Bódi Gábor: A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok

Bódi Gábor: A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 05. 16., 13:14

A nemrégiben meghatározott vállalati stratégiát, a T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóvá válását tartom szem előtt – mondta az Üzletemnek Bódi Gábor, a T-Systems Magyarország stratégiai igazgatója.

Bódi Gábor szerencsésnek tartja magát, mert az elmúlt húsz évben közvetlen vezetőitől mindig tanult valami újat, inspirálták a szakmai fejlődését. Fontosnak tartja, hogy kollégái önállóan oldják meg a feladatokat, szerinte elengedhetetlen a nyílt és őszinte kommunikáció. Szenvedélye a sport és a mozgás, lelkes foci rajongó. Ha az is érdekli, hogy Gábor miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 405. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ennek ugyan már több éve, de egy fordulópontot tartok fontosnak megnevezni: 15 év kormányzati munka után váltottam, és a piaci szférában folytattam a karrieremet. Vezetői szerepkörben ez nehéz váltás, ami nem mindig szokott jól sikerülni. Kifejezetten örülök, hogy többek között ezt az eredményt vezetőként számos transzformációs projektben hasznosíthattam az elmúlt időszakban.

Milyen távra tervez?

– A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok, így a következő időszakot mindig projektként definiálom. Jelenleg a fókusz a T-Systems céljain van: stratégiai vezetőként a nemrégiben meghatározott vállalati stratégiát tartom szem előtt, a T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóvá válását.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan digitalizációs projekt megvalósítása, ami azon felül, hogy több millió emberhez elér, segíti őket a digitalizáció előnyeinek tudatosabb megélésben, és kihasználásában. Remélem ez hamarosan megvalósul, hiszen a T-Systems Magyarország már elindult ezen az úton.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mivel az elmúlt 20 évben olyan közvetlen vezetőim voltak, akiktől egytől-egyig tanultam valami újat. Nem emelnék ki közülük egyet, hiszen mindannyian inspiráltak és mással segítették szakmai fejlődésem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontosnak tartom, és úgy gondolom kollégáim is értékelik, hogy az együttműködés kereteit előre meghatározzuk. Így megvannak a szabályok, a felelősségi körök és a hozzájuk tartozó felhatalmazás, hogy mindenki ezek alapján önállóan tudja végezni a munkáját. Ezeken kívül elengedhetetlennek tartom a nyílt és őszinte kommunikációt a problémák során.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam olyan szerepkörben, amiben a regionális vagy akár a globális értékek teremtése az elsődleges cél.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A pandémia után nagyon örülök, hogy újra van lehetőség személyesen is találkozni a partnerekkel, mivel a személyes kapcsolattartásban hiszek. Ezen felül fontos és nagyon jó alap, ha üzleti partnereimmel megtalálom a közös metszetet akár szakmailag, akár gondolkodásmódban.

Mire sajnálja az idejét?

– Elsősorban az olyan megbeszélésekre, ahol a már előre elkészült prezentációkat nézzük végig közösen.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor a problémáknál nem a megoldásra koncentrálunk és nem teljesen transzparens a beszélgetés.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szenvedélyem a sport és a mozgás, szívesen vennék részt olyan önkéntes munkában, ami a gyermekek fejlesztését, lehetőségeik gyarapítását támogatja.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Valószínűleg minden szülő ezt mondja, de egy dologra sosem sajnálom a pénzt, ez pedig a gyerekeim oktatása, fejlődésük támogatása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Foci szurkoló vagyok, így teljes mértékben kikapcsol akár játszom, akár csak nézem. Ezen kívül olyan szabadidős tevékenységnek tartom, amit barátokkal, családdal vagy akár szurkolótársakkal is végezhet az ember, a jó társaság mindig megvan hozzá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS