Bódi Gábor: A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok

Bódi Gábor: A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 05. 16., 13:14

A nemrégiben meghatározott vállalati stratégiát, a T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóvá válását tartom szem előtt – mondta az Üzletemnek Bódi Gábor, a T-Systems Magyarország stratégiai igazgatója.

Bódi Gábor szerencsésnek tartja magát, mert az elmúlt húsz évben közvetlen vezetőitől mindig tanult valami újat, inspirálták a szakmai fejlődését. Fontosnak tartja, hogy kollégái önállóan oldják meg a feladatokat, szerinte elengedhetetlen a nyílt és őszinte kommunikáció. Szenvedélye a sport és a mozgás, lelkes foci rajongó. Ha az is érdekli, hogy Gábor miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 405. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ennek ugyan már több éve, de egy fordulópontot tartok fontosnak megnevezni: 15 év kormányzati munka után váltottam, és a piaci szférában folytattam a karrieremet. Vezetői szerepkörben ez nehéz váltás, ami nem mindig szokott jól sikerülni. Kifejezetten örülök, hogy többek között ezt az eredményt vezetőként számos transzformációs projektben hasznosíthattam az elmúlt időszakban.

Milyen távra tervez?

– A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok, így a következő időszakot mindig projektként definiálom. Jelenleg a fókusz a T-Systems céljain van: stratégiai vezetőként a nemrégiben meghatározott vállalati stratégiát tartom szem előtt, a T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóvá válását.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan digitalizációs projekt megvalósítása, ami azon felül, hogy több millió emberhez elér, segíti őket a digitalizáció előnyeinek tudatosabb megélésben, és kihasználásában. Remélem ez hamarosan megvalósul, hiszen a T-Systems Magyarország már elindult ezen az úton.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mivel az elmúlt 20 évben olyan közvetlen vezetőim voltak, akiktől egytől-egyig tanultam valami újat. Nem emelnék ki közülük egyet, hiszen mindannyian inspiráltak és mással segítették szakmai fejlődésem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontosnak tartom, és úgy gondolom kollégáim is értékelik, hogy az együttműködés kereteit előre meghatározzuk. Így megvannak a szabályok, a felelősségi körök és a hozzájuk tartozó felhatalmazás, hogy mindenki ezek alapján önállóan tudja végezni a munkáját. Ezeken kívül elengedhetetlennek tartom a nyílt és őszinte kommunikációt a problémák során.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam olyan szerepkörben, amiben a regionális vagy akár a globális értékek teremtése az elsődleges cél.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A pandémia után nagyon örülök, hogy újra van lehetőség személyesen is találkozni a partnerekkel, mivel a személyes kapcsolattartásban hiszek. Ezen felül fontos és nagyon jó alap, ha üzleti partnereimmel megtalálom a közös metszetet akár szakmailag, akár gondolkodásmódban.

Mire sajnálja az idejét?

– Elsősorban az olyan megbeszélésekre, ahol a már előre elkészült prezentációkat nézzük végig közösen.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor a problémáknál nem a megoldásra koncentrálunk és nem teljesen transzparens a beszélgetés.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szenvedélyem a sport és a mozgás, szívesen vennék részt olyan önkéntes munkában, ami a gyermekek fejlesztését, lehetőségeik gyarapítását támogatja.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Valószínűleg minden szülő ezt mondja, de egy dologra sosem sajnálom a pénzt, ez pedig a gyerekeim oktatása, fejlődésük támogatása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Foci szurkoló vagyok, így teljes mértékben kikapcsol akár játszom, akár csak nézem. Ezen kívül olyan szabadidős tevékenységnek tartom, amit barátokkal, családdal vagy akár szurkolótársakkal is végezhet az ember, a jó társaság mindig megvan hozzá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS