Csasztvan Nóra: A végsőkig kitartok, amiben perspektívát látok

Csasztvan Nóra: A végsőkig kitartok, amiben perspektívát látok
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 08. 30., 10:00

Hazai eredmények után szeretném eddigi tapasztalataimat külföldi piacra bevezetett projekten is kamatoztatni. Bízom benne, hogy a DisplayNOW is ilyen lesz – mondta az Üzletemnek Csasztvan Nóra, a DisplayNOW vezérigazgatója.

Csasztvan Nóra azt mondja: már gyerekkorában érdekelte minden, ami a kereskedelemmel volt kapcsolatos, imádott a szülei divatáru üzletében segíteni, főleg az eladás izgatta. Később a média világában több kiemelt állomása is volt a pályájának, s nem tett le arról, hogy egyszer az e-commerce területén is kipróbálja magát. Ha arra is kíváncsi, hogy Nóra mivel motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 313. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– 20 éve foglalkozom médiaértékesítéssel. Minden állomásnak és időszaknak megvolt a maga szépsége, megvoltak az egyéni csúcspontok egy-egy adott projektnél. Amire nagyon jó szívvel emlékszem vissza, az a CEMP-nél (mostani nevén Indamedia Sales) töltött hét évem volt, ahol egy remek csapattal dolgozhattam együtt és fejlődhettem. Abban az időben indult el az online hirdetéseken belül a natív üzletág, mely kategóriában több egyedi és kiemelt kampányt vittünk végig sikeresen. Az ott szerzett tapasztalatok vezettek a DisplayNOW hirdetési webshopig, ami a maga nemében éppen olyan egyedülálló, mint akkor az akkori innovatív hirdetési megoldások voltak.

Milyen távra tervez?

– Sikerre vinni egy projektet vagy egy munkát csak olyan termékkel vagy szolgáltatással lehet meglátásom szerint, amiben teljes mértékig hiszünk. Lojális embernek tartom magam, aki a végsőkig kitart amellett a dolog mellett, amiben látja a perspektívát. Nincsenek előre kitalált időkorlátok, ha szereted és hiszel benne, csinálni kell szívvel és lélekkel.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Hazai eredmények után szeretném eddigi tapasztalataimat külföldi piacra bevezetett projekten is kamatoztatni. Bízom benne, hogy a DisplayNOW is ilyen lesz, és egy sikeres magyarországi bevezetést követően kipróbálhatjuk az ötlet megvalósítását más országok piacain is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egészen a gyerekkoromig vissza tudnék menni, ha a kereskedelmi vénát nézném kizárólag. Kereskedő családban nőttem fel, már gyerekkoromban is érdekelt minden, ami ezzel kapcsolatos, imádtam például szüleim divatáru üzletében segíteni, de főleg eladni. A média világában pedig több olyan kiemelt állomása is volt a pályámnak, ahol remek szakemberekkel dolgozhattam, és el tudtam mélyedni az eredményes értékesítéshez elengedhetetlen társosztályok munkájában is. Munkatársak, vezetők, a szakma kiemelkedő szereplőivel folytatott beszélgetések, az eredményes partneri egyeztetések mind olyan tényezők voltak az életemben, amelyek hozzá tudtak adni a tudáshoz és a produktumhoz is. De ugyanitt meg lehet említeni az ember saját hibáit is, amiből szintén lehet építkezni a jövőre nézve.

Mivel motiválja a kolléit?

– Alapvetően jó ügyekért jó dolgozni. A DisplayNOW segíteni kívánja a kkv-kat és a magyar kiadókat, ami szerintünk jó ügy, már önmagában is motiváló. Jól teljesíteni csapatként olyan légkörben lehet, ahol megfelelően áramlanak az információk, ettől mindenki pontosan látja a közös célt, aminek az elérésébe beletehet apait-anyait. Fontosnak tartom, hogy ne csak én akarjam és tudjam átadni az évek alatt szerzett tapasztalataimat csak mert vezető vagyok, hanem az egyedi erősségek és ötletek mentén mindenkinek legyen lehetősége építeni azt, amin dolgozunk. Így tudunk közösen eredményeket elérni. A közös sikerek mindenkinek extra löketet adnak az új kihíváshoz, további sikerek eléréséhez. Ezektől az eredményektől lesz erős és összetartó a csapat. Mindig szem előtt tartottam, hogy a kollégáim felé ne csak vezető vagy felettes legyek, hanem emberként is mellettük legyek, és részt vehessek a személyes- és csapat szintű fejlődésben. Egy összetartó, lojális csapatot képzelek el tehát minden esetben a siker mögött, ez az egyik legfontosabb alap a cél felé vezető úton, amiért érdemes mindent megtenni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Az elmúlt 20 év alatt volt egy-két év, amikor a médiától kicsit távolabb, például kereskedelmi- és gyártó területen is kipróbáltam magam. Rá kellett jönnöm, hogy igenis hiányzik a média világa, a sok remek szakember, akivel egy nyelvet beszélünk. Hamar visszatértem erre a területre, és nem gondolkodom egyelőre a váltásban. A DisplayNOW létrehozásakor egy hirdetési piacteret építettünk, ahol nem csak a médiaértékesítés, hanem a webshopos működés logikáját is végig kellett gondolni a termékfejlesztéskor. Ha valaha váltanék, akkor a piac lendülete és emiatt a logika miatt elképzelhető, hogy az e-commerce területet nézném meg közelebbről.

Hogyan éti üzleti kapcsolatait?

– Mindig is nagyon hittem a személyes kapcsolattartásban, értékesítési területen ez kiemelten fontos. A pandémia nem könnyítette meg ezeket az egyeztetéseket, sőt, egy időre online térbe szorult minden partneri egyeztetés vagy konferencia. Ezek megfelelő kombinációja és szakmai felületek – akár szakmai social media megoldások, csoportok, tematikus rendezvények – is remek lehetőségeket nyújtanak erre a célra. A meglévő vagy korábbi kapcsolatok ápolása viszont minden esetben gyümölcsözőbb hosszabb távon.

Mire sajnálja az idejét?

– Mikro management-, vagy adminisztrációs feladatok, ami – főleg egy kisebb startup cégnél, mint a miénk – azért előfordulnak vezetői szinten is. Ezeket vagy tudom delegálni munkatársaknak, vagy muszáj személyesen végig vinnem, és akkor igyekszem kipörgetni őket. Ismétlődő kérdések, egyeztetések, aminek már nincs hozzáadott értéke és csak vesznek az időből, leginkább ezekre sajnálom az időmet. És ilyen a takarítás is…

Mivel lehet felbosszantani?

– Hanyagsággal, pontatlansággal, nemtörődömséggel, lassúsággal. Az őszinteség hiányával, tudatos kétszínűséggel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Visszaültetném a virágokat a Clark Ádám térre. Ha létezik ilyen, kezelnék halas tavakat is, imádom a természetet és horgászni is szeretek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Finom ételekre, jó borokra. A szabadtéri sütés-főzés minden eszközére. Kertészkedéshez kapcsolódó kiegészítőkre, a kutyáinkra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kiskorom óta imádom a természetet és az élővilágot, mindig is szerettem kapcsolatban lenni velük. Amit a gyermekkorból meg tudtam őrizni, azzal örömmel foglalkozom most is: ilyen a pecázás, a díszhalaim és garnéláim, a három gyönyörű kutyánk, és a kertben való molyolás, a fűnyírás is. Régen versenyszerűen úsztam, a víz szeretete most is megvan, rendszeresen járok az uszodába hobbi szinten.

(Fotó: Bulla Bea)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-07 20:11:44
A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS