Ballay Zsolt: Célzottan keresünk partnereket a környező országokban és Indiában is

Ballay Zsolt: Célzottan keresünk partnereket a környező országokban és Indiában is
2022. 02. 01., 08:28

A legjelentősebb sikerek közé sorolnám a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion, valamint a Közlekedési Múzeum tervezési munkálataiban való részvételünket – mondta az Üzletemnek Ballay Zsolt, a bim.GROUP Kft. cégvezetője.

Ballay Zsolt egyik legnagyobb terve, hogy cége jelentős piaci szereplővé váljon Európában. Ennek eléréséhez olyan munkakörnyezetet és atmoszférát kíván teremteni, amelyben szívesen dolgoznak a kollégái. Fontosak a szakmai kihívások, mert így adnak a munkatársaknak új perspektívát az egyéni fejlődésükhöz. Ha érdekli, hogy Zsolt kitől tanulta a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 379. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Szakmai szempontból nézve a neves nemzetközi tervezőirodákkal történő együttműködésre és a nemzetközi piacra lépésre vagyok a legbüszkébb, mely kooperációk alkalmával belföldön és részben már külföldön is együtt valósítjuk meg a projektjeinket. Sikerek közül a legjelentősebbek közé sorolnám – a nemzetközi együttműködés okán – a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion, valamint a Közlekedési Múzeum tervezési munkálataiban történő részvételünket.

Milyen távra tervez?

– Számos tervem és ötletem van a jövőre nézve. Szeretném, ha a nemzetközi piacokon is megállnánk a helyünket, és jelentős piaci szereplővé/versenytárssá válnánk Európa szerte a projekt portfoliónk színesítése által, emiatt években jelenleg nem mérhető hosszútávra tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Még több külföldi projektben való eredményes részvétel, valamint külföldi tervpályázatokon való elismerés/díjazottság szerepel ezen a listán. Szeretném továbbá, a ha a bim.GROUP megszerezné a BIM technológiához kapcsolódó legmagasabb nemzetközi ISO minősítést, de a bakancslistámon szerepel egy tervellenőrzéssel és műszaki ellenőri feladatokkal foglalkozó csapat felépítése és ehhez kapcsolódó pályázatok elnyerése is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Több korábbi vezető kollégámtól is sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt, viszont Kelemen Csabát, tervezési ágazatvezetőt, a bim.GROUP cégvezetőjét mindenképp szeretném kiemelni ebből a sorból, akivel 15 éve vagyunk kollégák és 4 éve dolgozunk együtt a cég felső vezetésében. Ez a típusú együttműködés jelenleg is folyamatos, kölcsönös tanulást biztosít számomra.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Elsősorban olyan munkakörnyezet és atmoszféra létrehozásával, ahova nap mint nap szívesen jönnek be dolgozni a kollégáim, másodsorban olyan szakmai kihívásokkal, ami az egyéni fejlődésükhöz mérten folyamatosan új perspektívát ad nekik, ami végül, de nem utolsó sorban lehetőséget biztosít az egymástól való tanulásra is.

 – Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam a rendezvényszervezés területén, de mindig érdekelt a jogi szakma is. Sokkal inkább el tudom képzelni magam az előbb említett két területen, mint például egy gazdasági orientációjú pályán.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Rendszeresen járok hazai és külföldi szakmai fórumokra, konferenciára és szakkiállításra előadóként és vendégként egyaránt. Ilyen esemény volt például a BIM World Munich vagy az IDEA konferencia. Ezek az rendezvények kiváló lehetőséget biztosítanak a nemzetközi kapcsolatok építésére. A UK Steel Construction Day keretein belül megrendezett konferencián például Londonban dolgozó magyar kollégákkal vettük fel a szakmai kapcsolatot. Ez a kapcsolati háló lehetőséget biztosít közös projektek indítására, valamint a jelenleg még külföldön dolgozó mérnök kollégák megkeresésére, és hazacsábítására. Célunk, hogy a jelenlegi megbízóink szemében olyan megbízható vállalat legyünk a közös együttműködések alkalmával, hogy a későbbiekben ők ajánljanak minket partnereiknek. Végül, de nem utolsó sorban, célzottan keresünk partnereket a környező országokban, gondolok itt Szerbára, Németországra, Romániára, Ausztriára, a Magyarországtól távolabb eső helyszínek közül pedig Indiát említeném meg.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindig az újat és az aktuális technológiából adódó lehetőségeket keressük, így olyan rendszerek építésére sajnálom leginkább az időmet, ami már nem állja meg a helyét a jelenkorban.

Mivel lehet felbosszantani?

– Elsősorban a mellébeszéléssel és a nem egyenes viselkedéssel, a részletekben történő túlzott elmélyüléssel, valamint az üzleti és szakmai értelemben vett etikátlan viselkedéssel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy közösség életvitelének jobbá tétele céljából bármilyen kétkezi munkát szívesen vállalok. Korábban 8 éven keresztül táboroztattam 7-14 éves korú gyerekeket, önkéntes munka keretein belül, ahol nomád körülmények között formáltuk összetartó közösséggé gyerekek és felnőttek egy csoportját.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Innovációra, új szoftverek beszerzésére, valamint kiemelkedő teljesítmények jutalmazására. 2021-ben kezdődött a bim.GROUP arculatváltása, a rebranding folyamat jelenleg is tart. A napokban készült el az új honlapunk, és büszke vagyok a szektorban egyedülálló minőségű image videónkra is, így bátran ki merem jelenteni, hogy a márkaépítés és a marketing aktivitások is ebbe a körbe tartoznak.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sporttevékenységek közül a teniszt emelném ki. A zene nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, mindenevő zenegyűjtő vagyok és két kórusban is énekelek. Ezek mind-mind olyan tevékenységek, amelyek segítenek kikapcsolni és feltöltődni a hétköznapi hajtás után.

(Az építészfórum fotóján a tervezett Nemzeti Atlétikai Stadion.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS