Ballay Zsolt: Célzottan keresünk partnereket a környező országokban és Indiában is

Ballay Zsolt: Célzottan keresünk partnereket a környező országokban és Indiában is
2022. 02. 01., 08:28

A legjelentősebb sikerek közé sorolnám a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion, valamint a Közlekedési Múzeum tervezési munkálataiban való részvételünket – mondta az Üzletemnek Ballay Zsolt, a bim.GROUP Kft. cégvezetője.

Ballay Zsolt egyik legnagyobb terve, hogy cége jelentős piaci szereplővé váljon Európában. Ennek eléréséhez olyan munkakörnyezetet és atmoszférát kíván teremteni, amelyben szívesen dolgoznak a kollégái. Fontosak a szakmai kihívások, mert így adnak a munkatársaknak új perspektívát az egyéni fejlődésükhöz. Ha érdekli, hogy Zsolt kitől tanulta a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 379. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Szakmai szempontból nézve a neves nemzetközi tervezőirodákkal történő együttműködésre és a nemzetközi piacra lépésre vagyok a legbüszkébb, mely kooperációk alkalmával belföldön és részben már külföldön is együtt valósítjuk meg a projektjeinket. Sikerek közül a legjelentősebbek közé sorolnám – a nemzetközi együttműködés okán – a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion, valamint a Közlekedési Múzeum tervezési munkálataiban történő részvételünket.

Milyen távra tervez?

– Számos tervem és ötletem van a jövőre nézve. Szeretném, ha a nemzetközi piacokon is megállnánk a helyünket, és jelentős piaci szereplővé/versenytárssá válnánk Európa szerte a projekt portfoliónk színesítése által, emiatt években jelenleg nem mérhető hosszútávra tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Még több külföldi projektben való eredményes részvétel, valamint külföldi tervpályázatokon való elismerés/díjazottság szerepel ezen a listán. Szeretném továbbá, a ha a bim.GROUP megszerezné a BIM technológiához kapcsolódó legmagasabb nemzetközi ISO minősítést, de a bakancslistámon szerepel egy tervellenőrzéssel és műszaki ellenőri feladatokkal foglalkozó csapat felépítése és ehhez kapcsolódó pályázatok elnyerése is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Több korábbi vezető kollégámtól is sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt, viszont Kelemen Csabát, tervezési ágazatvezetőt, a bim.GROUP cégvezetőjét mindenképp szeretném kiemelni ebből a sorból, akivel 15 éve vagyunk kollégák és 4 éve dolgozunk együtt a cég felső vezetésében. Ez a típusú együttműködés jelenleg is folyamatos, kölcsönös tanulást biztosít számomra.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Elsősorban olyan munkakörnyezet és atmoszféra létrehozásával, ahova nap mint nap szívesen jönnek be dolgozni a kollégáim, másodsorban olyan szakmai kihívásokkal, ami az egyéni fejlődésükhöz mérten folyamatosan új perspektívát ad nekik, ami végül, de nem utolsó sorban lehetőséget biztosít az egymástól való tanulásra is.

 – Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam a rendezvényszervezés területén, de mindig érdekelt a jogi szakma is. Sokkal inkább el tudom képzelni magam az előbb említett két területen, mint például egy gazdasági orientációjú pályán.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Rendszeresen járok hazai és külföldi szakmai fórumokra, konferenciára és szakkiállításra előadóként és vendégként egyaránt. Ilyen esemény volt például a BIM World Munich vagy az IDEA konferencia. Ezek az rendezvények kiváló lehetőséget biztosítanak a nemzetközi kapcsolatok építésére. A UK Steel Construction Day keretein belül megrendezett konferencián például Londonban dolgozó magyar kollégákkal vettük fel a szakmai kapcsolatot. Ez a kapcsolati háló lehetőséget biztosít közös projektek indítására, valamint a jelenleg még külföldön dolgozó mérnök kollégák megkeresésére, és hazacsábítására. Célunk, hogy a jelenlegi megbízóink szemében olyan megbízható vállalat legyünk a közös együttműködések alkalmával, hogy a későbbiekben ők ajánljanak minket partnereiknek. Végül, de nem utolsó sorban, célzottan keresünk partnereket a környező országokban, gondolok itt Szerbára, Németországra, Romániára, Ausztriára, a Magyarországtól távolabb eső helyszínek közül pedig Indiát említeném meg.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindig az újat és az aktuális technológiából adódó lehetőségeket keressük, így olyan rendszerek építésére sajnálom leginkább az időmet, ami már nem állja meg a helyét a jelenkorban.

Mivel lehet felbosszantani?

– Elsősorban a mellébeszéléssel és a nem egyenes viselkedéssel, a részletekben történő túlzott elmélyüléssel, valamint az üzleti és szakmai értelemben vett etikátlan viselkedéssel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egy közösség életvitelének jobbá tétele céljából bármilyen kétkezi munkát szívesen vállalok. Korábban 8 éven keresztül táboroztattam 7-14 éves korú gyerekeket, önkéntes munka keretein belül, ahol nomád körülmények között formáltuk összetartó közösséggé gyerekek és felnőttek egy csoportját.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Innovációra, új szoftverek beszerzésére, valamint kiemelkedő teljesítmények jutalmazására. 2021-ben kezdődött a bim.GROUP arculatváltása, a rebranding folyamat jelenleg is tart. A napokban készült el az új honlapunk, és büszke vagyok a szektorban egyedülálló minőségű image videónkra is, így bátran ki merem jelenteni, hogy a márkaépítés és a marketing aktivitások is ebbe a körbe tartoznak.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sporttevékenységek közül a teniszt emelném ki. A zene nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, mindenevő zenegyűjtő vagyok és két kórusban is énekelek. Ezek mind-mind olyan tevékenységek, amelyek segítenek kikapcsolni és feltöltődni a hétköznapi hajtás után.

(Az építészfórum fotóján a tervezett Nemzeti Atlétikai Stadion.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS