak, mint mondja: „a csapatom nélkül félkarú óriás lennék”. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 498. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A mostani időszakot, hiszen a K&H-nál piacvezető fizetési megoldásokon dolgozom, valamint idén nekem ítélték a HTE Fekete László-díjat, amely hatalmas szakmai elismerés jelent nekem.

– Milyen távra tervez?

– Hosszútávra, a következő 5-10 évben továbbra is ezen a területen, ebben az irányban szeretnék fejlődni. Úgy gondolom, hogy a bankkártyás fizetés fejlesztése rengeteg kiaknázatlan területet rejt.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Minél nagyobb elmélyülés a bankkártya világában, ezt követően pedig tudásátadással szeretnék foglalkozni konferenciák és kutatás keretein belül.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai közösségemtől, beleértve saját K&H-s munkatársaimat, valamint más cégek szakértőit.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Azzal, hogy nincs „B” terv. „A” terv van, arra összpontosítunk, hogy megoldást találjunk rá.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindig is vonzott a repülés, a légi irányítás, valamint repterek informatikai rendszerei. Szakmán kívül a vendéglátás világa vonz, el tudnám képzelni magam egy idilli szőlőbirtok és egy vendégház vezetőjeként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti kapcsolatokra nincs igazán szükségem, viszont szakmai kapcsolataimat több fórumon is építem, leginkább konferenciákon.

– Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Nem kedvelem az agresszivitást, a rosszindulatot.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A Balatonnál önkéntes vízimentőként el tudnám képzelni magam. Továbbá szívesen vállalnám hátrányos helyzetű gyerekek programozás- és műszaki oktatását.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra. Volt szerencsém sok helyen járni a világban, ezek az élmények megfizethetetlenek, így nem is sajnálom rájuk a pénzt.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kerékpározás, időtöltés a barátokkal és az utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS