Ballay Zsolt: Célzottan keresünk partnereket a környező országokban és Indiában is

Ballay Zsolt: Célzottan keresünk partnereket a környező országokban és Indiában is
2022. 02. 01., 08:28

A legjelentősebb sikerek közé sorolnám a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion, valamint a Közlekedési Múzeum tervezési munkálataiban való részvételünket – mondta az Üzletemnek Ballay Zsolt, a bim.GROUP Kft. cégvezetője.

Ballay Zsolt egyik legnagyobb terve, hogy cége jelentős piaci szereplővé váljon Európában. Ennek eléréséhez olyan munkakörnyezetet és atmoszférát kíván teremteni, amelyben szívesen dolgoznak a kollégái. Fontosak a szakmai kihívások, mert így adnak a munkatársaknak új perspektívát az egyéni fejlődésükhöz. Ha érdekli, hogy Zsolt kitől tanulta a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 379. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Szakmai szempontból nézve a neves nemzetközi tervezőirodákkal történő együttműködésre és a nemzetközi piacra lépésre vagyok a legbüszkébb, mely kooperációk alkalmával belföldön és részben már külföldön is együtt valósítjuk meg a projektjeinket. Sikerek közül a legjelentősebbek közé sorolnám – a nemzetközi együttműködés okán – a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion, valamint a Közlekedési Múzeum tervezési munkálataiban történő részvételünket.

Milyen távra tervez?

– Számos tervem és ötletem van a jövőre nézve. Szeretném, ha a nemzetközi piacokon is megállnánk a helyünket, és jelentős piaci szereplővé/versenytárssá válnánk Európa szerte a projekt portfoliónk színesítése által, emiatt években jelenleg nem mérhető hosszútávra tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Még több külföldi projektben való eredményes részvétel, valamint külföldi tervpályázatokon való elismerés/díjazottság szerepel ezen a listán. Szeretném továbbá, a ha a bim.GROUP megszerezné a BIM technológiához kapcsolódó legmagasabb nemzetközi ISO minősítést, de a bakancslistámon szerepel egy tervellenőrzéssel és műszaki ellenőri feladatokkal foglalkozó csapat felépítése és ehhez kapcsolódó pályázatok elnyerése is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Több korábbi vezető kollégámtól is sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt, viszont Kelemen Csabát, tervezési ágazatvezetőt, a bim.GROUP cégvezetőjét mindenképp szeretném kiemelni ebből a sorból, akivel 15 éve vagyunk kollégák és 4 éve dolgozunk együtt a cég felső vezetésében. Ez a típusú együttműködés jelenleg is folyamatos, kölcsönös tanulást biztosít számomra.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Elsősorban olyan munkakörnyezet és atmoszféra létrehozásával, ahova nap mint nap szívesen jönnek be dolgozni a kollégáim, másodsorban olyan szakmai kihívásokkal, ami az egyéni fejlődésükhöz mérten folyamatosan új perspektívát ad nekik, ami végül, de nem utolsó sorban lehetőséget biztosít az egymástól való tanulásra is.

 – Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam a rendezvényszervezés területén, de mindig érdekelt a jogi szakma is. Sokkal inkább el tudom képzelni magam az előbb említett két területen, mint például egy gazdasági orientációjú pályán.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Rendszeresen járok hazai és külföldi szakmai fórumokra, konferenciára és szakkiállításra előadóként és vendégként egyaránt. Ilyen esemény volt például a BIM World Munich vagy az IDEA konferencia. Ezek az rendezvények kiváló lehetőséget biztosítanak a nemzetközi kapcsolatok építésére. A UK Steel Construction Day keretein belül megrendezett konferencián például Londonban dolgozó magyar kollégákkal vettük fel a szakmai kapcsolatot. Ez a kapcsolati háló lehetőséget biztosít közös projektek indítására, valamint a jelenleg még külföldön dolgozó mérnök kollégák megkeresésére, és hazacsábítására. Célunk, hogy a jelenlegi megbízóink szemében olyan megbízható vállalat legyünk a közös együttműködések alkalmával, hogy a későbbiekben ők ajánljanak minket partnereiknek. Végül, de nem utolsó sorban, célzottan keresünk partnereket a környező országokban, gondolok itt Szerbára, Németországra, Romániára, Ausztriára, a Magyarországtól távolabb eső helyszínek közül pedig Indiát említeném meg.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindig az újat és az aktuális technológiából adódó lehetőségeket keressük, így olyan rendszerek építésére sajnálom leginkább az időmet, ami már nem állja meg a helyét a jelenkorban.

Mivel lehet felbosszantani?

– Elsősorban a mellébeszéléssel és a nem egyenes viselkedéssel, a részletekben történő túlzott elmélyüléssel, valamint az üzleti és szakmai értelemben vett etikátlan viselkedéssel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy közösség életvitelének jobbá tétele céljából bármilyen kétkezi munkát szívesen vállalok. Korábban 8 éven keresztül táboroztattam 7-14 éves korú gyerekeket, önkéntes munka keretein belül, ahol nomád körülmények között formáltuk összetartó közösséggé gyerekek és felnőttek egy csoportját.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Innovációra, új szoftverek beszerzésére, valamint kiemelkedő teljesítmények jutalmazására. 2021-ben kezdődött a bim.GROUP arculatváltása, a rebranding folyamat jelenleg is tart. A napokban készült el az új honlapunk, és büszke vagyok a szektorban egyedülálló minőségű image videónkra is, így bátran ki merem jelenteni, hogy a márkaépítés és a marketing aktivitások is ebbe a körbe tartoznak.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sporttevékenységek közül a teniszt emelném ki. A zene nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, mindenevő zenegyűjtő vagyok és két kórusban is énekelek. Ezek mind-mind olyan tevékenységek, amelyek segítenek kikapcsolni és feltöltődni a hétköznapi hajtás után.

(Az építészfórum fotóján a tervezett Nemzeti Atlétikai Stadion.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS