Bódi Gábor: A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok

Bódi Gábor: A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 05. 16., 13:14

A nemrégiben meghatározott vállalati stratégiát, a T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóvá válását tartom szem előtt – mondta az Üzletemnek Bódi Gábor, a T-Systems Magyarország stratégiai igazgatója.

Bódi Gábor szerencsésnek tartja magát, mert az elmúlt húsz évben közvetlen vezetőitől mindig tanult valami újat, inspirálták a szakmai fejlődését. Fontosnak tartja, hogy kollégái önállóan oldják meg a feladatokat, szerinte elengedhetetlen a nyílt és őszinte kommunikáció. Szenvedélye a sport és a mozgás, lelkes foci rajongó. Ha az is érdekli, hogy Gábor miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 405. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ennek ugyan már több éve, de egy fordulópontot tartok fontosnak megnevezni: 15 év kormányzati munka után váltottam, és a piaci szférában folytattam a karrieremet. Vezetői szerepkörben ez nehéz váltás, ami nem mindig szokott jól sikerülni. Kifejezetten örülök, hogy többek között ezt az eredményt vezetőként számos transzformációs projektben hasznosíthattam az elmúlt időszakban.

Milyen távra tervez?

– A projekt alapú gondolkodásmód híve vagyok, így a következő időszakot mindig projektként definiálom. Jelenleg a fókusz a T-Systems céljain van: stratégiai vezetőként a nemrégiben meghatározott vállalati stratégiát tartom szem előtt, a T-Systems Magyarország digitális szolgáltatóvá válását.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan digitalizációs projekt megvalósítása, ami azon felül, hogy több millió emberhez elér, segíti őket a digitalizáció előnyeinek tudatosabb megélésben, és kihasználásában. Remélem ez hamarosan megvalósul, hiszen a T-Systems Magyarország már elindult ezen az úton.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mivel az elmúlt 20 évben olyan közvetlen vezetőim voltak, akiktől egytől-egyig tanultam valami újat. Nem emelnék ki közülük egyet, hiszen mindannyian inspiráltak és mással segítették szakmai fejlődésem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontosnak tartom, és úgy gondolom kollégáim is értékelik, hogy az együttműködés kereteit előre meghatározzuk. Így megvannak a szabályok, a felelősségi körök és a hozzájuk tartozó felhatalmazás, hogy mindenki ezek alapján önállóan tudja végezni a munkáját. Ezeken kívül elengedhetetlennek tartom a nyílt és őszinte kommunikációt a problémák során.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam olyan szerepkörben, amiben a regionális vagy akár a globális értékek teremtése az elsődleges cél.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A pandémia után nagyon örülök, hogy újra van lehetőség személyesen is találkozni a partnerekkel, mivel a személyes kapcsolattartásban hiszek. Ezen felül fontos és nagyon jó alap, ha üzleti partnereimmel megtalálom a közös metszetet akár szakmailag, akár gondolkodásmódban.

Mire sajnálja az idejét?

– Elsősorban az olyan megbeszélésekre, ahol a már előre elkészült prezentációkat nézzük végig közösen.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor a problémáknál nem a megoldásra koncentrálunk és nem teljesen transzparens a beszélgetés.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szenvedélyem a sport és a mozgás, szívesen vennék részt olyan önkéntes munkában, ami a gyermekek fejlesztését, lehetőségeik gyarapítását támogatja.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Valószínűleg minden szülő ezt mondja, de egy dologra sosem sajnálom a pénzt, ez pedig a gyerekeim oktatása, fejlődésük támogatása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Foci szurkoló vagyok, így teljes mértékben kikapcsol akár játszom, akár csak nézem. Ezen kívül olyan szabadidős tevékenységnek tartom, amit barátokkal, családdal vagy akár szurkolótársakkal is végezhet az ember, a jó társaság mindig megvan hozzá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-27 11:27:00
Az MNB 70 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Bankmentor Kft.-vel szemben és azonnali hatállyal megtiltotta az engedély nélküli pénzügyi közvetítői tevékenység folytatását számára. A társaság huzamosabb időn át, több ezer lakossági ügyféllel szerződve végzett jegybanki engedély nélkül pénzügyi alkuszi és jelzáloghitel közvetítői tevékenységet.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS