Bartha Katalin: Az ember sosem mondhatja el magáról, hogy mindent tud

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 04. 03., 10:15

A személyes kapcsolatokban hiszek, ezt nem lehet semmilyen robottal helyettesíteni – mondja az Üzletemnek Bartha Katalin. A Volver Data Protection tulajdonosa a legfontosabb feladatának azt tartja most, hogy a Harvardon oktatott adattudomány területét minél alaposabban elsajátítsa.

Bartha Katalin szerint fontos tisztában lennünk a birtokunkban lévő adatok kezelésének felelősségével, hogy a minőségi szolgáltatás az adatkezelésünkben is megmutatkozzon. Biztos sok cég örülne annak, ha a GDPR útvesztőiben eligazodna, és biztos sokan vannak, akiknek ehhez a mai napig szükségük van profik segítségére. Katalinnak természetesen másra is marad ideje a munka mellett. Ez is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának (adatokkal ezúttal nem terhelt) interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nehéz lenne egy dolgot kiemelni, inkább úgy fogalmaznék, hogy igyekeztem mindig a képességeimet a lehetőségekkel összehangolni, ez általában sikerhez vezetett. Minden életszakaszban más számít sikernek, pláne egy nő életében, mivel egyszerre több szerepet is be kell töltenünk a társadalomban.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra tervezek. Véleményem szerint a rövidtávú dolgokat is hosszútávú tervezéssel lehet sikeresen alakítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy szakmában az ember szerintem sosem mondhatja el magáról, hogy mindent tud, folyamatosan kell tanulni, fejlődni. A bakancslistámon most a legfontosabb a Harvardon oktatott adattudomány területének minél alaposabb elsajátítása. Ezen kívül a robot technológiával foglalkozom, mert a munkámból adódóan ez a terület hatalmas fejlődésen megy keresztül, és tartani kell a lépést.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyértelműen a szüleimtől és a nagyszüleimtől. A munkának is a legfontosabb része a szakmai tudás mellett, hogy milyen emberek vagyunk. Az erkölcsi tartás, egy megfelelő morális szint kialakítása, illetve az önértékelés nagyon fontos. Ezt az otthoni mintákon keresztül lehet a legjobban elsajátítani. Szerencsés vagyok, hogy ez megadatott nekem.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A szakterület, amivel foglalkozom, globálisan érinti a világot, de elsősorban Magyarországra tervezek, bár vannak külföldi megkeresések is.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Külföldi ingatlanba, ezt látom jelenleg a legjobb befektetésnek. Folyamatosan megtalálnak új lehetőségek, de nem gondolkodom új vállalkozáson. A jelenlegit szeretném bővíteni különböző területekkel, például a fiatalok adattudatosságának növelésével.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Olyan üzleti körökbe járok, ahol hasonló gondolkodású és értékrendű vállalkozókkal tudok találkozni. A személyes kapcsolatokban hiszek, ezt nem lehet semmilyen robottal helyettesíteni.

Mire sajnálja az idejét?

– A közösségi oldalak böngészésére. Rengeteg időt elvesz és nincs kézzelfogható eredménye. Természetesen használom ezeket, mert a munkámhoz tartozik, de igyekszem célirányosan.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre nincs az a pénz, amit nem lehet elkölteni, ritkán jövök ki könyvesboltból 5 könyv alatt. Élményt is szeretek vásárolni, illetve a minőségi ételre.

Mivel lehet felbosszantani?

– A butasággal, mert ez általában több rossz tulajdonsággal is párosul.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A gyerekekkel kapcsolatos önkéntesség a legfontosabb, mert ki vannak szolgáltatva nekünk, felnőtteknek. De szeretem az állatokat is, ebben is szívesen részt veszek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás és a festés. Nagyon szeretek festeni, szükségem van rá a balance miatt – a munka mellett. Emellett könyvet írok, utazok, sportolok. Fontos a változatosság, hogy legyen miből töltekezni, inspirálódni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-15 13:10:00
2024 márciusában tovább emelkedtek a lakbérek, országosan 0,8, Budapesten 1,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex friss adataiból.
2024-04-15 10:10:10
A K&H kkv bizalmi index tavaly év végén látott javulása az idei első negyedévben ismét megtorpant: 4 pontos csökkenéssel mínusz10 ponton áll a mutató, ami így már közel két éve a negatív tartományban van.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS