Bende Károly: Az új üzleti kapcsolatok gyakran indulnak ajánlással

Bende Károly: Az új üzleti kapcsolatok gyakran indulnak ajánlással
2024. 03. 14., 11:10

Értelmes és hasznos közös célok kitűzésével, a partnereket megbecsülő együttműködéssel és persze teljesítmény- és értékarányos díjazással motiválom a kollégáim – mondta az Üzletemnek Bende Károly, a Bende Management Consulting vezetője.

Bende Károly 11 éve fejleszt szervezeteket, folyamatokat és azokat működtető vezetőket, teameket ügyfelei számára a Bende Consulting csapatával. Ezt megelőzően húsz évig a logisztikai vállalkozása társtulajdonosaként és vezetőjeként tette ugyanezt. Biztos benne, hogy a hosszú távú üzleti kapcsolatok alapja a bizalom és a teljesítmény. Ha érdekli, hogy Károly melyik szakmában próbálná ki magát, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 517. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi tevékenységemet. Szervezet-, folyamat- és vezetőfejlesztést végzek a saját vállalkozásom csapatával, növekedést kereső kis- és középvállalatoknak. Az a munkám, amit jól tudok csinálni, amit örömmel végzek, és amire szükségük van az ügyfeleinknek. A kihívást és a sikerélményt egyaránt megtalálom benne.

Milyen távra tervez?

– Rövid távon egy hétre, hosszú távon 10 évre – gördülő tervezéssel, folyamatosan. Ugyanazt a RENDszer megoldást alkalmazom a saját életemben és cégemben is, aminek a bevezetését és használatát támogatjuk az ügyfeleink üzleti működésében.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ez hosszú felsorolás lenne! Összefoglalva Inkább azt mondom, hogy a komplex szervezet- és vezetőfejlesztési tevékenységünkhöz kapcsolódó módszertani választékbővítés és fejlesztés a meghatározó tétel a szakmai bakancslistámon. Ennek természetesen része a saját tanulásom is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az emberekhez és a nagybetűs Élethez való viszonyulás terén édesapámtól és keresztapámtól kaptam a legtöbbet. Üzleti téren és a vezetői szerephez az a fiatalkori vezetőm jut elsőként eszembe, aki sok szempontból példakép számomra.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kihívást jelentő, értelmes és hasznos közös célok kitűzésével, megbecsülő partneri együttműködéssel és persze teljesítmény- és értékarányos díjazással.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mérnökként végeztem és dolgoztam mint fuvarszervező, értékesítő, gazdasági vezető, HR-es, projektvezető, ügyvezető. Ezt a komplex tapasztalatot jól tudom ötvözni jelenlegi tanácsadói szakmámban, amivel teljesen elégedett vagyok, ezért nincs a radaromon új célterület. Ebben talán az is szerepet játszik, hogy a fizikai megvalósítás iránti igényemet a szabadidőmben ki tudtam és tudom élni. Számos építkezés után, folyamatos barkácsolás és kertészkedés, időszakos fotózás mellett hobbi barista vagyok.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A jellemzően hosszú távú üzleti kapcsolataim alapja a bizalom és a teljesítmény. Az új kapcsolatok gyakran indulnak ajánlással. Emellett igyekszem láthatóvá tenni magamat és a Bende Consulting tevékenységét azon vezetők és cégtulajdonosok számára, akik profitálhatnak együttműködésünkből.

Mire sajnálja az idejét?

– A befolyásolási körömön kívül eső témákra. Még akkor is, ha azok az érdeklődési körömön belül vannak.

Mivel lehet felbosszantani?

– A vállalások nem teljesítésével, a folyamatos panaszkodással, az időm pazarlásával.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A feltételes jövő helyett inkább a tényeket említeném. A szakmai közösség fejlesztése érdekében négy évig dolgoztam a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségében. Menedzseltem templomfelújtási projektet. Pro bono szervezetfejlesztést és vezetési tanácsadást nyújtottam olyan társadalmi felelősségvállalású szervezeteknek, amelyeknek erre szükségük volt, anyagi lehetőségük viszont nem volt. Részt vettem óvoda, iskola, játszótér felújításában, lakóhelyünk közterületeinek gondozásában.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fejlődésre és a jövőre. Ebbe a körbe tartozik számomra az önfejlesztés, a gyermekeim taníttatása, az egészség megőrzése és a Bende Consulting fejlesztése.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Többféle bevált programom is van, ezeket előre be szoktam tervezni. A zene, különösen egy jó élő koncerten. Séta, túra, bringázás a természetben, lehetőleg vízparton vagy a hegyekben. Találkozás, beszélgetés a lányaimmal, játék az unokáimmal. Utazás kedvelt és új helyekre a feleségemmel.


Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-17 19:40:21
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ismételten kiállítóként vett részt a már harmadik alkalommal megrendezett üzleti eseményen, ahol olyan égető kérdésekre igyekeztek vállalkozások vezetői számára válaszokkal adni, mint a fenntarthatóság, finanszírozás, munkaerő-kölcsönzés és atipikus foglalkoztatási formák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS