Bódi Gábor: A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok

Bódi Gábor: A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 05. 16., 13:14

A nemrégiben meghatározott vállalati stratégiát, a T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóvá válását tartom szem előtt – mondta az Üzletemnek Bódi Gábor, a T-Systems Magyarország stratégiai igazgatója.

Bódi Gábor szerencsésnek tartja magát, mert az elmúlt húsz évben közvetlen vezetőitől mindig tanult valami újat, inspirálták a szakmai fejlődését. Fontosnak tartja, hogy kollégái önállóan oldják meg a feladatokat, szerinte elengedhetetlen a nyílt és őszinte kommunikáció. Szenvedélye a sport és a mozgás, lelkes foci rajongó. Ha az is érdekli, hogy Gábor miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 405. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ennek ugyan már több éve, de egy fordulópontot tartok fontosnak megnevezni: 15 év kormányzati munka után váltottam, és a piaci szférában folytattam a karrieremet. Vezetői szerepkörben ez nehéz váltás, ami nem mindig szokott jól sikerülni. Kifejezetten örülök, hogy többek között ezt az eredményt vezetőként számos transzformációs projektben hasznosíthattam az elmúlt időszakban.

Milyen távra tervez?

– A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok, így a következő időszakot mindig projektként definiálom. Jelenleg a fókusz a T-Systems céljain van: stratégiai vezetőként a nemrégiben meghatározott vállalati stratégiát tartom szem előtt, a T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóvá válását.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan digitalizációs projekt megvalósítása, ami azon felül, hogy több millió emberhez elér, segíti őket a digitalizáció előnyeinek tudatosabb megélésben, és kihasználásában. Remélem ez hamarosan megvalósul, hiszen a T-Systems Magyarország már elindult ezen az úton.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mivel az elmúlt 20 évben olyan közvetlen vezetőim voltak, akiktől egytől-egyig tanultam valami újat. Nem emelnék ki közülük egyet, hiszen mindannyian inspiráltak és mással segítették szakmai fejlődésem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontosnak tartom, és úgy gondolom kollégáim is értékelik, hogy az együttműködés kereteit előre meghatározzuk. Így megvannak a szabályok, a felelősségi körök és a hozzájuk tartozó felhatalmazás, hogy mindenki ezek alapján önállóan tudja végezni a munkáját. Ezeken kívül elengedhetetlennek tartom a nyílt és őszinte kommunikációt a problémák során.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam olyan szerepkörben, amiben a regionális vagy akár a globális értékek teremtése az elsődleges cél.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A pandémia után nagyon örülök, hogy újra van lehetőség személyesen is találkozni a partnerekkel, mivel a személyes kapcsolattartásban hiszek. Ezen felül fontos és nagyon jó alap, ha üzleti partnereimmel megtalálom a közös metszetet akár szakmailag, akár gondolkodásmódban.

Mire sajnálja az idejét?

– Elsősorban az olyan megbeszélésekre, ahol a már előre elkészült prezentációkat nézzük végig közösen.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor a problémáknál nem a megoldásra koncentrálunk és nem teljesen transzparens a beszélgetés.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szenvedélyem a sport és a mozgás, szívesen vennék részt olyan önkéntes munkában, ami a gyermekek fejlesztését, lehetőségeik gyarapítását támogatja.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Valószínűleg minden szülő ezt mondja, de egy dologra sosem sajnálom a pénzt, ez pedig a gyerekeim oktatása, fejlődésük támogatása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Foci szurkoló vagyok, így teljes mértékben kikapcsol akár játszom, akár csak nézem. Ezen kívül olyan szabadidős tevékenységnek tartom, amit barátokkal, családdal vagy akár szurkolótársakkal is végezhet az ember, a jó társaság mindig megvan hozzá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS