Dr. Molontay Patrik: Szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni

Dr. Molontay Patrik: Szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 03. 14., 13:43

Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

Dr. Molontay Patrik azt mondja magáról, nem ugrálós típus, nem véletlen, hogy szeret hosszú távra tervezni. A munkában nagyra értékeli az odaadást, a lelkiismeretességet, az elkötelezettséget – ezeket kollégáitól ugyanúgy elvárja, mint saját magától. Az összpontosítás híve, korábban önkéntes alapon jógát oktatott. Ha az is érdekli, hogy Patrik mire sajnálja az idejét, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 464. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az elmúlt 10 évben a HumanField-nek köszönhetően rengeteg pozitív élményt, sikert és örömöt éltem meg. Számos mély emberi és szakmai kapcsolatot, de még barátságokat is kötöttem kollégák és megbízók közül egyaránt. Így nehéz dolgom lenne megjelölni, hogy mit tartok eddigi karrierem második legnagyobb csúcspontjának. Azonban azt, hogy mi az első, arra gondolkodás nélkül rávágom: a HumanField abszolút piacvezetővé válása. Sikerült 10 év alatt egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból az ország elsőszámú fejvadászcégét felépíteni.

– Milyen távra tervez?

– Abszolút hosszú távra, nem vagyok ugrálós típus, szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném belátható időn belül elérni, hogy cégünk ne csak a fejvadászcégek között, hanem a teljes közvetítői szektorban az első legyen.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok egyetlen személyt kiemelni, nagyon sok olyan emberrel találkoztam akár a tanulmányaim, akár a szakmai pályafutásom alatt, akik inspiráltak és akiktől egy-egy fontos gondolatot magammal vittem és beépítettem a vezetői krédómba.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem a lehető leginkább jó példával szolgálni elöttük: szakmai felkészültségben, odaadásban, lelkiismeretességben, elkötelezettségben, munkabírásban. Szerintem egy hiteles vezető tud csak hosszú távon motiváló lenni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Jól érzem magam a saját szakmámban, így maradnék a kaptafánál.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Csak a stratégai partnerkapcsolatokban hiszek, amikor mindkét fél többet kap, mint ami papíron járna. Keresem és nagyon megbecsülöm azokat az ügyfeleket, akik hasonló értékrendet vallanak.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az adminisztrációt kevéssé szeretem, a felesleges és bürokratikus ügyintézés pedig kifejezetten dühít.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor valakiből hiányzik a méltányosság.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Vállaltam korábban is: jógát oktattam önkéntes alapon, ha időm engedné, akkor ezt szívesen folytatnám.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport és a friss hegyi vagy vízparti levegő.

(Fotók: HumanField)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.