Gulyás Gábor: Az a karrierem csúcsa, ha hatással tudok lenni az emberekre

Gulyás Gábor: Az a karrierem csúcsa, ha hatással tudok lenni az emberekre
2023. 01. 27., 09:49

A következő mérföldkövünk, hogy elindítsuk a transzferárazással foglalkozó önálló üzletágunkat, amire ma különösen nagy igény mutatkozik – mondta az Üzletemnek Gulyás Gábor, az International Consulting Team Audit Kft. vezető audit partnere.

Gulyás Gábor azt tartja, hogy a kollégák motiválásához a vezető példamutatása is nagyon fontos. Igyekszik minél több időt az irodában tölteni, mert fontosnak ítéli az elérhetőséget és annak éreztetését, hogy közösen kell megoldani a feladatokat. Nyilván az is a példamutatás része, hogy évekkel ezelőtt csatlakozott az „Örökbe fogadtam egy ovit” programhoz, amelynek Kocsordon nagyon örülnek. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 459. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen azt, ahova eddig eljutottam, de ehhez nagyon sok kicsi apró csúcsot kellett „meghódítanom”. Számomra a karrier csúcsa az, ha hatással tudok lenni az emberekre, a munkához való hozzáállásukra, motiválhatom, inspirálhatom őket.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszú távra tervezek, de ez csak akkor tud jól működni, ha a rövidtávú mérföldkövek is jól definiálva vannak. Az ICT Európa cégcsoportnál folyamatosan építjük ezeket a mérföldköveket. A példa kedvéért: 2020. elején elindítottunk egy olyan tanácsadói üzletágat – az ICT Business Advisory Zrt. – ahol a kkv és nagyvállalati szektorban szereplő cégek számára nyújtunk minőségi és komplex szolgáltatásokat. Mára a tanácsadói üzletágunk erősen jelen van a piacon, és nap, mint nap jönnek a megkeresések, érezzük, hogy van igény a munkánkra. A következő mérföldkövünk, hogy elindítsuk a transzferárazással foglalkozó önálló üzletágunkat, amire szintén nagy igény mutatkozik. 

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Régiós szintű feladatokban szívesen kipróbálnám magam később. Cégcsoportunk folyamatos növekedése erre reális esélyt is nyújthat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Korábbi munkahelyemen, a Deloitte-nál, Horváth Tamástól. A mai napig egyfajta mentorként tekintek rá.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem mindig optimista lenni és pozitívan gondolkodni, ami úgy gondolom, mindenképpen motiváló számukra. Emellett minél többet próbálok az irodában lenni, ezzel kifejezve a munkatársak felé az elérhetőségemet, azt mutatni nekik, hogy ott vagyok velük, elérhető vagyok, együtt megyünk előre az úton. A motivációhoz szerintem a példamutatás is nagyon fontos. Ezért a szakmai munkám során is kifejezettem figyelek arra, hogy jó példával járjak elől, ami szintén motiváló hatást tud gyakorolni a kollégáira.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Óraadó tanárként, alsó tagozatban. Párszor már előadtam általános iskola alsó tagozatában a vadászatról, vadgazdálkodásról, ami óriási sikert aratott, és nagyon megható volt számomra. A kisgyerekek oktatása számomra rendkívül motiváló.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Folyamatosan ismerkedem újabb emberekkel, az új megkeresések alkalmával, konferenciákon, networking eseményeken. Emellett folyamatosan fenntartom és aktívan ápolom a meglévő kapcsolataimat, megújítom a régi ismeretségeket. 

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges, értelmetlen, semmitmondó beszédre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az előző válaszból már adódik a válasz erre a kérdésre is. Idegesítőek és bosszantóak azok az időrabló beszélgetések, amelyek csak a másik „fontosságának”, „nagyságának” önfényezéséről szólnak. Emellett a hazugság, a nem egyenes hozzáállás a másik, ami az élet minden területén rendkívüli módon fel tud bosszantani.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Évek óta jelenleg is támogatunk, segítünk a feleségemmel, gyerekeimmel és barátainkkal egy hátrányos helyzetben lévő óvodát Kocsordon az „Örökbe fogadtam egy ovit!” kezdeményezésen keresztül. Sajnos a távolság miatt a fizikai segítségnyújtás nem sikerül mindig annyiszor, ahányszor szeretnénk, de törekszünk arra, hogy ezek száma évről-évre növekedjen.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fent leírt óvoda és az oda járó szegény gyerekek segítésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretem az időmet a természetben tölteni. A vadászat és a túrázás (akár teljesítménytúra jelleggel is) az erdőben nyújtja számomra a legjobb kikapcsolódást.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 14:10:00
Az Európai Unió Tanácsának elnöksége és az Európai Parlament tárgyalói ideiglenes megállapodásra jutottak a digitális elemeket tartalmazó termékekre vonatkozó kiberbiztonsági követelményekről szóló jogszabályjavaslatról, amelynek célja annak szavatolása, hogy a forgalomba hozott termékek, például a csatlakoztatott otthoni kamerák, hűtőszekrények, televíziók és játékok biztonságosak legyenek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS