Workshopot tartott a VOSZ Női Vállalkozói Szekciója

2023. 10. 02., 21:05

A VOSZ Női Vállalkozói Szekciója szeptember 28-án megtartotta a kompetenciaterületek és megyei szekciócsoportok vezetőinek első workshopját.

A résztvevők értékelték az elmúlt időszak legfontosabb eredményeit, kiemelten a közösségépítés területén végzett eredményes munkát mind a Szekció tagjainak bővülése, mind az egyre aktívabb megyei csoportok terén.

Egyeztettek a Női Vállalkozói Szekció kompetenciaterületeinek mentén szervezett online országosan elérhető, 10 alkalommal megrendezésre kerülő interaktív vállalkozói fórumbeszélgetés-sorozatról, amelynek első rendezvényére október 11-én a VOSZ székházában kerül sor. A fő témák: a női vállalkozásokat, női vezetőket érintő feladatok, például a szociálpolitika, családpolitika, munkahelyi konfliktuskezelés, családbarát munkahelyek, jóllét, esélyegyenlőség terén.

A téma előadója a HÉTFA Kutatóintézet és Elemzőközpont szakértője lesz, bemutatják a témában végzett felméréseik, kutatásaik eredményeit. A fórumbeszélgetés-sorozat további témái között szerepel majd a Szekció kapcsolattartás-, együttműködés-, érdekképviselet- és üzleti szféra feladatfókuszokra bontott kompetenciaterületei közül az üzleti szféra. Ezen belül kiemelten foglalkoznak majd a finanszírozás, fenntarthatóság, digitalizáció, innováció, a generációváltás és -megtartás, a mesterséges intelligencia és az idegenforgalom, turizmus, vendéglátás kérdéskörével.

A workshopon egyeztették a több vállalkozói szervezet női tagozataival megkezdett együttműködés továbbfejlesztésének lehetőségeit is.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS