Ács Tímea: Problémák nem léteznek, csak megoldandó feladatok

Ács Tímea: Problémák nem léteznek, csak megoldandó feladatok
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 02. 21., 10:10

Mindig olyan munkahelyeken dolgozhattam, ahol nem azt éreztem, hogy számomra ez munka, hanem élvezettel és örömmel tettem a dolgom, illetve teszem most is a jelenlegi feladatkörömben – mondta az Üzletemnek Ács Tímea, az Evergreen Dental klinika igazgatója.

Ács Tímea célkitűzése, hogy az amerikai-magyar tulajdonú fogászati klinika, amelyet igazgatóként vezet, a fenntarthatóság jegyében kiemelkedő szereplővé váljon a budapesti fogászati szektorban. Elkötelezett a környezetbarát fogászati gyakorlat iránt, szilárdan hisz abban, hogy a fenntarthatóság nem csupán trend, hanem a jövő generációk felelősségteljes gondoskodása. Ha érdekli, hogy a VOSZ BPVRSZ Fenntarthatósági Vállalkozói Közösség alapitó tagja mivel motiválja a munkatársait, arra is választ kap az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 512. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsának életemnek azt az állomását tekintem, amikor az első pillanattól részese lehettem egy osztrák tulajdonosi körrel rendelkező, Magyarországon első vidéki bankközpont alapítási folyamatának. Amilyen rendkívül nagy kihívás, olyan meghatározó élmény és tapasztalat is volt felépíteni a soproni központi fiókot. Aktívan részt vehettem a fejlesztésekben, a bank számlavezető rendszerének specifikációjában, a cash management, a szabályzatok és a kondíciós lista kialakításban egyaránt. Elképesztően izgalmas, ugyanakkor felelősségteljes kihívás volt! Az első bankfiókot még 19 újabb követte. Magabiztosan mondhatom, hogy a Sopron Banknál betöltött retail üzletág vezető és ügyvezető igazgatói pozícióim eddigi karrierem csúcspontjának tekinthető.

A bankszektorból az egészségügy irányába fordulva mindig is kiemelt fontosságot tulajdonítottam az egészségmegőrzésnek, az emberek segítésének. Pályafutásom során először egy lézeres látásjavító klinikát indítottam el, majd később egy magán tulajdonú fogászati vállalkozásban vállaltam operatív vezetői szerepet. Az egészségügyi szektorban betöltött pozícióim során mindig az emberi egészség és jólét előmozdítására összpontosítok, büszke vagyok arra, hogy lehetőségem van hozzájárulni az emberek jobb életminőségéhez. Jelenleg egy dental turizmusban is jártas, de egyre erőteljesebben a hazai páciensekre koncentráló fogászat operatív vezetője vagyok. Mivel mindig keresem az új kihívásokat, vagy éppen megtalálnak azok, terveim között szerepel, hogy hasonló magasságokat érjünk el kollégáimmal ezen a területen is. Az Evergreen Dentalnál, nevéhez hűen, fontos számunkra a fenntarthatóság, hiszünk a jövő generációk felelősségteljes fogászatában, és elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem iránt. Ennek jegyében fontosnak érezzük, hogy megfelelő lépéseket tegyünk a fenntarthatóság irányába.

Milyen távra tervez?

– A jövő felé nyitott vagyok, de a jelenben gyökerezve lépésről lépésre építem a jövőmet.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az igazat megvallva, nincs ilyen listám, mert hiszem, hogy mindig az éppen megfelelő helyen vagyok. A karrierem mindig is úgy alakult, hogy sosem kellett állást keresnem, a lehetőségek maguktól rám találtak. Mindig olyan munkahelyeken dolgozhattam, ahol nem azt éreztem, hogy számomra ez „munka”, hanem élvezettel és örömmel tettem a dolgom, illetve teszem most is a jelenlegi feladatkörömben. Azt hiszem azonban, hogy az nagyszerű célkitűzés a jövőre nézve, hogy az Evergreen Dental ne csak a kiváló fogászati ellátásról, de a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről is ismert legyen. Hiszek benne, hogy a felelősségteljes fogászat nem csak a páciensek, de a bolygónk jövőjének záloga is.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Büszkén mondhatom, hogy a legtöbbet a Szüleimtől és a Gyermekeimtől kaptam. Tőlük tanultam a színtiszta alázatot, a kötelességtudatot, a becsületességet, az alapvető emberi értékeket, amelyek mind oly fontosak számomra, és nagyban meghatározzák a napjaimat, az egész életemet. Nagyon hálás vagyok azért, hogy korán anyává válhattam. Az anyaság és a szakmai karrier párhuzamosan és harmonikusan megfért az életemben, és megfér a mai napig. Rendkívül hálás vagyok a családomért, ők a legnagyobb kincs az életemben.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Javarészt hittel, példamutatással, lelkesedéssel, igazságossággal.

Hiszem, hogy utat mutatok a kollégáim számára. Fontosnak tartom, hogy mindenki a saját munkakörében a legjobb és legmegfelelőbb képességekkel bírjon, hogy ki tudjon teljesedni abban, amihez igazán ért, amit szeret, ami a hivatása. Azt gondolom, hogy együtt, közösen bármit el tudunk érni, nincs számunkra lehetetlen. Azzal bátorítom őket, hogy problémák nem léteznek, csak megoldandó feladatok. Örömmel tölt el, hogy számunkra az Evergreen Dental nemcsak egy munkahely. A kollektívánk örömből fakadó lelkesedésével, közösen megyünk előre, és megünnepeljük a sikereinket is. Igyekszem, hogy ne csak vezetőként, de emberként és támogatóként is a kollégáim mellett álljak.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindig vágytam rá, hogy tanár legyek. Egyedüli gyermek vagyok, egészen kicsi koromtól azt játszottam, hogy a babáimat tanítom és javítom az elkészült dolgozatokat. Még felnőtt fejjel is szívesen kipróbálnám magam ezen a területen, szenzációs érzés lehet a megszerzett tudást átadni a fiatalabb generációnak.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy csodálatos, lehetőségekkel teli kisvárosban, Sopronban születtem, ahol szinte mindenki ismer mindenkit. Így meglehetősen könnyű dolgom volt, mert „bankos Timiként” mindig hiteles voltam az emberek szemében.

Sosem volt apróbetűs rész, amit ígértem, az nem csak ígéret volt, hanem maga a valóság. Amikor segítettem valakinek, ő hálából tovább ajánlott. Ez rendkívüli érzés. A mai napig abban hiszek, hogy ha valaki őszinte, elvhű és hittel, lojalitással képviseli a céget, ahova tartozik, azt az emberek megérzik és szívesen megismerik. Természetesen új lehetőségeket is keresek, ezért mindig nyitott szemmel járok, szívesen veszek részt üzleti reggeliken, marketing és szakmai rendezvényeken.

Mire sajnálja az idejét?

– A búslakodásra. (Nincs idő túlságosan sokat töprengeni, az élet megy tovább, és meg kell élni minden új, lehetőséggel teli pillanatát.)

Mivel lehet felbosszantani?

– Rettentően nehezen viselem az igazságtalanságot és a hazugságot, mellébeszélést, nem szívlelem az olyan lusta embereket, akik többnek mutatják magukat annál, mint amilyenek valójában.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mindig szívügyem volt a környezetvédelem. Az erdők szeméttől megtisztításában bármikor részt vennék.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az élmények adják számomra a legtöbbet, főleg, ha a családommal, szeretteimmel utazhatok. Ezek a dolgok örökre megmaradnak emlékként.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy pihentető wellness, egy lassú séta a homokos tengerparton, a tenger morajlása, egy békéltető meditáció és egy szórakoztató társasjátékozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS