Bartha Katalin: Az ember sosem mondhatja el magáról, hogy mindent tud

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 04. 03., 10:15

A személyes kapcsolatokban hiszek, ezt nem lehet semmilyen robottal helyettesíteni – mondja az Üzletemnek Bartha Katalin. A Volver Data Protection tulajdonosa a legfontosabb feladatának azt tartja most, hogy a Harvardon oktatott adattudomány területét minél alaposabban elsajátítsa.

Bartha Katalin szerint fontos tisztában lennünk a birtokunkban lévő adatok kezelésének felelősségével, hogy a minőségi szolgáltatás az adatkezelésünkben is megmutatkozzon. Biztos sok cég örülne annak, ha a GDPR útvesztőiben eligazodna, és biztos sokan vannak, akiknek ehhez a mai napig szükségük van profik segítségére. Katalinnak természetesen másra is marad ideje a munka mellett. Ez is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának (adatokkal ezúttal nem terhelt) interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nehéz lenne egy dolgot kiemelni, inkább úgy fogalmaznék, hogy igyekeztem mindig a képességeimet a lehetőségekkel összehangolni, ez általában sikerhez vezetett. Minden életszakaszban más számít sikernek, pláne egy nő életében, mivel egyszerre több szerepet is be kell töltenünk a társadalomban.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra tervezek. Véleményem szerint a rövidtávú dolgokat is hosszútávú tervezéssel lehet sikeresen alakítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy szakmában az ember szerintem sosem mondhatja el magáról, hogy mindent tud, folyamatosan kell tanulni, fejlődni. A bakancslistámon most a legfontosabb a Harvardon oktatott adattudomány területének minél alaposabb elsajátítása. Ezen kívül a robot technológiával foglalkozom, mert a munkámból adódóan ez a terület hatalmas fejlődésen megy keresztül, és tartani kell a lépést.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyértelműen a szüleimtől és a nagyszüleimtől. A munkának is a legfontosabb része a szakmai tudás mellett, hogy milyen emberek vagyunk. Az erkölcsi tartás, egy megfelelő morális szint kialakítása, illetve az önértékelés nagyon fontos. Ezt az otthoni mintákon keresztül lehet a legjobban elsajátítani. Szerencsés vagyok, hogy ez megadatott nekem.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A szakterület, amivel foglalkozom, globálisan érinti a világot, de elsősorban Magyarországra tervezek, bár vannak külföldi megkeresések is.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Külföldi ingatlanba, ezt látom jelenleg a legjobb befektetésnek. Folyamatosan megtalálnak új lehetőségek, de nem gondolkodom új vállalkozáson. A jelenlegit szeretném bővíteni különböző területekkel, például a fiatalok adattudatosságának növelésével.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Olyan üzleti körökbe járok, ahol hasonló gondolkodású és értékrendű vállalkozókkal tudok találkozni. A személyes kapcsolatokban hiszek, ezt nem lehet semmilyen robottal helyettesíteni.

Mire sajnálja az idejét?

– A közösségi oldalak böngészésére. Rengeteg időt elvesz és nincs kézzelfogható eredménye. Természetesen használom ezeket, mert a munkámhoz tartozik, de igyekszem célirányosan.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre nincs az a pénz, amit nem lehet elkölteni, ritkán jövök ki könyvesboltból 5 könyv alatt. Élményt is szeretek vásárolni, illetve a minőségi ételre.

Mivel lehet felbosszantani?

– A butasággal, mert ez általában több rossz tulajdonsággal is párosul.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A gyerekekkel kapcsolatos önkéntesség a legfontosabb, mert ki vannak szolgáltatva nekünk, felnőtteknek. De szeretem az állatokat is, ebben is szívesen részt veszek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás és a festés. Nagyon szeretek festeni, szükségem van rá a balance miatt – a munka mellett. Emellett könyvet írok, utazok, sportolok. Fontos a változatosság, hogy legyen miből töltekezni, inspirálódni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:40:00
A magyar vállalkozásoknak sok problémával kell manapság megküzdeniük, a legrosszabb azonban a bizonytalanság – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az ATV Start című műsorában.
2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.