Gergely Péter: Rendszeresen beavatom a csapatot a terveimbe

Gergely Péter: Rendszeresen beavatom a csapatot a terveimbe
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 11. 18., 12:17

Szeretnénk egy nyugodtabb, egyszerűbb világot, ahol az emberek jó pénzügyi döntést hoznak. Nekünk az a feladatunk, hogy ebben minél több családnak segítsünk – mondta az Üzletemnek Gergely Péter pénzügyi szakértő, a Biztos Döntés Kft. alapítója.

Gergely Péter a BankRáció.hu után néhány évig más projekteken dolgozott, aztán visszatért kedvenc területéhez, a pénzügyi összehasonlításokhoz. Mint mondja: nem egyszerű közel 100 féle lakáshitelt és személyi kölcsönt és a bankok különböző logikáit egy felületen jól átláthatóan megmutatni. Szeret az embereken segíteni, nehezen viseli, ha a környezetében rossz (pénzügyi) döntéseket hoznak. Ha arra is kíváncsi, hogy Péter most kiken gyakorolja közvetlenül a pénzügyi edukálást, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 444. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A mostani cégem, a Biztos Döntés Kft. előtt már volt egy másik hasonló vállalkozásom, aminek szintén az volt a missziója, hogy segítsünk az embereknek a stresszmentes pénzügyekben érthető edukációval és a banki ajánlatok közötti eligazodásban egy összehasonlító kalkulátorral.Azt a céget egy régi barátommal együtt indítottunk, az is egy pénzügyi összehasonlító oldal volt, aminek BankRáció.hu volt a neve. Az üzleti modellünk akkoriban úttörőnek számított a magyar piacon, a bankok nem is értették az elején, hogy mit is szeretnénk pontosan csinálni. De felépítettük, sok munkával sikerre vittük, és aztán az ingatlan.com megvásárolta a céget 2015-ben. Pár év pihenő és más projektek után ismét ezzel foglalkozom, és hiszem, hogy újra sok embernek tudunk segíteni, hogy biztos döntést tudjon hozni a pénzügyeiben.

Milyen távra tervez?

– Körülbelül 1 évre előre látom, hogy hova szeretnénk eljutni. Sok mindent mérek az oldalon, innen tudom, hogy szeretik a felhasználók a tartalmainkat és a kalkulátorokat. Ebből jól lehet tervezni, hogy mire vágynak. Gondolok itt akár új termékek bevezetésére, vagy a meglévők fejlesztésére. Persze hosszú távon nehezebb tervezni, a pénzügyi szektorban mostanság főleg, de ebből akár a legjobbat is ki lehet hozni, mindig készen kell állni, hogy hol tudunk a legtöbbet segíteni a látogatóknak. Erre most nagyon nagy szüksége van az embereknek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A missziónk az, hogy szeretnénk egy nyugodtabb, egyszerűbb világot, ahol az emberek jó pénzügyi döntést hoznak. Nekünk az a feladatunk, hogy ebben minél több embernek, családnak segítsünk. Célunk, hogy pénzügyileg még jobban képezzük őket, olyan tartalmakat hozzunk létre, amelyeknek a segítségével könnyebben átlátják ezt a nehéz területet. Szeretnénk elérni, hogy havonta 500 ezer látogatónak segíthessünk ebben.Az utóbbi időben sokat dolgoztunk azon, hogy a különböző bankok hitelei minél inkább átláthatóak legyenek a weboldalunkon. Nem egyszerű a közel 100 féle lakáshitelt és személyi kölcsönt és a bankok különböző logikáit egy felületen jól átláthatóan összehasonlítani.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Brian Tracy és Robert Kiyosaki könyvei indítottak el ezen az úton. Nagyon sokat olvasok, a témához kapcsolódóan rengeteg szakmai videót, szakblogot nézek. Követem, hogy külföldön hogyan csinálják a nagyobb cégek ezt a pénzügyi összehasonlító iparágban és más, nem szorosan kapcsolódó online iparágakban. Az interneten nagyon sok olyan alkalmazás van, ami segíti a cég fejlődését, és ahol saját tempóban tudok tanulni. Több oldalról rálátok ezek segítségével, hogy mit csinálunk jól és mit nem. Ezeken persze javítunk, általában elég gyorsan.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szeretek együtt dolgozni azokkal az emberekkel, akik a csapatot alkotják, és így csapattagként tekintek rájuk. Sokat egyeztetünk, ötletelünk, kikérem a tanácsukat, érezzük, hogy egy hajóban evezünk. Rendszeresen beavatom őket abba, hogy milyen terveim vannak, miket értünk el eddig, ki mit tudott ehhez hozzáadni. Szerintem ez inspirálja őket. Szociális téren is odafigyelek, hogy mindenki a legjobban érezze magát. Rugalmasan tudom kezelni, ha valakinek problémája adódik, próbálok segíteni is, ha tudok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs kifejezetten ilyen szakma. Ha valami másba kezdenék, akkor is az motiválna, hogy valamit felépítsek, valami újat hozzak létre, ami sok embernek segít valamit megoldani, amit magától nehezen tudna. Valami olyat, amivel segítek másoknak, ami hiányt tölt ki, amire vágynak az emberek, de még nem is tudják. Szeretek úttörő lenni.
Jól érzem magam most a saját cégemben, akkor se mennék el egy multihoz, ha sokkal többet kereshetnék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon nyitott vagyok, sok emberrel találkozom és szeretem meghallgatni a történeteiket. Ezekből is sokat tanulok és inspirálódok. Nagyon sokszor véletlenül derül ki, hogy van közös múltunk, közös ismerősünk, vagy hogy milyen szálon tudunk kapcsolódni. Sokszor üzletileg is sikerül így új kapcsolatokat kiépíteni. A pénzügyi, banki szakmában már ismerős vagyok, itt nagyjából mindenki ismer mindenkit, tudják, hogy milyen vagyok, mire számíthatnak tőlem.

Mire sajnálja az idejét?

– A monoton, nem annyira produktív munkafolyamatokra, a cég ügyvitelére, mert itt nem érzem, hogy alkotok. De szerencsére ebben van, aki segít.

Mivel lehet felbosszantani?

– Régebben sokkal türelmetlenebb voltam, de még ma is megmaradt ebből valamennyi. Ezért, ha elképzelek valamit, hogy hogyan is lehet azt véghez vinni, mennyi idő kell hozzá, akkor zavar, ha az nem készül el időben, főleg, ha nincs ráhatásom. Szeretem, ha kontrollálni tudom a dolgokat, ha valamit nem látok át eléggé, az fel tud bosszantani. Illetve, ha valaki pontatlan vagy figyelmetlen és nem hozza ki magából a maximumot, pedig tudom, hogy képes lenne rá.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Például gyerekek pénzügyi edukálását. Ezen már régebben is gondolkoztam. Ezt most jelenleg a 3 gyerekemen élem ki, szeretném, ha ők a pénzügyi világban tudatosan mozognának.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyerekeim oktatására és az olyan beruházásra, ami biztosan előreviszi a céget vagy segíti a munkám. Jó eszközökre is szívesen költök (legyen ez tanfolyam, informatikai berendezések), mert jól dolgozni csak megfelelő körülmények között lehet.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás, ami legtöbbször szakmai könyvet jelent, de Jókait is nagyon szeretem, van is egy gyűjteményem.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:40:00
A magyar vállalkozásoknak sok problémával kell manapság megküzdeniük, a legrosszabb azonban a bizonytalanság – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az ATV Start című műsorában.
2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.