Dr. Molontay Patrik: Szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni

Dr. Molontay Patrik: Szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 03. 14., 13:43

Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

Dr. Molontay Patrik azt mondja magáról, nem ugrálós típus, nem véletlen, hogy szeret hosszú távra tervezni. A munkában nagyra értékeli az odaadást, a lelkiismeretességet, az elkötelezettséget – ezeket kollégáitól ugyanúgy elvárja, mint saját magától. Az összpontosítás híve, korábban önkéntes alapon jógát oktatott. Ha az is érdekli, hogy Patrik mire sajnálja az idejét, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 464. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az elmúlt 10 évben a HumanField-nek köszönhetően rengeteg pozitív élményt, sikert és örömöt éltem meg. Számos mély emberi és szakmai kapcsolatot, de még barátságokat is kötöttem kollégák és megbízók közül egyaránt. Így nehéz dolgom lenne megjelölni, hogy mit tartok eddigi karrierem második legnagyobb csúcspontjának. Azonban azt, hogy mi az első, arra gondolkodás nélkül rávágom: a HumanField abszolút piacvezetővé válása. Sikerült 10 év alatt egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból az ország elsőszámú fejvadászcégét felépíteni.

– Milyen távra tervez?

– Abszolút hosszú távra, nem vagyok ugrálós típus, szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném belátható időn belül elérni, hogy cégünk ne csak a fejvadászcégek között, hanem a teljes közvetítői szektorban az első legyen.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok egyetlen személyt kiemelni, nagyon sok olyan emberrel találkoztam akár a tanulmányaim, akár a szakmai pályafutásom alatt, akik inspiráltak és akiktől egy-egy fontos gondolatot magammal vittem és beépítettem a vezetői krédómba.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem a lehető leginkább jó példával szolgálni elöttük: szakmai felkészültségben, odaadásban, lelkiismeretességben, elkötelezettségben, munkabírásban. Szerintem egy hiteles vezető tud csak hosszú távon motiváló lenni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Jól érzem magam a saját szakmámban, így maradnék a kaptafánál.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Csak a stratégai partnerkapcsolatokban hiszek, amikor mindkét fél többet kap, mint ami papíron járna. Keresem és nagyon megbecsülöm azokat az ügyfeleket, akik hasonló értékrendet vallanak.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az adminisztrációt kevéssé szeretem, a felesleges és bürokratikus ügyintézés pedig kifejezetten dühít.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor valakiből hiányzik a méltányosság.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Vállaltam korábban is: jógát oktattam önkéntes alapon, ha időm engedné, akkor ezt szívesen folytatnám.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport és a friss hegyi vagy vízparti levegő.

(Fotók: HumanField)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.
2023-03-21 12:13:16
Februárban a DataHouse előzetes adatai szerint 64 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami ugyan 4 százalékkal alatta marad a januári 67 700-as mennyiségnek, ám ha a naptárhatással korrigálunk, ez az érték mintegy 70 ezres átlagos havi darabszámnak felel meg.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS