Kántor András Ferenc: Nálunk nincs „B” terv, az „A” terv feladataira koncentrálunk

Kántor András Ferenc: Nálunk nincs „B” terv, az „A” terv feladataira koncentrálunk
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 11. 21., 09:10

Mindig vonzott a repülés, a légi irányítás, a repterek informatikai rendszerei – mondta az Üzletemnek Kántor András Ferenc, a K&H Bankkártya-fejlesztési Csoportjának vezetője.

Kántor András Ferencet választották idén az Év innovátorának. 12 éve kötelezte el magát bankkártyával kapcsolatos fejlesztéseknek. Nevéhez több, telefonon, okosórán, fitness karkötőn megvalósított digitális fizetési megoldás kötődik. Szakértelmének köszönhető, hogy a K&H Bank az európai kártyakibocsátók között elsőként tudott adott okosórákra fizetési lehetőséget bevezetni. Sokszor nagyon szoros határidőkkel dolgoznak, mint mondja: „a csapatom nélkül félkarú óriás lennék”. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 498. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A mostani időszakot, hiszen a K&H-nál piacvezető fizetési megoldásokon dolgozom, valamint idén nekem ítélték a HTE Fekete László-díjat, amely hatalmas szakmai elismerés jelent nekem.

– Milyen távra tervez?

– Hosszútávra, a következő 5-10 évben továbbra is ezen a területen, ebben az irányban szeretnék fejlődni. Úgy gondolom, hogy a bankkártyás fizetés fejlesztése rengeteg kiaknázatlan területet rejt.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Minél nagyobb elmélyülés a bankkártya világában, ezt követően pedig tudásátadással szeretnék foglalkozni konferenciák és kutatás keretein belül.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai közösségemtől, beleértve saját K&H-s munkatársaimat, valamint más cégek szakértőit.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Azzal, hogy nincs „B” terv. „A” terv van, arra összpontosítunk, hogy megoldást találjunk rá.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindig is vonzott a repülés, a légi irányítás, valamint repterek informatikai rendszerei. Szakmán kívül a vendéglátás világa vonz, el tudnám képzelni magam egy idilli szőlőbirtok és egy vendégház vezetőjeként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti kapcsolatokra nincs igazán szükségem, viszont szakmai kapcsolataimat több fórumon is építem, leginkább konferenciákon.

– Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Nem kedvelem az agresszivitást, a rosszindulatot.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A Balatonnál önkéntes vízimentőként el tudnám képzelni magam. Továbbá szívesen vállalnám hátrányos helyzetű gyerekek programozás- és műszaki oktatását.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra. Volt szerencsém sok helyen járni a világban, ezek az élmények megfizethetetlenek, így nem is sajnálom rájuk a pénzt.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kerékpározás, időtöltés a barátokkal és az utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS