Bartha Katalin: Az ember sosem mondhatja el magáról, hogy mindent tud

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 04. 03., 10:15

A személyes kapcsolatokban hiszek, ezt nem lehet semmilyen robottal helyettesíteni – mondja az Üzletemnek Bartha Katalin. A Volver Data Protection tulajdonosa a legfontosabb feladatának azt tartja most, hogy a Harvardon oktatott adattudomány területét minél alaposabban elsajátítsa.

Bartha Katalin szerint fontos tisztában lennünk a birtokunkban lévő adatok kezelésének felelősségével, hogy a minőségi szolgáltatás az adatkezelésünkben is megmutatkozzon. Biztos sok cég örülne annak, ha a GDPR útvesztőiben eligazodna, és biztos sokan vannak, akiknek ehhez a mai napig szükségük van profik segítségére. Katalinnak természetesen másra is marad ideje a munka mellett. Ez is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának (adatokkal ezúttal nem terhelt) interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nehéz lenne egy dolgot kiemelni, inkább úgy fogalmaznék, hogy igyekeztem mindig a képességeimet a lehetőségekkel összehangolni, ez általában sikerhez vezetett. Minden életszakaszban más számít sikernek, pláne egy nő életében, mivel egyszerre több szerepet is be kell töltenünk a társadalomban.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra tervezek. Véleményem szerint a rövidtávú dolgokat is hosszútávú tervezéssel lehet sikeresen alakítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy szakmában az ember szerintem sosem mondhatja el magáról, hogy mindent tud, folyamatosan kell tanulni, fejlődni. A bakancslistámon most a legfontosabb a Harvardon oktatott adattudomány területének minél alaposabb elsajátítása. Ezen kívül a robot technológiával foglalkozom, mert a munkámból adódóan ez a terület hatalmas fejlődésen megy keresztül, és tartani kell a lépést.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyértelműen a szüleimtől és a nagyszüleimtől. A munkának is a legfontosabb része a szakmai tudás mellett, hogy milyen emberek vagyunk. Az erkölcsi tartás, egy megfelelő morális szint kialakítása, illetve az önértékelés nagyon fontos. Ezt az otthoni mintákon keresztül lehet a legjobban elsajátítani. Szerencsés vagyok, hogy ez megadatott nekem.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A szakterület, amivel foglalkozom, globálisan érinti a világot, de elsősorban Magyarországra tervezek, bár vannak külföldi megkeresések is.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Külföldi ingatlanba, ezt látom jelenleg a legjobb befektetésnek. Folyamatosan megtalálnak új lehetőségek, de nem gondolkodom új vállalkozáson. A jelenlegit szeretném bővíteni különböző területekkel, például a fiatalok adattudatosságának növelésével.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Olyan üzleti körökbe járok, ahol hasonló gondolkodású és értékrendű vállalkozókkal tudok találkozni. A személyes kapcsolatokban hiszek, ezt nem lehet semmilyen robottal helyettesíteni.

Mire sajnálja az idejét?

– A közösségi oldalak böngészésére. Rengeteg időt elvesz és nincs kézzelfogható eredménye. Természetesen használom ezeket, mert a munkámhoz tartozik, de igyekszem célirányosan.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre nincs az a pénz, amit nem lehet elkölteni, ritkán jövök ki könyvesboltból 5 könyv alatt. Élményt is szeretek vásárolni, illetve a minőségi ételre.

Mivel lehet felbosszantani?

– A butasággal, mert ez általában több rossz tulajdonsággal is párosul.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A gyerekekkel kapcsolatos önkéntesség a legfontosabb, mert ki vannak szolgáltatva nekünk, felnőtteknek. De szeretem az állatokat is, ebben is szívesen részt veszek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás és a festés. Nagyon szeretek festeni, szükségem van rá a balance miatt – a munka mellett. Emellett könyvet írok, utazok, sportolok. Fontos a változatosság, hogy legyen miből töltekezni, inspirálódni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 14:20:31
Példaértékű gazdasági ökoszisztémát jelent Zalaegerszegen a felsőoktatás, az ipar, a vállalkozók és az önkormányzat együttműködése, amelynek révén a város régiós jelentőségre tehet szert a járműipari kutatás-fejlesztés terén – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által Zala vármegyében a közelmúltban megrendezett elnökségi ülésén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS