Gergely Péter: Rendszeresen beavatom a csapatot a terveimbe

Gergely Péter: Rendszeresen beavatom a csapatot a terveimbe
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 11. 18., 12:17

Szeretnénk egy nyugodtabb, egyszerűbb világot, ahol az emberek jó pénzügyi döntést hoznak. Nekünk az a feladatunk, hogy ebben minél több családnak segítsünk – mondta az Üzletemnek Gergely Péter pénzügyi szakértő, a Biztos Döntés Kft. alapítója.

Gergely Péter a BankRáció.hu után néhány évig más projekteken dolgozott, aztán visszatért kedvenc területéhez, a pénzügyi összehasonlításokhoz. Mint mondja: nem egyszerű közel 100 féle lakáshitelt és személyi kölcsönt és a bankok különböző logikáit egy felületen jól átláthatóan megmutatni. Szeret az embereken segíteni, nehezen viseli, ha a környezetében rossz (pénzügyi) döntéseket hoznak. Ha arra is kíváncsi, hogy Péter most kiken gyakorolja közvetlenül a pénzügyi edukálást, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 444. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A mostani cégem, a Biztos Döntés Kft. előtt már volt egy másik hasonló vállalkozásom, aminek szintén az volt a missziója, hogy segítsünk az embereknek a stresszmentes pénzügyekben érthető edukációval és a banki ajánlatok közötti eligazodásban egy összehasonlító kalkulátorral.Azt a céget egy régi barátommal együtt indítottunk, az is egy pénzügyi összehasonlító oldal volt, aminek BankRáció.hu volt a neve. Az üzleti modellünk akkoriban úttörőnek számított a magyar piacon, a bankok nem is értették az elején, hogy mit is szeretnénk pontosan csinálni. De felépítettük, sok munkával sikerre vittük, és aztán az ingatlan.com megvásárolta a céget 2015-ben. Pár év pihenő és más projektek után ismét ezzel foglalkozom, és hiszem, hogy újra sok embernek tudunk segíteni, hogy biztos döntést tudjon hozni a pénzügyeiben.

Milyen távra tervez?

– Körülbelül 1 évre előre látom, hogy hova szeretnénk eljutni. Sok mindent mérek az oldalon, innen tudom, hogy szeretik a felhasználók a tartalmainkat és a kalkulátorokat. Ebből jól lehet tervezni, hogy mire vágynak. Gondolok itt akár új termékek bevezetésére, vagy a meglévők fejlesztésére. Persze hosszú távon nehezebb tervezni, a pénzügyi szektorban mostanság főleg, de ebből akár a legjobbat is ki lehet hozni, mindig készen kell állni, hogy hol tudunk a legtöbbet segíteni a látogatóknak. Erre most nagyon nagy szüksége van az embereknek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A missziónk az, hogy szeretnénk egy nyugodtabb, egyszerűbb világot, ahol az emberek jó pénzügyi döntést hoznak. Nekünk az a feladatunk, hogy ebben minél több embernek, családnak segítsünk. Célunk, hogy pénzügyileg még jobban képezzük őket, olyan tartalmakat hozzunk létre, amelyeknek a segítségével könnyebben átlátják ezt a nehéz területet. Szeretnénk elérni, hogy havonta 500 ezer látogatónak segíthessünk ebben.Az utóbbi időben sokat dolgoztunk azon, hogy a különböző bankok hitelei minél inkább átláthatóak legyenek a weboldalunkon. Nem egyszerű a közel 100 féle lakáshitelt és személyi kölcsönt és a bankok különböző logikáit egy felületen jól átláthatóan összehasonlítani.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Brian Tracy és Robert Kiyosaki könyvei indítottak el ezen az úton. Nagyon sokat olvasok, a témához kapcsolódóan rengeteg szakmai videót, szakblogot nézek. Követem, hogy külföldön hogyan csinálják a nagyobb cégek ezt a pénzügyi összehasonlító iparágban és más, nem szorosan kapcsolódó online iparágakban. Az interneten nagyon sok olyan alkalmazás van, ami segíti a cég fejlődését, és ahol saját tempóban tudok tanulni. Több oldalról rálátok ezek segítségével, hogy mit csinálunk jól és mit nem. Ezeken persze javítunk, általában elég gyorsan.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szeretek együtt dolgozni azokkal az emberekkel, akik a csapatot alkotják, és így csapattagként tekintek rájuk. Sokat egyeztetünk, ötletelünk, kikérem a tanácsukat, érezzük, hogy egy hajóban evezünk. Rendszeresen beavatom őket abba, hogy milyen terveim vannak, miket értünk el eddig, ki mit tudott ehhez hozzáadni. Szerintem ez inspirálja őket. Szociális téren is odafigyelek, hogy mindenki a legjobban érezze magát. Rugalmasan tudom kezelni, ha valakinek problémája adódik, próbálok segíteni is, ha tudok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs kifejezetten ilyen szakma. Ha valami másba kezdenék, akkor is az motiválna, hogy valamit felépítsek, valami újat hozzak létre, ami sok embernek segít valamit megoldani, amit magától nehezen tudna. Valami olyat, amivel segítek másoknak, ami hiányt tölt ki, amire vágynak az emberek, de még nem is tudják. Szeretek úttörő lenni.
Jól érzem magam most a saját cégemben, akkor se mennék el egy multihoz, ha sokkal többet kereshetnék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon nyitott vagyok, sok emberrel találkozom és szeretem meghallgatni a történeteiket. Ezekből is sokat tanulok és inspirálódok. Nagyon sokszor véletlenül derül ki, hogy van közös múltunk, közös ismerősünk, vagy hogy milyen szálon tudunk kapcsolódni. Sokszor üzletileg is sikerül így új kapcsolatokat kiépíteni. A pénzügyi, banki szakmában már ismerős vagyok, itt nagyjából mindenki ismer mindenkit, tudják, hogy milyen vagyok, mire számíthatnak tőlem.

Mire sajnálja az idejét?

– A monoton, nem annyira produktív munkafolyamatokra, a cég ügyvitelére, mert itt nem érzem, hogy alkotok. De szerencsére ebben van, aki segít.

Mivel lehet felbosszantani?

– Régebben sokkal türelmetlenebb voltam, de még ma is megmaradt ebből valamennyi. Ezért, ha elképzelek valamit, hogy hogyan is lehet azt véghez vinni, mennyi idő kell hozzá, akkor zavar, ha az nem készül el időben, főleg, ha nincs ráhatásom. Szeretem, ha kontrollálni tudom a dolgokat, ha valamit nem látok át eléggé, az fel tud bosszantani. Illetve, ha valaki pontatlan vagy figyelmetlen és nem hozza ki magából a maximumot, pedig tudom, hogy képes lenne rá.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Például gyerekek pénzügyi edukálását. Ezen már régebben is gondolkoztam. Ezt most jelenleg a 3 gyerekemen élem ki, szeretném, ha ők a pénzügyi világban tudatosan mozognának.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyerekeim oktatására és az olyan beruházásra, ami biztosan előreviszi a céget vagy segíti a munkám. Jó eszközökre is szívesen költök (legyen ez tanfolyam, informatikai berendezések), mert jól dolgozni csak megfelelő körülmények között lehet.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás, ami legtöbbször szakmai könyvet jelent, de Jókait is nagyon szeretem, van is egy gyűjteményem.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS