Gulyás Gábor: Az a karrierem csúcsa, ha hatással tudok lenni az emberekre

Gulyás Gábor: Az a karrierem csúcsa, ha hatással tudok lenni az emberekre
2023. 01. 27., 09:49

A következő mérföldkövünk, hogy elindítsuk a transzferárazással foglalkozó önálló üzletágunkat, amire ma különösen nagy igény mutatkozik – mondta az Üzletemnek Gulyás Gábor, az International Consulting Team Audit Kft. vezető audit partnere.

Gulyás Gábor azt tartja, hogy a kollégák motiválásához a vezető példamutatása is nagyon fontos. Igyekszik minél több időt az irodában tölteni, mert fontosnak ítéli az elérhetőséget és annak éreztetését, hogy közösen kell megoldani a feladatokat. Nyilván az is a példamutatás része, hogy évekkel ezelőtt csatlakozott az „Örökbe fogadtam egy ovit” programhoz, amelynek Kocsordon nagyon örülnek. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 459. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen azt, ahova eddig eljutottam, de ehhez nagyon sok kicsi apró csúcsot kellett „meghódítanom”. Számomra a karrier csúcsa az, ha hatással tudok lenni az emberekre, a munkához való hozzáállásukra, motiválhatom, inspirálhatom őket.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszú távra tervezek, de ez csak akkor tud jól működni, ha a rövidtávú mérföldkövek is jól definiálva vannak. Az ICT Európa cégcsoportnál folyamatosan építjük ezeket a mérföldköveket. A példa kedvéért: 2020. elején elindítottunk egy olyan tanácsadói üzletágat – az ICT Business Advisory Zrt. – ahol a kkv és nagyvállalati szektorban szereplő cégek számára nyújtunk minőségi és komplex szolgáltatásokat. Mára a tanácsadói üzletágunk erősen jelen van a piacon, és nap, mint nap jönnek a megkeresések, érezzük, hogy van igény a munkánkra. A következő mérföldkövünk, hogy elindítsuk a transzferárazással foglalkozó önálló üzletágunkat, amire szintén nagy igény mutatkozik. 

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Régiós szintű feladatokban szívesen kipróbálnám magam később. Cégcsoportunk folyamatos növekedése erre reális esélyt is nyújthat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Korábbi munkahelyemen, a Deloitte-nál, Horváth Tamástól. A mai napig egyfajta mentorként tekintek rá.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem mindig optimista lenni és pozitívan gondolkodni, ami úgy gondolom, mindenképpen motiváló számukra. Emellett minél többet próbálok az irodában lenni, ezzel kifejezve a munkatársak felé az elérhetőségemet, azt mutatni nekik, hogy ott vagyok velük, elérhető vagyok, együtt megyünk előre az úton. A motivációhoz szerintem a példamutatás is nagyon fontos. Ezért a szakmai munkám során is kifejezettem figyelek arra, hogy jó példával járjak elől, ami szintén motiváló hatást tud gyakorolni a kollégáira.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Óraadó tanárként, alsó tagozatban. Párszor már előadtam általános iskola alsó tagozatában a vadászatról, vadgazdálkodásról, ami óriási sikert aratott, és nagyon megható volt számomra. A kisgyerekek oktatása számomra rendkívül motiváló.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Folyamatosan ismerkedem újabb emberekkel, az új megkeresések alkalmával, konferenciákon, networking eseményeken. Emellett folyamatosan fenntartom és aktívan ápolom a meglévő kapcsolataimat, megújítom a régi ismeretségeket. 

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges, értelmetlen, semmitmondó beszédre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az előző válaszból már adódik a válasz erre a kérdésre is. Idegesítőek és bosszantóak azok az időrabló beszélgetések, amelyek csak a másik „fontosságának”, „nagyságának” önfényezéséről szólnak. Emellett a hazugság, a nem egyenes hozzáállás a másik, ami az élet minden területén rendkívüli módon fel tud bosszantani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Évek óta jelenleg is támogatunk, segítünk a feleségemmel, gyerekeimmel és barátainkkal egy hátrányos helyzetben lévő óvodát Kocsordon az „Örökbe fogadtam egy ovit!” kezdeményezésen keresztül. Sajnos a távolság miatt a fizikai segítségnyújtás nem sikerül mindig annyiszor, ahányszor szeretnénk, de törekszünk arra, hogy ezek száma évről-évre növekedjen.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fent leírt óvoda és az oda járó szegény gyerekek segítésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretem az időmet a természetben tölteni. A vadászat és a túrázás (akár teljesítménytúra jelleggel is) az erdőben nyújtja számomra a legjobb kikapcsolódást.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.
2023-03-21 12:13:16
Februárban a DataHouse előzetes adatai szerint 64 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami ugyan 4 százalékkal alatta marad a januári 67 700-as mennyiségnek, ám ha a naptárhatással korrigálunk, ez az érték mintegy 70 ezres átlagos havi darabszámnak felel meg.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS