Dr. Molontay Patrik: Szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni

Dr. Molontay Patrik: Szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 03. 14., 13:43

Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

Dr. Molontay Patrik azt mondja magáról, nem ugrálós típus, nem véletlen, hogy szeret hosszú távra tervezni. A munkában nagyra értékeli az odaadást, a lelkiismeretességet, az elkötelezettséget – ezeket kollégáitól ugyanúgy elvárja, mint saját magától. Az összpontosítás híve, korábban önkéntes alapon jógát oktatott. Ha az is érdekli, hogy Patrik mire sajnálja az idejét, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 464. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az elmúlt 10 évben a HumanField-nek köszönhetően rengeteg pozitív élményt, sikert és örömöt éltem meg. Számos mély emberi és szakmai kapcsolatot, de még barátságokat is kötöttem kollégák és megbízók közül egyaránt. Így nehéz dolgom lenne megjelölni, hogy mit tartok eddigi karrierem második legnagyobb csúcspontjának. Azonban azt, hogy mi az első, arra gondolkodás nélkül rávágom: a HumanField abszolút piacvezetővé válása. Sikerült 10 év alatt egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból az ország elsőszámú fejvadászcégét felépíteni.

– Milyen távra tervez?

– Abszolút hosszú távra, nem vagyok ugrálós típus, szeretnék a HumanFieldtől nyugdíjba menni.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném belátható időn belül elérni, hogy cégünk ne csak a fejvadászcégek között, hanem a teljes közvetítői szektorban az első legyen.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem tudok egyetlen személyt kiemelni, nagyon sok olyan emberrel találkoztam akár a tanulmányaim, akár a szakmai pályafutásom alatt, akik inspiráltak és akiktől egy-egy fontos gondolatot magammal vittem és beépítettem a vezetői krédómba.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem a lehető leginkább jó példával szolgálni elöttük: szakmai felkészültségben, odaadásban, lelkiismeretességben, elkötelezettségben, munkabírásban. Szerintem egy hiteles vezető tud csak hosszú távon motiváló lenni.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Jól érzem magam a saját szakmámban, így maradnék a kaptafánál.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Csak a stratégai partnerkapcsolatokban hiszek, amikor mindkét fél többet kap, mint ami papíron járna. Keresem és nagyon megbecsülöm azokat az ügyfeleket, akik hasonló értékrendet vallanak.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az adminisztrációt kevéssé szeretem, a felesleges és bürokratikus ügyintézés pedig kifejezetten dühít.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor valakiből hiányzik a méltányosság.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Vállaltam korábban is: jógát oktattam önkéntes alapon, ha időm engedné, akkor ezt szívesen folytatnám.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport és a friss hegyi vagy vízparti levegő.

(Fotók: HumanField)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS